Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Ο Κουτσούμπας στη Βουλή για δράση υπόπτου «κυρίου» στο ΑΠΘ που προκάλεσε επέμβαση των ΜΑΤ

Ο Κουτσούμπας στη Βουλή για δράση υπόπτου «κυρίου» στο ΑΠΘ που προκάλεσε επέμβαση των ΜΑΤ

Τα σχέδια έντασης της καταστολής στα Πανεπιστήμια κατήγγειλε ο Δημήτρης Κουτσούμπας ξεκινώντας την τοποθέτησή του στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, έκανε ειδική αναφορά στο χθεσινό όργιο αστυνομικής βίας, για το οποίο αφορμή έγινε η δράση αγνώστου ατόμου. Ο γγ του ΚΚΕ έθεσε το ερώτημα για το αν «θα τοποθετηθεί κάποιος από την κυβέρνηση, από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας με σειρά βίντεο που τουλάχιστον προκαλούν ερωτηματικά και ταυτόχρονα οργή και αγανάκτηση για τη δράση ενός “κυρίου”, εντός εισαγωγικών, “μπροστινού” των δυνάμεων των ΜΑΤ που πρώτα προκαλεί δήθεν τις δυνάμεις των ΜΑΤ και μετά περιθάλπεται από αυτές και φυγαδεύεται ανενόχλητος. Κράτος ή παρακράτος;».

«Φυσιολογικά ερωτήματα που ζητούν απάντηση γιατί όλο και περισσότεροι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι υπάρχει και ανοιχτή γραμμή και σχέδιο ανάμεσα σε διάφορες κρατικές υπηρεσίες και προβοκατόρικες ομάδες που παρουσιάζονται και ως φοιτητές» επισήμανε.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media από την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ σε φοιτητές στο ΑΠΘ προκαλούν σοβαρά ερωτήματα.

ΜΑΤ στο ΑΠΘ / Βίντεο ντοκουμέντο από καθηγητή – Μαρτυρία φοιτητή που δέχθηκε επίθεση από ασφαλίτες

Όπως επισημαίνουν εκείνοι που τα έχουν ανεβάσει, σε μια τουλάχιστον από τις περιπτώσεις εμφανίζεται ένας μεσήλικας άνδρας να φωνάζει και προκαλεί τα MAT προσπαθώντας να αποσπάσει μέρος της εξάρτυσης τους και στη συνέχεια να αποχωρεί σαν κύριος, ενώ οι άνδρες των ΜΑΤ ορμούν προς τους φοιτητές και αρχίζουν να τους χτυπούν αλύπητα.

Ποιος είναι ο άγνωστος άνδρας, διερωτώνται οι χρήστες του Twitter. Ακόμη περισσότερη εντύπωση προκαλεί δεύτερο βίντεο που έχει τραβηχτεί πιο μακριά από το σημείο της επίθεσης των ΜΑΤ στους φοιτητές. Στο τέλος του, φαίνεται καθαρά ο ίδιος μεσήλικας άνδρας να απομακρύνεται με ήρεμο βήμα, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα πίσω του και να μιλάει στο τηλέφωνο.

aftodioikisi.gr

About Μαρία Νικολοπούλου