Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Οδηγός για ανδρικό smart-casual ντύσιμο!

Οδηγός για ανδρικό smart-casual ντύσιμο!

Το smart-casual ντύσιμο αποτελεί ένα στυλ που κερδίζει ολοένα και περισσότερη δημοτικότητα στον χώρο της ανδρικής μόδας. Ο λόγος; Προφανής! Ένα smart-casual outfit κερδίζει σε άνεση χωρίς να χάνει καθόλου σε στυλ.

Επιπλέον, ένα τέτοιο ντύσιμο μπορεί να σε συνοδεύσει σε μία ποικιλία περιστάσεων, όπως για παράδειγμα έναν απλό καφέ με τους φίλους σου, ένα βραδινό ποτό ή ένα πρωινό στη δουλειά. Υπό ορισμένες συνθήκες μάλιστα, ένα smart-casual outfit μπορεί να σε βγάλει “ασπροπρόσωπο” ακόμη και σε πιο επίσημες περιστάσεις.

Στο συγκεκριμένο άρθρο θα βρεις πληροφορίες σχετικά με το smart-casual ντύσιμο αλλά και προτάσεις σε αντίστοιχα outfit για να επιλέξεις ή να εμπνευστείς!

 

Τι είναι το smart-casual ντύσιμο και πως θα μπορώ να το δημιουργήσω;

Αρχικά, θα πρέπει να καταρρίψουμε έναν κλασικό μύθο που θέλει το smart-casual ντύσιμο να εμπεριέχει κάτι σε γραβάτα, παπιγιόν ή πουκάμισο. Όχι, ένα smart-casual ντύσιμο μπορεί να επιτευχθεί και χωρίς αυτά.

smart-casual outfits

Στην πραγματικότητα ένα smart-casual ντύσιμο βασίζεται στο εξής τρίπτυχο: γυαλισμένο, περιποιημένο, προσεγμένο. Που θέλουμε να καταλήξουμε; Στο ότι ένα smart-casual outfit προκύπτει από την προσοχή στην λεπτομέρεια και όχι από το είδος των ρούχων και των υποδημάτων αυτό καθ’ αυτό.

Ένα outfit αποτελούμενο από ένα καλοσιδερωμένο, απλό T-shirt με ένα εφαρμοστό τζιν και ένα ζευγάρι καθαρά, λευκά sneakers θα φανεί πιο όμορφο από ό,τι ένα τσαλακωμένο πουκάμισο με ένα μη εφαρμοστό (ως προς το μέγεθος-νούμερο) chinos παντελόνι και ένα ζευγάρι ταλαιπωρημένα παπούτσια.

Καταλαβαίνεις λοιπόν, πως ένα smart-casual ντύσιμο δεν περιορίζεται στα στενά όρια των ρούχων και των παπουτσιών που θα επιλέξεις την εκάστοτε φορά, αλλά εμπλέκει και το θέμα του όλου ύφους του ντυσίματος. Βέβαια, υπάρχουν ορισμένα “κόλπα”, τα οποία θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις στα σίγουρα ένα επιτυχημένο smart-casual ντύσιμο. Παρακάτω μπορείς να τα δεις αναλυτικά.

“Χρυσή” αντικατάσταση

smart-casual outfits

Ένας πολύ εύκολος και πρακτικός τρόπος για να δημιουργήσεις ένα smart-casual ντύσιμο είναι ο εξής. Ξεκίνα δημιουργώντας ένα απλό, casual outfit και έπειτα αντικατέστησε ένα ή δύο στοιχεία από το ντύσιμό σου με πιο “έξυπνα”-επίσημα κομμάτια.

Για παράδειγμα, έστω ότι έχεις επιλέξει ένα bomber jacket μαζί με ένα T-shirt, ένα τζιν παντελόνι και ένα ζευγάρι λευκά sneakers. Δηλαδή ένα τυπικό, casual ντύσιμο. Τώρα αντικατέστησε δύο από αυτά με τις εξής επιλογές. Σακάκι, πουκάμισο, chino παντελόνι και μαύρα ή σκουρόχρωμα παπούτσια (αθλητικά, brogues, loafers κ.ά.).

Tip: Να ξέρεις πως αν αντικαταστήσεις παραπάνω κομμάτια, τότε μπαίνεις στα “χωράφια” του πιο επίσημου smart-casual ντυσίματος.

Κάνε τα πράγματα λίγο πιο σκούρα

smart-casual outfits

Εναλλακτικά, για να δημιουργήσεις ένα smart-casual ντύσιμο, μπορείς να αντικαταστήσεις τα φωτεινά μέρη του outfit σου με πιο σκουρόχρωμες επιλογές. Εξάλλου ένα σκουρόχρωμο ρούχο δείχνει πάντοτε πιο “επίσημο”.

Για παράδειγμα, πάρε ένα λαδί bomber jacket, ένα λευκό T-shirt, ένα ξεθωριασμένο τζιν και ένα ζευγάρι λευκά sneakers. Τώρα αντικατέστησε το λαδί jacket με ένα σκούρο μπλε (τύπου navy blue). Το ίδιο πράξε και για το τζιν παντελόνι σου.

Αν και τα είδη των ρούχων δεν άλλαξαν καθόλου, οι σκουρόχρωμες αποχρώσεις από μόνες τους θα σου προσδώσουν ένα πιο “επίσημο-έξυπνο” στυλ.

Συνδύασε απαλές με τραχιές υφές υφασμάτων

smart-casual outfits

Ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας που θα επηρεάσει το στυλ του ντυσίματός σου απαντά στο όνομα “υφή”.  Όπως γνωρίζεις και από την εμπειρία σου, τα πιο επίσημα ενδύματα φέρουν μία απαλή και λεία υφή-επιφάνεια.

Για να δημιουργήσεις ένα smart-casual outfit λοιπόν, θα χρειαστεί να αντικαταστήσεις τα σκληρά υφάσματα με κάτι πιο “εξευγενισμένο”. Προτίμησε το τουίντ ή τη φανέλα (είδος υφάσματος) έναντι του απλού βαμβακερού μαλλιού τύπου πενιέ. Αυτός ο “έξυπνος” κανόνας ισχύει για όλα τα είδη ρούχων. Πουκάμισα, παντελόνια, ακόμη και παπούτσια.

 Άνδρας κλικ για περισσότερα

 

 

 

Πηγή

About Μαρία Νικολοπούλου