Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Ορεκτικά για το πασχαλινό τραπέζι: 12 λαχταριστές ιδέες

Ορεκτικά για το πασχαλινό τραπέζι: 12 λαχταριστές ιδέες

Το πασχαλινό τραπέζι δεν περιορίζεται μόνο στο αρνάκι και το κοκορέτσι. Είναι μια γιορτή γεμάτη σπιτικά φαγάκια, που τρώνε όλοι για ώρες, καθώς πηγαινοέρχονται από τη σούβλα, στο τραπέζι, στο ψυγείο με τις μπύρες και πάλι πίσω. Και σε σπίτι να βρεθείς, τραπεζομάντηλο δε θα μπορείς να δεις, με όλα τα ορεκτικά που θα ναι απλωμένα πάνω στο τραπέζι. Εσύ φέτος τί θα φτιάξεις από πατάτες (must!), πίτες & τάρτες, σαλάτες και εναλλακτική του αρνιού; Σου δίνουμε τις πιο λιμπιστικές μας ιδέες: ότι και να διαλέξεις, θα φαγωθεί!

TO TZATZIKI

Το σωστό όμως τζατζίκι έχει κάποια μυστικά που -αν τα ακολουθήσεις πιστά- το κάνουν πεντανόστιμο, όπως το γεύτηκες κάπου, κάποτε. Διάβασε εδώ ποια είναι αυτά για να γίνει το σπιτικό σου τζατζίκι το πιο περιζήτητο απ’ όλα!

ΟΙ ΠΑΤΑΤΕΣ

Οι πιο νόστιμες & τραγανές πατάτες φούρνου

Αρνάκι χωρίς πατάτες, δε γίνεται. Νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε στο πώς πρέπει να είναι αυτές οι πατάτες: αρωματικές, τραγανές στις άκρες τους, με μαλακή σάρκα, καλά αλατισμένες και με αρκετή σαλτσούλα στο ταψί. Δεν χρειάζεται να είσαι chef για να τις πετύχεις. Χρειάζεσαι μόνο 3 υλικά και 1 ώρα στη διάθεσή σου. Συνταγή εδώ.

Ανοιξιάτικη πατατοσαλάτα

Τραγανο-ψημένες πατατούλες baby με αρώματα από λεμόνι και θυμάρι, ανακατεύονται με πράσινα φασολάκια, αρακά και ελαιόλαδο και κάνουν μια πατατοσαλάτα σαν την Άνοιξη! Συνοδεύει τέλεια τα κρεατικά κι αν σου μείνει, τρώγεται ευχάριστα την επόμενη. Συνταγή εδώ.

Πατάτες φούρνου Hasselback

Πατάτες φούρνου, αλλά όχι παραδοσιακές, όπως θα τις κάνει η μαμά σου. Θα σε κάνουν να φαίνεσαι rock star του φετινού Πάσχα. Μπορείς να τις κάνεις με κάθε είδος πατάτας, κάνοντας απλά λεπτές κάθετες τομές, σαν ακορντεόν! Χοντρό αλάτι και ορίστε η βάση σου. Συνταγή εδώ.

ΟΙ ΠΙΤΕΣ & ΟΙ ΤΑΡΤΕΣ

Πολίτικη κασερόπιτα με φύλλο κρούστας

Μια κασερόπιτα με μόλις 6 υλικά. Μπόλικο κασέρι, γάλα, αυγά, πιπέρι, λάδι και καλής ποιότητας φύλλο κρούστας. Είναι όμως πεντανόστιμη αυτή η κασερόπιτα της κυρίας Παναγιώτας. Μην παρασυρθείς και δε μείνει χώρoς για τ΄αρνάκι! Συνταγή εδώ.

Τυρόπιτα, η κλασική

Έτσι όπως την προτιμούμε εμείς: απλή, μοντέρνα και παραδοσιακή, εύκολη και φυσικά πεντανόστιμη. Με φέτα και γιαούρτι. Βάλε ένα κομματάκι στο πιάτο σου, πριν αρχίσεις να “δουλεύεις” το αρνί. Συνταγή εδώ.

Τάρτα με σπαράγγια

Είναι η εποχή των σπαραγγιών! Για να μην ξεχνιόμαστε. Βάλτα σε αυτή την τάρτα με τη βουτυρένια και θριφτή ζύμη και κλείσε το μάτι στην Άνοιξη, που ήρθε για τα καλά. Πιο ελαφριά απ’ την τυρόπιτα και την κασερόπιτα, ό,τι πρέπει για να σου ανοίξει την όρεξη. Συνταγή εδώ.

ΟΙ ΣΑΛΑΤΕΣ

Πικάντικη σαλάτα με κουνουπίδι και σος ταχινιού

Το κουνουπίδι “καψαλίζεται” στο φούρνο μαζί με πορτοκάλι, σπαράγγια, αμύγδαλα και μαϊντανό. Έπειτα λούζεται μια εθιστική σος ταχινιού και στέκει στο τραπέζι εξίσου εντυπωσιακή με τα κρέατα. Συνταγή εδώ.

Μακαρονοσαλάτα η αρωματική

Δροσερή μακαρονοσαλάτα με ντρέσινγκ ξινόγαλου, που θα συνοδέψει τέλεια όλα τα ψητά κρέατα. Άλλη μια ιδανική επιλογή για όσους αγαπούν τα leftovers: είναι εξίσου νόστιμη και μια-δυο μέρες μετά. Συνταγή εδώ.

Πολύχρωμη, πικάντικη σαλάτα με ρεβίθια

Νόστιμη σαλάτα “αχταρμάς” με όλα τα καλά: λάχανο, κουνουπίδι, ρεβίθια, πιπεριές, αποξηραμένα φρούτα και πολλά μπαχαρικά κι ένα ντρέσινγκ με λεμόνι και πορτοκάλι. Δυνατό της σημείο; Όση ώρα και να μείνει πριν το φαγητό, δεν πανιάζει. Συνταγή εδώ.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΟΥΣ “ΜΥΡΙΖΕΙ” ΤΟ ΑΡΝΙ…

Σπιτικό κοντοσούβλι κοτόπουλο

Μπορεί να είσαι απ’ αυτούς που δεν αγγίζουν το αρνί… Τί να σε κάνουμε, έτσι θα σε αφήσουμε; Με αυτό το σπιτικό κοντοσούβλι κοτόπουλο, θα ξετρελαθείς. Και θα φας μαριναρισμένο, πεντανόστιμο κοντοσούβλι και δε θα χρειαστεί να μείνεις μόνο στις πατάτες, τα ψωμιά και τις σαλάτες. Συνταγή εδώ.

Τάρτα με σουτζούκι

Αυτή την εορταστική τάρτα επίτηδες δεν τη βάλαμε παραπάνω, στην κατηγορία πίτες και τάρτες. Τη φυλάγαμε για το τέλος. Άλλωστε είναι αφιερωμένη σε όσους δεν τρώνε το αρνί, αλλά θέλουν -σε αυτό το πασχαλινό τραπέζι- να ευχαριστηθούν κάτι πιο έντονο γευστικά. Όπως το σουτζούκι. Συνταγή εδώ.

#LoveOnly,
Madame Ginger

πηγή

About Μαρία Νικολοπούλου