Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Οι 19 προορισμοί παγκοσμίως ανάρπαστοι στο Airbnb – Ποιοι ανέβηκαν κατά 300%

Οι 19 προορισμοί παγκοσμίως ανάρπαστοι στο Airbnb – Ποιοι ανέβηκαν κατά 300%

Στις τρεις πρώτες θέσεις βρίσκουμε την Καϊκούρα της Νέας Ζηλανδίας, την παραλιακή πόλη Σιαμέν στην Κίνα και την Πουέμπλα στο Μεξικό, τη Νορμανδία στη Γαλλία, αλλά και τα Σμόκι Μάουντενς στις ΗΠΑ.

Καθώς το 2018 πλησιάζει προς το τέλος του, όλοι ανυπομομονούμε να σχεδιάσουμε τις αποδράσεις του 2019. Oσοι λοιπόν οργανώνουν και σχεδιάζουν τα επόμενα ταξίδια τους χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες της Airbnb, της πλατφόρμας που διασυνδέει ιδιοκτήτες κατοικιών με τουρίστες, μπορούν να μάθουν ποιοι είναι οι 19 δημοφιλέστεροι προορισμοί του 2019, όπως τους ανακοίνωσε η εταιρεία.

Το ενδιαφέρον έγκειται στο ότι μεγάλη άνοδο εμφανίζουν τοποθεσίες οι οποίες δεν ανήκουν στις πιο συνηθισμένες επιλογές όσων ταξιδεύουν. Στις τρεις πρώτες θέσεις βρίσκουμε την Καϊκούρα της Νέας Ζηλανδίας, την παραλιακή πόλη Σιαμέν στην Κίνα και την Πουέμπλα στο Μεξικό, τη Νορμανδία στη Γαλλία, αλλά και τα Σμόκι Μάουντενς στις ΗΠΑ.

Ο κατάλογος που κατάρτισε η Airbnb βασίστηκε στα εσωτερικά της δεδομένα για τις κρατήσεις και τις αναζητήσεις των πελατών της, καθώς και στις λίστες που κάνουν εκείνοι με τους επιθυμητούς προορισμούς του 2019. Η σύγκριση γίνεται με τα αντίστοιχα στοιχεία που είχε συγκεντρώσει έως τον Οκτώβριο του 2017 η Αirbnb και αφορούσαν τις επιλογές του 2018.

Καϊκούρα της Νέας Ζηλανδίας

 

Ειδικά για τη Γηραιά Ηπειρο οι προορισμοί με τη σημαντικότερη αύξηση τόσο σε κρατήσεις όσο και στη διαδικασία αναζήτησης είναι η Νορμανδία, νησιά της Σκωτίας, η Καλαβρία στην Ιταλία και η Ανδαλουσία στη νότια Ισπανία.

Οπως εξηγεί ο εκπρόσωπος της Airbnb με αρμοδιότητα στις καταναλωτικές τάσεις Αλί Κιλάμ, «πολλοί προορισμοί οι οποίοι επλήγησαν από φυσικές καταστροφές, όπως μεγάλες πυρκαγιές και σεισμοί, επανέρχονται στο προσκήνιο». Οπως εικάζει η εταιρεία, ενδεχομένως αυτές ακριβώς οι καταστροφές μπορεί και να είναι ο παράγοντας που παρακινεί τους τουρίστες να στραφούν στους αντίστοιχους τόπους.

Πουέμπλα στο Μεξικό

Κι ας ξεκινήσουμε με την παραλιακή πόλη Καϊκούρα, στη Νέα Ζηλανδία, η οποία είχε εκτεταμένες ζημιές από τον καταστροφικό σεισμό 7,8 Ρίχτερ του 2016. Εκτοτε παρατηρείται μια αύξηση σχεδόν 300% στις κρατήσεις (295%για την ακρίβεια) και 210% στις αναζητήσεις.

Τα συστήματα μεταφορών επαναλειτουργούν και οι επισκέπτες μπορούν να δουν φώκιες και να χαρούν τη θαλάσσια ζωή πέριξ της πόλης. Δεύτερο στον κατάλογο βρίσκουμε το ρομαντικό λιμάνι της Σιαμέν στη νοτιοανατολική Κίνα, το οποίο περιστοιχίζεται από πολλά νησάκια. Μεταξύ αυτών το Κουλανγκσού, το οποίο δεν έχει αυτοκίνητα και προσφέρει ωραία θαλασσινά στα εστιατόριά του. Οι κρατήσεις έχουν αυξηθεί 283% τον τελευταίο χρόνο. Οι διάσημοι προορισμοί παραγκωνίζονται και οι τουρίστες αναζητούν μικρότερα μέρη και λιγότερο γνωστά, όπως παρατηρεί η Airbnb. «Ακόμα και λίγα χιλιόμετρα να απομακρυνθείς από έναν διάσημο προορισμό, θα ζήσεις μια τελείως διαφορετική εμπειρία», προσθέτει ο κ. Κιλάμ.

 

Στην Πουέμπλα, λόγου χάριν, που απέχει δύο ώρες με το αμάξι από την πρωτεύουσα του Μεξικού, οι κρατήσεις αυξήθηκαν 240%. Η πόλη ενδείκνυται για όσους αγαπούν την αρχιτεκτονική και την καλή κουζίνα. Υψηλότερες κρατήσεις κατά 229% είχε η Νορμανδία με τα πανέμορφα τοπία της και το ιστορικό της βάρος.

Νορμανδία – Γαλλία

Μετά τις πυρκαγιές του 2016 στα βουνά Σμόκι Μάουντενς των ΗΠΑ με τα 800 μίλια μονοπατιών, οι επισκέπτες επιστρέφουν – κατά 191% αυξήθηκαν οι κρατήσεις. Στην Ακρα της Γκάνας, με τα πολύχρωμα παζάρια και τη νυχτερινή ζωή, οι κρατήσεις αυξήθηκαν 163%, ενώ στα νησιά των Εξωτερικών Εβρίδων στη Σκωτία, που είναι ανοικτά φυσικά πάρκα, το αντίστοιχο ποσοστό είναι 147%. Τέλος, 100% αύξηση στις κρατήσεις της Airbnb παρατηρείται στην Καλαβρία, στην Ανδαλουσία και στην Ταϊβάν.

 

hotel

Ταξίδια – Τουρισμός

 

 

 

.eirinika.gr

About Μαρία Νικολοπούλου