Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Ογκρατέν με σπανάκι και ψωμί του τοστ

Ογκρατέν με σπανάκι και ψωμί του τοστ

Μία εύκολη γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή, ιδανική για γιορτινούς μπουφέδες, αλλά και για το καθημερινό μας τραπέζι!

Η συγκεκριμένη συνταγή συνδυάζει τα αγαπημένα σε όλους τυριά, που αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους με το πολύ θρεπτικό σπανάκι, οπότε είναι και μία πολύ ωραία ιδέα, για να φάνε το σπανάκι τα παιδάκια μας!

Πάμε να την ετοιμάσουμε!

Μερίδες: 6

Υλικά Συνταγής

  • 700 γρ. καθαρισμένο σπανάκι
  • 15 φέτες μπέικον χοντροκομμένο
  • λίγο βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 300 γρ. γκούντα ή άλλο κίτρινο τυρί που λιώνει
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 12 φέτες ψωμί του τοστ
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζετε το φούρνο στους 200° C να προθερμαίνεται. Αλείφεται ένα πυρέξ 30Χ24 με βούτυρο. Στρώνετε τον πάτο με ψωμί του τοστ (παίρνει 6 φέτες, ίσως χρειαστείτε άλλη μία να καλύψετε τυχόν κενό).
  • Τσιγαρίζετε το μπέικον σε αντικολλητικό σκεύος χρησιμοποιώντας, αν χρειάζεται, και λίγο βούτυρο. Βγάζετε το μπέικον και σοτάρετε στο ίδιο σκεύος το σπανάκι μέχρι να μαραθεί.
  • Αναμειγνύετε σε βαθύ μπολ το μπέικον με το σπανάκι. Προσθέτετε στο μείγμα 200 γρ. απ’ το τυρί, το 1 αυγό και αλατοπίπερο. Ανακατεύτε καλά και αδειάζετε τη γέμιση στο πυρέξ, πάνω από τις φέτες του ψωμιού, απλώνοντάς την ομοιόμορφα.
  • Σκεπάζετε το μείγμα με το σπανάκι με τις άλλες 6 φέτες ψωμιού. Πασπαλίζετε την επιφάνεια με το υπόλοιπο τυρί. Χτυπάτε ελαφρά την κρέμα γάλακτος με το 2ο αυγό και περιχύνετε το φαγητό. Ψήνετε 40′-45′ στο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
  • Αφήνετε λίγο να κρυώσει και σερβίρετε.

About Μαρία Νικολοπούλου