Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Ο καιρός προσφέρεται για μια μπουγιαμπέσα

Ο καιρός προσφέρεται για μια μπουγιαμπέσα

Λαχταριστή μπουγιαμπέζ, ένα εύκολο πιάτο με λίγη υπομονή θα γίνει  μια πολύ νόστιμη εκδοχή αυτού του πιάτου που θα φέρετε  στο τραπέζι. Οι άνθρωποι συχνά πιστεύουν ότι πρόκειται για σούπα, αλλά αυτό δεν συμβαίνει. Ας πούμε ότι είναι «φαγητό και ποτό»!

ΙΧΘΥΟΠΟΛΙΣ (Λογοθέτης Ηρακλής Π.)

Υλικά : 4-6 άτομα

  • 2 κιλά φρέσκο ​​ψάρι, κατά προτίμηση συνδυασμός ψαριού με σφιχτό κρέας: μονόψαρο, φιλέτα μπαρμπούνι, πέστροφα σολομού, μπακαλιάρος, χέλι, 8 μεγάλες γαρίδες και μύδια
  • 3 κρεμμύδια
  • 3 χοντρές μοσχαρίσιες ντομάτες
  • 1 μάραθο
  • 2 πράσα (μόνο το άσπρο)
  • 3 με 4 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2 με 3 κουταλιές της σούπας ζωμός ψαριού
  • νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
  • 1 κομμάτι φλούδα πορτοκαλιού
  • 1 κουταλάκι θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού  αλεσμένο φύλλο δάφνης
  • αλεσμένο τσίλι
  • θαλασσινό αλάτι fleur de sel
  • 3 κουταλιές  της σούπας ελαιόλαδο με σκόρδο

ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ Χρυσοβαλάντης Χ. – ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ

Τρόπος παρασκευής:

ΤΟ ΓΡΙ ΓΡΙ ΤΟΥ ΛΟΝΤΡΑ – (Γιώργος Λόντρας)

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο και σοτάρουμε για λίγο τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το πράσο ψιλοκομμένο.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες καθαρισμένες και χωρίς κουκούτσι και τον ψιλοκομμένο μάραθο και αφήνουμε να σιγοβράσει για λίγο. Έπειτα το ξερό θυμάρι , το τριμμένο φύλλο δάφνης, το ξύσμα από τη φλούδα πορτοκαλιού, τον κουρκουμά , λίγο θαλασσινό αλάτι και αλεσμένο τσίλι.
  3. Προσθέστε νερό και τον πουρέ ντομάτας και 2 με 3 κουταλιές της σούπας ζωμό ψαριού και αφήστε το να βράσει για περίπου δέκα λεπτά.
  4. Βάλτε λίγο ζωμό σούπας/ψαριού σε ένα τηγάνι και ψήστε το ψάρι ξεχωριστά σε ένα επίπεδο τηγάνι μέσα στο ζωμό
  5. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα χοντρά κομμάτια του ψαριού και βάζουμε το καπάκι στην κατσαρόλα. Όταν βράσει ξανά η σούπα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον πέντε λεπτά. Το ψάρι στη συνέχεια ψήνεται αλλά δεν ψήνεται χωριστά.
  6. Στη συνέχεια σερβίρουμε το ποσέ σε βαθύ πιάτο και περιχύνουμε με τη σούπα.
    Συμβουλή: Μπορείτε να κάνετε το bouillabaisse ακόμα πιο εντυπωσιακό ,  προσθέτοντας έξτρα λαγκουστίνες, μικρά καβούρια, βασιλικές γαρίδες ή αστακούς.

About Μαρία Νικολοπούλου