Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Ξανά στο «τραπέζι» η απαγόρευση κυκλοφορίας – Αυτές είναι οι περιοχές που κινδυνεύουν στην Π.Πελοποννήσου

Ξανά στο «τραπέζι» η απαγόρευση κυκλοφορίας – Αυτές είναι οι περιοχές που κινδυνεύουν στην Π.Πελοποννήσου

Σε ποιες περιοχές εντοπίζεται πρόβλημα

Aνησυχία στους ειδικούς προκαλούν περιοχές της χώρας όπως η Πελοπόννησος, η Αχαΐα και η Μεσσηνία όπου παρατηρείται μια σταδιακά αύξηση των κρουσμάτων, ενώ από κοντά βρίσκονται και η Ηλεία, η Κορινθία και η Λακωνία.

Από την ηπειρωτική Ελλάδα ξεχωρίζει η Εύβοια, η Κοζάνη, η Καβάλα, η Λάρισα, η Αιτωλοακαρνανία, ο Έβρος, ενώ αύξηση στο ιικό φορτίο υπάρχει και στα Ιωάννινα. Σημειώνεται ότι στις παραπάνω περιοχές δεν έχει τεθεί ακόμα στο τραπέζι το ενδεχόμενο λήψης έκτακτων μέτρων, ωστόσο η επιδημιολογική εικόνα τους εξετάζεται συστηματικά.

Μόνιμος «πονοκέφαλος» και η Κρήτη, με εξαίρεση το Λασίθι. Ηδη σε Ηράκλειο και Χανιά τα περιοριστικά μέτρα έλαβαν παράταση, ενώ σε καθεστώς μίνι lockdown μπήκε από σήμερα και το Ρέθυμνο.

Lockodown 3 εβδομάδων σε όλη τη χώρα – Δήλωση «βόμβα» από Παυλάκη
Τι είπε για τα αυξημένα κρούσματα και τη μετάλλαξη Δέλτα, που είναι… νέος ιός!

Για τα αυξημένα κρούσματα και τη μετάλλαξη Δέλτα μίλησε στον ΣΚΑΪ ο ερευνητής Ιατρός στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης.

Ο κ. Παυλάκης έκανε ύστατη έκκληση να τηρήσουν όλοι τα μέτρα, με αφορμή τα κορωνοπάρτυ που γίνονται μέσα στο καλοκαίρι, τα οποία είναι μέρη υπερμετάδοσης, όπως τόνισε. «Θα τα βρούμε μπροστά μας.»

Lockdown 2-3 εβδομάδων θα κόψει τη μετάδοση του ιού «μαχαίρι».

Ο ερευνητής εξήγησε πως «η μετάλλαξη Δέλτα πρέπει να θεωρείται καινούριος ιός. Μεταδίδεται αστραπιαία, μέσω του αέρα. Σταματάει μόνο με lockdown, όταν υπάρχουν τόσα πολλά κρούσματα μέσα στην κοινότητα. Όσο πιο γρήγορα γίνει, τόσο καλύτερα.» Διευκρίνισε, δε, πως ένα lockdown 2-3 εβδομάδων θα κόψει τη μετάδοση του ιού «μαχαίρι».

Παρά τους εμβολιασμούς η κατάσταση είναι ίδια με πέρσι ή και χειρότερα, σημείωσε ο κ. Παυλάκης αναφέροντας πως η Ελλάδα είναι ακόμα η μισή ανεμβολίαστη.

«Η Δέλτα δεν αστειεύεται. Είναι καινούρια επιδημία, μεταδίδεται ταχύτατα, κάνει σοβαρότερη ασθένεια και δυστυχώς προσβάλλει και παιδιά», επεσήμανε.

Τέλος, είπε ότι «πρέπει, πράγματι, να ανησυχούμε πολύ. Η επιδημία γιγαντώνεται. Παρατηρήθηκε απότομη αύξηση 21%.»

Όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων ο κ. Παυλάκης είπε ότι «τα παιδιά και μολύνονται και μεταδίδουν και νοσούν. Χρειάζεται γενικός εμβολιασμός και πολύ περισσότερα μέτρα.»

Αμεσο «λουκέτο» σε 4 περιοχές – Αυτά τα νησιά «φλερτάρουν» με το μίνι lockdown
Ανησυχητικά παραμένουν τα στοιχεία που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ αφού ο κοροναϊός όχι απλώς επιμένει, αλλά σε ορισμένα σημεία ο δείκτης θετικότητας έχει απογειωθεί. Χθες Τετάρτη 18 Αυγούστου καταγράφηκαν πανελλαδικά 3.442 νέα κρούσματα, ενώ ανακοινώθηκαν 25 νέοι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι είναι 282.

Ο δείκτης θετικότητας είναι αυτός που ανησυχεί τους ειδικούς σε σχέση με τα νησιά με αποτέλεσμα να υπάρχουν σκέψεις για μίνι lockdown, όπως στις μεγάλες πόλεις της Κρήτης. Πιο συγκεκριμένα, με βάση τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ στη Νάξο ο συγκεκριμένος δείκτης έχει απογειωθεί στο 9,60%.

Την ίδια ώρα το 6,04% αγγίζει η θετικότητα στη Μύκονο, ενώ στο 5,78% φτάνει στην Πάρο. Ανησυχία υπάρχει και για το νησί της Ρόδου με θετικότητα που φτάνει το 4,27%.

About Μαρία Νικολοπούλου