Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

ΟΕΒΕ Κορινθίας”δεν τρέφουμε ψευδαισθήσεις για την ανταπόκριση της κυβέρνησης στα αιτήματά μας”

ΟΕΒΕ Κορινθίας”δεν τρέφουμε ψευδαισθήσεις για την ανταπόκριση της κυβέρνησης στα αιτήματά μας”
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο με βάση τη ρητορική της τελευταίας δεκαετίας, είναι πράγματι τα μεγάλα θύματα της συνεχόμενης κρίσης που το επιστέγασμα της αποτελεί η κρίση της πανδημίας. Ως επαγγελματίες θεωρούμαστε εντελώς ξεπερασμένοι και απαξιωνόμαστε συστηματικά από τις ακριβοπληρωμένες εκθέσεις, όπως της Επιτροπής Πισσαρίδη, που μας θεωρούν παράσιτα παρότι στις χώρες της ΕΕ οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν το 90% του συνόλου των επιχειρήσεων.
Παρά όμως το προαναγγελθέν κατ’ επανάληψη τέλος μας, επειδή είμαστε άνθρωποι που εργαζόμαστε νυχθημερόν για την επιβίωση μας και σταθερά γειωμένοι με την πραγματικότητα εξακολουθούμε να αντέχουμε σε συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες που μας θέλουν τελειωμένους και απολιθώματα μιας άλλης εποχής. Επειδή η πανδημία αποτελεί το άλλοθι για να ενταθεί η προσπάθεια της εξαφάνισής μας γιατί αποτελούμε εμπόδιο στους μεγαλοκαρχαρίες με το τεράστια εμπορικά κέντρα και το σούπερ μάρκετ της ισοπέδωσης δηλώνουμε με παρρησία και αποφασιστικότητα ότι δεν θα τους περάσει και διεκδικούμε:
1. Την απρόσκοπτη λειτουργία των επιχειρήσεων μας με την απόσυρση των μέτρων για υποχρεωτικά rapid test στους πελάτες μας ενώ στα super markets δεν ισχύουν τέτοιου είδους περιορισμοί.
2. Την απρόσκοπτη λειτουργία των επιχειρήσεων μας που δεν αντέχουν στην προοπτική του οποιουδήποτε lockdown.
3. Την αναστολή της επιστροφής των περιβόητων «επιστρεπτέων προκαταβολών» για επιχειρήσεις που έλαβαν ποσά κάτω των 30000 ευρώ ως σύνολο.
4. Την αναστολή αποπληρωμής των υποχρεώσεων που προέκυψαν για τις επιχειρήσεις μας την περίοδο των lockdown.
5. Την ουσιαστική μας συμμετοχή στα προγράμματα του Ταμείο Ανάκαμψης από το οποίο όλες σχεδόν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποκλείονται.
6. Την κατάργηση επιτέλους του τέλους επιτηδεύματος και της προκαταβολής φόρου.
7. Την μείωση των φορολογικών συντελεστών.
Επειδή δεν τρέφουμε ψευδαισθήσεις για την ανταπόκριση της κυβέρνησης στα αυτονόητα αιτήματά μας σας καλούμε να συμπράξετε στις διεκδικήσεις μας προκειμένου να μπορέσουμε να σώσουμε την μικρομεσαία επιχείρηση που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του κόσμου της εργασίας που τόσο βάναυσα πλήττεται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΠΟΖΙΚΗΣ                         ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

About Μαρία Νικολοπούλου