Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Οριστικό: Μετά την άνοιξη του 2022 οι εκλογές

Οριστικό: Μετά την άνοιξη του 2022 οι εκλογές

Ο Μητσοτάκης θα πάει σε κάλπες αφού έρθουν τα δισ. του Ταμείου Ανάπτυξης

Ακόμα περισσότερο απομακρύνεται το σενάριο περί πρόωρων εκλογών και αυτό επιβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές καθώς η διαφορά στις δημοσκοπήσεις υπέρ της ΝΔ είτε παραμένει σταθερή . Το κυριότερο όμως είναι ότι δεν εισπράττει τίποτα ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Α. Τσίπρας προσωπικά, αντιθέτως χάνει προς τα αριστερά, καθώς το ΚΚΕ και το Μέρα 25 στις τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ανεβάζουν τα ποσοστά τους.

Και όλα αυτά χωρίς να έχουν γίνει οι εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ, εκλογές που εάν φέρουν αλλαγή ηγεσίας ειδικά με τον Α. Λοβέρδο που έχει ισχυρή διείσδυση στον χώρο του κέντρου, θα αλλάξουν σημαντικά τα δεδομένα στον χώρο της κεντροαριστεράς σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και του Α. Τσίπρα προσωπικά.

Ο πρωθυπουργός προφανώς  θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές αφού πέσουν χρήματα από την Ε.Ε. στην αγορά και αφού προχωρήσουν τα πλάνα για επενδύσεις και αποκρατικοποιήσεις σε όλη τη χώρα.

“Όσο υπάρχει η εκκρεμότητα με τα δισεκατομμύρια από την Ε.Ε. ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να κάνει εκλογές”, έλεγε κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας εξηγώντας πως έχει σήμερα η πολιτική κατάσταση στη χώρα και τις συμβαίνει με τις σκέψεις του πρωθυπουργού. Παρόμοια τύχη φαίνεται να έχει και ο ανασχηματισμός ο οποίος εάν γίνει θα γίνει κοντά στη ΔΕΘ την οποία θα επισκεφθεί τον Σεπτέμβριο ο πρωθυπουργός. Και αυτό το σενάριο όμως είναι ανοιχτό. Ο ανασχηματισμός θα γίνει μόνο εφόσον πλησιάζουν οι πρόωρες εκλογές. Εάν οι κάλπες στηθούν την άνοιξη του 2022, όπως είναι το πιο φυσικό οι κυβερνητικές αλλαγές θα μετατεθούν για τις αρχές του επόμενου χρόνου.

.

 

Οι πρόωρες εκλογές μέσα στο 2021 έχουν απομακρυνθεί οριστικά. Κρατήστε την πληροφορία μας και θα μας θυμηθείτε. Κάλπες θα στηθούν από την Άνοιξη του 2022 και μετά…

 

 

 

 

About Μαρία Νικολοπούλου