Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Οι περιοχές που ανησυχούν τους λοιμωξιολόγους…μέσα και η Κορινθία

Οι περιοχές που ανησυχούν τους λοιμωξιολόγους…μέσα και η Κορινθία

Προς παράταση των μέτρων του lockdown στην Αττική φαίνεται ότι οδεύουν οι ειδικοί επιστήμονες του υπουργείου Υγείας, οι οποίοι θα συνεδριάσουν την Παρασκευή για να μελετήσουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Παρότι ήδη έχουν εξετασθεί τα επιδημιολογικά δεδομένα και παρουσιάζουν μια σχετική σταθεροποίηση στην Αττική, η κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) δεν φαίνεται να δίνει για καθησυχασμούς.   Μάλιστα, τα επόμενα δύο 24ωρα θεωρούνται κομβικής σημασίας για το μέλλον του lockdown στην Αττική, καθώς συμπληρώνεται πλέον μία εβδομάδα αυστηρών περιοριστικών μέτρων και το ενδεχόμενο παράτασής του έχει μπει για τα καλά στο τραπέζι.

Στην «Εντατική» το ΕΣΥ   «Εκτόξευση» στους διασωληνωμένους στις ΜΕΘ αποτύπωσε χθες ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της επιδημιολογικής έκθεσης ο αριθμός των ασθενών αγγίζει τους 313.

Για την πληρότητα στις κλίνες ΜΕΘ Covid, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στη χθεσινή ενημέρωση ανέφερε ότι στην επικράτεια από τις συνολικά 656 κλίνες, οι 351 είναι κατειλημμένες και οι 305 κενές.   Στην Αττική από τις συνολικά 240 κλίνες οι 204 είναι κατειλημμένες και έχουν μείνει 36 κενές.   Οι περιοχές που μπαίνουν στο «μικροσκόπιο»

Την ίδια ώρα, εκτός από την Αττική, ακόμα 15 περιοχές παρακολουθούνται στενά από τους λοιμωξιολόγους, καθώς το ιικό φορτίο που ανιχνεύεται, προβληματίζει. Σε αυτές τις περιοχές έκανε αναφορά και ο Βασίλης Κικίλιας ο οποίος έκρουσε «καμπανάκι» κινδύνου.   Οι επιβαρυμένες περιοχές: Αχαΐα

Αργολίδα

Κορινθία

Ηλεία

Εύβοια

Βοιωτία

Χαλκιδική

Ρέθυμνο

Ηράκλειο

Κεφαλλονιά

Kάλυμνος

Θάσος

Κάρπαθος

Ιωάννινα

Ηράκλειο

Πηγή: www.lifo.gr

About Μαρία Νικολοπούλου