Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Ο Άκης Πετρετζίκης φτιάχνει το νόστιμο πιάτο της ημέρας! Συνταγή για ταρτούλες με ροκφόρ, πράσο και καρύδια

Ο Άκης Πετρετζίκης φτιάχνει το νόστιμο πιάτο της ημέρας! Συνταγή για ταρτούλες με ροκφόρ, πράσο και καρύδια

Λαχταριστά υλικά ενισχύουν τη σφολιάτα….

Λαχταριστά υλικά ενισχύουν τη σφολιάτα για να δώσουν ένα σούπερ λαχταριστό αποτέλεσμα!

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 1 αβγό
  • 400 γρ. ψιλοκομμένο πράσο
  • 100 γρ. ροκφόρ
  • 75 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • Λίγο θυμάρι, μόνο τα φύλλα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 1 πρέζα ζάχαρη

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας σε 6 ίσα τετράγωνα, τοποθετούμε τα τετραγωνάκια σε ταψί με λαδόκολλα και τα χαράζουμε περιμετρικά με ένα μαχαίρι 1 εκ. από την άκρη ( έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα παραθυράκι).

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, για 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο, χρυσό χρώμα. Ψιλοκόβουμε τα πράσα και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά με λίγο βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσουν.

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο βούτυρο ακόμα, τη ζάχαρη, και το θυμάρι. Μόλις ετοιμαστούν, αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Αφού έχουν κρυώσει τελείως τα πράσα ρίχνουμε το αυγό και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.

Βγάζουμε τις σφολιάτες από τον φούρνο και τις πατάμε λίγο στο κέντρο τους να τις ξεφουσκώσουμε έτσι ώστε να βάλουμε μέσα τη γέμιση μας ή μπορούμε με ένα κουτάλι να βγάλουμε το φουσκωμένο μέρος του κέντρου. Χωρίζουμε το μείγμα ισόποσα και γεμίζουμε το κάθε τετραγωνάκι.

Ρίχνουμε από πάνω χοντροκομμένο το ροκφόρ, τα καρύδια και λίγο θυμάρι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, για 10-15 λεπτά.

Πηγή: akispetretzikis.com

About Μαρία Νικολοπούλου