Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Νόστιμα ορεκτικά για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Νόστιμα ορεκτικά για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Ορεκτικά για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι!

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και ήδη πολλοί από εμάς έχουμε αρχίσει να σχεδιάζουμε το μενού για το πατροπαράδοτο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Αυτό που μας προβληματίζει περισσότερο δεν είναι το κυρίως πιάτο, αλλά τα ορεκτικά. Για να σας βγάλουμε από τη δύσκολη θέση, σας προτείνουμε ορεκτικά για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι που σίγουρα θα ανοίξουν την όρεξη των καλεσμένων σας.

Σαλάτες

Αυτή τη χρονιά οι σαλάτες μας θα είναι και νόστιμες και εντυπωσιακές. Μια πολίτικη λαχανοσαλάτασαλάτα με κινόα και λαχανικά ή πατατοσαλάτα, θα βοηθήσουν να “γλιστρήσουν” τα κρεατικά του γιορτινού τραπεζιού!

Δείτε ακόμα: τα ωραιότερα μελομακάρονα με σοκολάτα

Σούπες

Οι σούπες είναι ιδανικό πρώτο πιάτο με πλούσια γεύση και υλικά που αγαπούν οι περισσότεροι. Μια διαχρονική επιλογή ανάμεσα στα ορεκτικά για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι! Εμείς προτείνουμε σούπες κατάλληλες για τον χειμώνα και αρκετά ελαφριές που θα ανοίξουν την όρεξη για το κυρίως πιάτο. Επιλέγουμε  σούπες με βάση συστατικό τα λαχανικά όπως μια βελουτέ σούπα πράσουκαροτόσουπασούπα με μπρόκολο ή μια μανιταρόσουπα.

Δείτε ακόμα: το ωραιότερο χοιρινό κότσι με τραγανή πετσούλα

Χοιρινό ρολό με γέμιση μπέικον, σπανάκι και τυριών

Πίτες και Τάρτες

Ελληνικό τραπέζι χωρίς πίτα ή τάρτα δεν γίνεται. Οπότε και στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι μια πίτα τάρτα επιβάλλεται να κάνει την εμφάνισή της. Εξάλλου, μια πλούσια πίτα ή τάρτα αποτελεί ένα από τα απαραίτητα ορεκτικά για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

 

https://www.youtube.com/watch?v=bx2SdzK6Pn8

Μερακλίδικοι μεζέδες

Όσοι από εμάς αγαπάμε τις πληθωρικές και έντονες γεύσεις, θέλουμε και στο γιορτινό τραπέζι να έχουμε μεζέδες μερακλίδικους. Πιάτα με λουκάνικοτηγανιά με σουτζούκι και λεχματζούν είναι ιδανικά ορεκτικά για χριστουγεννιάτικο μπουφέ.

Δείτε ακόμα: οι πιο αφράτοι κουραμπιέδες

Ορεκτικά με τυρί

Εκτός από ένα πλατό τυριών, μπορούμε να φτιάξουμε πιάτα με βάση το τυρί πο ταιριάζουν πολύ με ό,τι άλλο μαγειρέψουμε. Πιπεριές γεμιστές με τυριά στον φούρνοτυροκαυτερήμανιτάρια γεμιστά με τυρίσουφλέ με διάφορα τυριά και μυρωδικά, καθώς και τυροκροκέτες είναι επιλογές που αρέσουν σε όλους.

Δείτε ακόμα: η πιο αρωματική και νόστιμη βασιλόπιτα!

Πιάτα με πατάτες

Ορεκτικό ή ακόμα και συνοδευτικό για την γαλοπούλα ή το χοιρινό, τα πιάτα με πατάτες είναι μια σίγουρη επιλογή που με τα κατάλληλα υλικά μπορεί να γίνει και εντυπωσιακή. Οι επιλογές είναι πολλές και όλες τους λαχταριστές. Πατάτες ογκρατέντραγανές πατάτες φούρνουπατάτες φούρνου α λα κρεμκροκέτες πατάταςσουφλέ πατάταςπατάτες πικάντικες στον φούρνογεμιστές πατάτες φούρνου είναι τα συνοδευτικά που θα λατρέψουν όλοι οι καλεσμένοι σας.

Πηγή mamapeinao.gr

Ένα πολύ νόστιμο πιάτο που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε γιορτινά τραπέζια

About Μαρία Νικολοπούλου