Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Ο Ν.Κορινθίας μπήκε σε βαθύ κόκκινο…από αύριο το πρωί !!!

Ο Ν.Κορινθίας μπήκε σε βαθύ κόκκινο…από αύριο το πρωί !!!
Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε, ο Ν.Κορινθίας μπήκε σε βαθύ κόκκινο που σημαίνει lockdown και κλείσιμο των καταστημάτων από αύριο το πρωί !!!
Υπομονή να ξαναπεράσουμε πάλι αυτή την δυσκολία !!!
Ο Ν.Κορινθίας μπήκε σε βαθύ κόκκινο…εκτος και αν το γραφείο  τύπου του Δήμαρχου έχει άλλη  άποψη.

Τις αλλαγές που ισχύουν από το πρωί της Πέμπτης έως την Τρίτη 16 Μαρτίου στις 6.00 το πρωί στις κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις με SMS στο 13033 ανακοίνωσε στην ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Έτσι από αύριο Πέμπτη το μήνυμα με τον κωδικό 2 για σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, προμήθειες, αλλά και αυτό με τον κωδικό 3 για Τράπεζες θα αφορά μόνο για μετακινήσεις εντός των ορίων των Δήμων που διαμένει κανείς είτε σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας του. Για τον κωδικό 6 ο πολίτης θα μπορεί να στείλει μήνυμα μόνο για πεζή μετακίνηση ή με ποδήλατο εντός των ορίων των δήμων και όχι με αμάξι ή μοτοσικλέτα.

Ταυτόχρονα, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι κατά τον έλεγχο των πολιτών που έχουν στείλει το μήνυμα με τον κωδικό 4 για παροχή βοήθειας, οι αρχές, όπως είπε, έχουν δικαίωμα να ζητούν επιπλέον διευκρινίσεις.

Eπίσης, νέες περιοχές προστίθενται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων. Συγκεκριμένα στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) κατατάσσεται η Περιφέρεια Αττικής, καθώς και οι ακόλουθες Περιφερειακές Ενότητες: Αχαΐας, Αρκαδίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Λευκάδας (εκτός από το Μεγανήσι), Φθιώτιδας, Αργολίδας, Κορινθίας, Θεσπρωτίας, ‘Αρτας, Σάμου, Βοιωτίας, Χίου, Αιτωλοακαρνανίας, Ρόδου, Ηρακλείου και Ευβοίας (εκτός από τη Σκύρο). Επίσης, στο συγκεκριμένο επίπεδο κατατάσσεται και ο Δήμος Καλυμνίων. Όλες οι υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας κατατάσσονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο).

Παράλληλα αναπροσαρμόζεται και η απαγόρευση κυκλοφορίας η οποία διαμορφώνεται ως εξής. Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, ενώ στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί. Με εξαίρεση την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές (Δευτέρα ως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί, λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών.

Τα μέτρα ισχύουν από αύριο στις 6 το πρωί έως και την Τρίτη 16 Μαρτίου στις 6 το πρωί, με εξαίρεση την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, όπου τα μέτρα θα ξεκινήσουν από το Σάββατο 6 Μαρτίου, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαχείριση των συνεπειών του σεισμού που έπληξε σήμερα την περιοχή.

About Μαρία Νικολοπούλου