Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

«Οι μέλισσες νίκησαν»: Στη φυλακή η ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή – Για 5 πρώην βουλευτές αναστέλλεται η ποινή

«Οι μέλισσες νίκησαν»: Στη φυλακή η ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή – Για 5 πρώην βουλευτές αναστέλλεται η ποινή

Στη φυλακή η ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης, νίκη για το αντιφασιστικό κίνημα που έδωσε μάχες μέσα και έξω από το δικαστήριο – Το δικαστήριο ανακοίνωσε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, σήμερα 22/10/2020, ότι η ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και όλοι οι καταδικασθέντες, πλην 12, θα οδηγηθούν στη φυλακή – Χορήγησε αναστολή σε 12 μόνο από τους κατηγορούμενους, ανάμεσά τους 5 πρώην βουλευτές, που πρέπει να καταβάλλουν εγγύηση 20 χιλιάδων ευρώ.

 

Ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 22 Οκτωβρίου, λίγο μετά τη 1 μ.μ., η απόφαση του δικαστηρίου για το αν θα έχουν ανασταλτικά αποτελέσματα οι εφέσεις των καταδικασθέντων για τη Χρυσή Αυγή. Όλοι οι καταδικασθέντες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης (Μιχαλολιάκος, Λαγός, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Γερμενής, Παππάς, Ματθαίόπουλος) θα οδηγηθούν στη φυλακή. 

«Ανασταλτικό αποτέλεσμα θα έχουν οι εφέσεις που θα ασκήσουν οι Σκαλκος, Δήμου, Μαρίας, Παπαδόπουλος, Αντωνακόπουλος, Καστρινός, Δασκαλάκης, Αρβανίτης, Αλεξόπουλος, Μπούκουρας, Ζαρούλια και Κουκούτσης» ανακοίνωσε συγκεκριμένα η πρόεδρος του δικαστηρίου, ορίζοντας εγγύηση είκοσι χιλιάδων ευρώ για τους τελευταίους 5, που υπήρξαν βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Και το ανάγλυφο σχόλιο Καμπαγιάννη:

Kαι, όπως εύστοχα σχολιάστηκε, «οι μέλισσες νίκησαν τους λύκους».

Να σημειωθεί ότι η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη δεν προέβη σε κανένα άλλο σχόλιο ρίχνοντας αυλαία στην ιστορική δίκη, λέγοντας μόνο: «Λύεται η συνεδρίασις».

Εν τω μεταξύ, είναι ιδιαίτερα αυξημένη εντός του δικαστηρίου η παρουσία αστυνομικών.

Απορρίφθηκε το αίτημα Κασιδιάρη

Περίπου 30 λεπτά διήρκησε η διαδικασία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων, προκειμένου να λυθούν και τα τελευταία ζητήματα που τέθηκαν από τους καταδικασθέντες Ηλία Κασιδιάρη και Γιάννη Λαγό, ώστε το δικαστήριο αμέσως μετά να ανακοινώσει την απόφασή του για το αν και ποιοι θα μπουν στη φυλακή. Με την έναρξη της διαδικασίας το δικαστήριο, με ανάλογη πρόταση της εισαγγελέως, απέρριψε ως εκπρόθεσμο το αίτημα του Ηλία Κασιδιάρη, με το οποίο δήλωσε ότι συντάσσεται και ο Γιώργος Ρουπακιάς.

Στη συνέχεια, το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι έκανε δεκτό το αίτημα του Γιάννη Λαγού για ανάγνωση των βουλευμάτων που είχαν εκδοθεί, μετά από εκείνο που διέταξε την επιστροφή του στη φυλακή για παραβίαση περιοριστικού όρου.

Με την ολοκλήρωση της ανάγνωσης, η πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το δικαστήριο διακόπτει για μία ώρα, οπότε με την επιστροφή του στην έδρα θα ανακοινωθεί η απόφαση για το αν και ποιοι θα λάβουν ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις τους.

Από την αίθουσα σήμερα απουσιάζουν όλοι οι πρώην βουλευτές, εκτός των Ηλία Κασιδιάρη και Αρτέμη Ματθαιόπουλου, ενώ είναι ισχυρότατα τα αστυνομικά μέτρα. Συγκεκριμένα, από τους κατηγορούμενους είναι παρόντες και οι Ι. Αγγος, Αν. Μιχάλαρος, Θ. Τσορβάς, Ν. Τσορβάς, Λ. Τσαλίκης, Θ. Μαρίας, Κ. Παπαδόπουλος, Χρ. Χατζηδάκης, Β. Σιατούνης, Αθ. Στράτος.

Τι αναμένεται από τη σημερινή συνεδρίαση

Το δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφαση του ως προς το κρίσιμο θέμα που αφορά τις αποκαλούμενες “αναστολές” στις εφέσεις των καταδικασθέντων σε καθείρξεις για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Ο κύκλος των αγορεύσεων της υπεράσπισης μετά την πρόταση της εισαγγελέως Έδρας, που ζήτησε να παραμείνουν όλοι οι καταδικασθέντες πλην Γιώργου Ρουπακιά, ελεύθεροι, ολοκληρώθηκε χθες.

 Έτσι, όπως εκτιμάται, η σημερινή ημέρα θα δώσει απαντήσεις ως προς το αν και ποιοι από τους συγκατηγορουμένους τού ισοβίτη πλέον δράστη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, θα οδηγηθούν μαζί του στην φυλακή.

Το ποινολόγιο για την εγκληματική οργάνωση

Το γράφημα, από την Εφημερίδα των Συντακτών:

xrysh-poines.jpg

https://left.gr

About Μαρία Νικολοπούλου