Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Ξεφορτώσου τον πονοκέφαλο χωρίς χάπια. Δες πώς!

Ξεφορτώσου τον πονοκέφαλο χωρίς χάπια. Δες πώς!

Αν υποφέρεις συχνά από πονοκεφάλους ή νιώθεις μονίμως κουρασμένος, τότε μπορείς να απαλλαγείς χωρίς να πάρεις χάπια. Κι, όμως, γίνεται!

Η αλήθεια είναι πως ο πονοκέφαλος δεν είναι υποφερτός κι αν δεν θέλεις να πάρεις χάπια, κανένα πρόβλημα! Πώς μπορείς να απαλλαγείς απ΄τον πονοκέφαλο χωρίς χάπια αλλά φυσικά;

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που προκαλούν πονοκέφαλο, καθώς δεν φτάνει αρκετό αίμα στον εγκέφαλο. Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή έχεις άγχος, υψηλή πίεση ενώ μπορεί να οφείλεται και σε άλλους παράγοντες.

Πώς μπορείς να απαλλαγείς απ’ τον πονοκέφαλο χωρίς χάπια;

Μείνε δραστήριος

Όταν κάνεις ασκήσεις υψηλής έντασης, οι μύες σου χρειάζονται περισσότερα θρεπτικά συστατικά! Και αν δεν τα λαμβάνεις, έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της ροής του αίματος στον εγκέφαλο. Οι εύκολες και μέτριες ασκήσεις μπορεί να βοηθήσουν την κυκλοφορία του εγκεφάλου σου.

Η αερόβια άσκηση επιδρά θετικά στη ροή του αίματος στον εγκέφαλο γι΄αυτό ξεκίνα κολύμβηση, ποδηλασία, χορό ή και yoga. Όλα αυτά είναι θετικά για την υγεία σου. Αν δεν προλαβαίνεις, όμως, μπορείς και να περπατάς για περίπου μισή με μια ώρα κάθε μέρα ώστε να οξυγονώνεται καλύτερα ο εγκέφαλος.

Κάνε διατάσεις

Οι διατάσεις όχι μόνο βοηθούν στη ροή του αίματος αλλά βοηθούν και τον εγκέφαλο να λαμβάνει περισσότερο οξυγόνο και άλλα απαραίτητα στοιχεία, ώστε να λειτουργεί σωστά.

Μπορείς να κάνεις διατάσεις όταν ξυπνάς ή κατά τη διάρκεια της ημέρας, όποτε έχεις την ευκαιρία.

Μη φοβάσαι το κρύο νερό

Το να εκθέτεις τον εαυτό σου στο κρύο, βοηθά στη ροή του αίματος. Μάλιστα, μερικές έρευνες έχουν αποδείξει πως αν βάζεις τα χέρια ή τα πόδια σου σε κρύο νερό, αυτό μπορεί αυξήσει την πίεση στο αίμα και να μειώσει τους χτύπους της καρδιάς, να κάνεις το αίμα στην καρδιά και στον εγκέφαλο να λειτουργήσει πιο γρήγορα.

Μπορείς, ειδικά το Καλοκαίρι, να κάνεις ένα κρύο ντους , θα αντιληφθείς αμέσως τη διαφορά!

Κάνε ηλιοθεραπεία

Η ηλιοθεραπεία βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου αυξάνοντας τη φυσική παραγωγή του μονοξειδίου του αζώτου, μια ουσία που διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και μειώνει την αρτηριακή πίεση. Η έκθεση στον ήλιο βοηθά επίσης το δέρμα να παράγει περισσότερη βιταμίνη D που είναι απαραίτητη για την υγεία του εγκεφάλου, την καλή μνήμη και την σωστή κυκλοφορία του αίματος.

Κι εμείς την αγαπάμε την ηλιοθεραπεία!

Τσίχλα!

Αν μασάς τσίχλα, αυτό μπορεί να αυξήσει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο κατά 25% με 40% και να βελτιώσει τη γνωστική σου απόδοση και τη λειτουργία του εγκεφάλου. Η κίνηση μάσησης διεγείρει τα νεύρα και τις περιοχές στον εγκέφαλο που σχετίζονται με την διέγερση, έτσι μπορεί να σε βοηθήσει να μείνεις πιο ξύπνιος κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Παράλληλα, το να μασάς τσίχλα ενεργοποιεί τον ιππόκαμπο, ένα μέρος του εγκεφάλου που επηρεάζει τη μνήμη και τις δεξιότητες μάθησης. Μπορείς να συγκεντρωθείς πιο εύκολα και να χαλαρώσεις!

giatroi3

 Γιατροί – Υγεια

 

 

 

 

ipop.g

About Μαρία Νικολοπούλου