Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Ολυμπιακοί Αγώνες: Γι’ αυτό δεν αγωνίζονται με το εθνόσημο Τσιτσιπάς και Σάκκαρη

Ολυμπιακοί Αγώνες: Γι’ αυτό δεν αγωνίζονται με το εθνόσημο Τσιτσιπάς και Σάκκαρη

Μεγάλη συζήτηση έχει προκληθεί μετά τις εμφανίσεις του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη χωρίς το εθνόσημο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ωστόσο, το λάθος δεν είναι των Ελλήνων αθλητών, καθώς στις αναμετρήσεις τένις των Ολυμπιακών Αγώνων οι αθλητές δεν έχουν υποχρέωση να φορέσουν κάτι συγκεκριμένο. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια παραχώρηση της ΔΟΕ στους επαγγελματίες τενίστες, ώστε να τους αφήνει ελεύθερους να φορούν τα ρούχα των χορηγών τους και να τους προσελκύει έτσι στους Αγώνες.

Και φυσικά, δεν είναι μόνο ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη που δεν φέρουν το εθνόσημο στο στήθος. Κάτι ανάλογο συμβαίνει, π.χ., με τον Γερμανό Σάσα Ζβέρεφ και την Ισπανίδα Γκαρμπίνιε Μουγουρούθα, που επίσης δεν φέρουν το εθνόσημο στις φανέλες τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, ο Τσιτσιπάς και η Σάκκαρη δεν είχαν ενημερωθεί από την ελληνική Ομοσπονδία Αντισφαίρισης ότι θα έπρεπε να ζητήσουν από τον χορηγό τους (την Adidas εν προκειμένω) να ετοιμάσει μπλουζάκια με το σήμα της Ελλάδας ή με τη λέξη Hellas.

Κάτι που πλέον οι δύο τενίστες ζήτησαν και λογικά αύριο θα τους δούμε να αγωνίζονται με το εθνόσημο και τη λέξη Hellas στις εμφανίσεις τους.

Να σημειωθεί ότι η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) είναι υπεύθυνη για τον ιματισμό των αθλητών με την επίσημη ενδυμασία στο Ολυμπιακό Χωριό, τις προπονήσεις και τις μετακινήσεις, αλλά όχι στους αγώνες. Εκεί είναι υπεύθυνη η αθλητική Ομοσπονδία κάθε αθλήματος που είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς αγωνίζεται τα ξημερώματα της Τρίτης (5 π.μ. ώρα Ελλάδος) κόντρα στον Τιάφοου για τη φάση των «32», ενώ η Μαρία Σάκκαρη θα κοντραριστεί περίπου στις 7.30 π.μ. με την Ελίνα Σβιτολίνα με στόχο την πρόκριση στα προημιτελικά.

madata.gr

About Μαρία Νικολοπούλου