Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Οι “παιδικές ασθένειες” της αριστεράς εμφανίστηκαν πάλι στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Οι “παιδικές ασθένειες” της αριστεράς εμφανίστηκαν πάλι στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Tην  Ράνια Σβίγκου πρότεινε για νέα γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της πρώτης συνεδρίασής της, σε μια ομιλία που έβριθε μηνυμάτων – κυρίως- προς το εσωτερικό του κόμματος.

Αναπληρωτή γραμματέα, πρότεινε τον Γιώργο Βασιλειάδη.

Σημειώνεται ότι η Ράνια Σβίγκου σε ό,τι αφορά την εσωκομματική σκακιέρα ανήκει στην “Ομπρέλα”. Ο αναπληρωτής της, ανήκει στην “Κίνηση Μελών” ( προεδρικοί).

Δεν υπάρχουν  νικητές και ηττημένοι από την εκλογή της 15ης Μαιου, να σταματήσουν διάφοροι – χρησιμοποιώντας προσχηματικά το όνομά μου- να λειτουργούν ως μηχανισμοί αναπαραγωγής εξουσίας, είπε, “φωτογραφίζοντας” σκληρούς προεδρικούς, μιλώντας όμως και για “Τάσεις- Καρικατούρες”, απευθύνθηκε και στην εσωκομματική μειοψηφία, προφανώς χωρίς να την κατονομάσει.

Τον απερχόμενο γραμματέα Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε με εξαιρετικά θερμό τρόπο, μιλώντας για τον γραμματέα που πενταπλασίασε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιδράσεις έχουν προκληθεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ από την απόφαση του επικεφαλής της παράταξης, Αλέξη Τσίπρα, να προτείνει τη Ράνια Σβίγκου για τη θέση του γραμματέα του κόμματος. Μάλιστα οι αντίθετες φωνές που ακούστηκαν προκάλεσαν την… αντεπίθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, που απάντησε με έντονο ύφος στους διαφωνούντες.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ένας από αυτούς που εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους για τη συγκεκριμένη επιλογή είναι και ο Παύλος Πολάκης, με τον Κρητικό βουλευτή να επικρίνει την επιλογή Τσίπρα, καθώς φέρεται να υπενθύμισε ότι ήταν ένα στέλεχος που στάθηκε απέναντι στη διεύρυνση του κόμματος και στην εισήγηση για εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από την κομματική βάση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε σε έντονο ύφος στον Παύλο Πολάκη, υποστηρίζοντας ότι δεν εκφράζει εκείνος, ούτε και κανένας άλλος το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το κόμμα συνολικά.

Οι ενστάσεις όμως στην επιλογή της κυρίας Σβίγκου ήταν αρκετές τόσο από τους λεγόμενους «προεδρικούς», όσο και από την «Ομπρέλα», με χαρακτηριστική να είναι η παρέμβαση του Θοδωρή Δρίτσα, που εξέφρασε ένα μέρος της «Ομπρέλας» και όχι το σύνολο της. Ο πολύπειρος βουλευτής Πειραιά, υποστήριξε ότι η πρόταση του προέδρου δεν είναι αρκετά «συνθετική». Ο Αλέξης Τσίπρας υπερασπίστηκε ξανά με σθένος την επιλογή του, τονίζοντας ότι η όποια πρόταση στηρίχθηκε σε αντικειμενικά κριτήρια και όχι ανάλογα με το ποιος ανήκει σε ποια ομάδα.

Με ποσοστό 77% εξελέγη η Ράνια Σβίγκου νέα γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ (και ο αναπληρωτής της Γιώργος Βασιλειάδης), από την κεντρική επιτροπή του κόμματος που συνεδρίασε σήμερα υπό τη νέα της σύνθεση, όπως προέκυψε μετά τις εκλογές της 15ης Μαίου.

Συγκεκριμένα: 

299 ψήφισαν 

298 έγκυρα 

228 υπέρ Σβίγκου 

70 λευκά 

Υπενθυμίζεται ότι κατά της υποψηφιότητας Σβίγκου τάχθηκε μερίδα της Κίνησης Μελών (Παύλου Πολάκη προεξάρχοντος) και των “53”, υποομάδα της Ομπρέλας.

Κεντρικά η γραμμή της ομπρέλας ήταν “ψήφος κατά συνείδηση”.

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων για την ανάδειξη της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα μέλη που εκλέχθηκαν είναι τα κάτωθι:

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΙΑ

ΑΡΑΠΗ – ΜΠΕΛΩΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΕΦΗ

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΟΛΓΑ

ΔΟΥΡΟΥ ΡΕΝΑ

ΔΟΥΣΗ ΜΑΓΚΥ

ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑΣΟΣ

ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΚΑΒΑΔΙΑ ΑΝΝΕΤΑ

ΚΑΛΑΜΑΡΑ ΕΦΗ

ΚΑΡΚΟΥΛΙΑ ΖΩΗ

ΚΝΗΤΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΚΟΛΤΣΙΔΑ ΔΑΝΑΗ

ΚΟΥΒΕΛΗ ΜΑΡΙΑ

ΛΑΜΠΡΟΥ ΠΑΝΟΣ

ΜΑΤΣΟΥΚΑ ΧΑΡΙΣ

ΜΠΙΣΤΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΞΑΝΘΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΛΙΖΑ

ΠΑΠΠΑΣ ΝΙΚΟΣ

ΠΟΛΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΡΗΓΑΣ ΠΑΝΟΣ

ΣΚΟΡΙΝΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΠΑΝΟΣ

ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ

ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ

ΤΖΑΚΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑ

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ

ΦΙΛΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ ΑΛΕΚΟΣ

ΦΩΤΙΟΥ ΘΕΑΝΩ

ΧΑΡΙΤΣΗΣ ΑΛΕΞΗΣ

Σημειώνεται πως οι Νίκος Φίλης,  Πάνος Λάμπρου και Αννέτα Καββαδία, (Ομπρέλα)  δεν ανήκαν στις υποψηφιότητες που εισηγήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας για την Πολιτική Γραμματεία. Αυτοπροτάθηκαν, ως είχαν τη δυνατότητα βάσει της διαδικασίας.

About Μαρία Νικολοπούλου