Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

«Ο Παύλος ζει»: Το αντιφασιστικό μήνυμα «δονεί» ξανά τους δρόμους σήμερα μετά από 9 χρόνια

«Ο Παύλος ζει»: Το αντιφασιστικό μήνυμα «δονεί» ξανά τους δρόμους σήμερα μετά από 9 χρόνια

Παύλος Φύσσας: Ξεκίνησε το συλλαλητήριο στο Κερατσίνι – «Εννέα χρόνια μετά τίποτα δεν έχει τελειώσει» λέει η Μάγδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δυναμική και γεμάτη παλμό πορεία για τη μνήμη του Παύλου Φύσσα, εννέα χρόνια μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα ράπερ στη Νίκαια από τα οργανωμένα τάγματα εφόδου της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, σαν σήμερα το 2013.

Με την μεγάλη διαδήλωση πέφτει η αυλαία του φετινού Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη καθώς, περίπου στις έξι και μισή το απόγευμα, το μπλοκ της οικογένειας Φύσσα έδωσε την εκκίνηση της μαζικότατης πορείας από το σημείο συγκέντρωσης στην οδό Παύλου Φύσσα 60.

Χιλιάδες αντιφασίστες, δημοκρατικοί και προοδευτικοί πολίτες όλων των ηλικιών δίνουν για έναν ακόμη χρόνο το «παρών» ώστε κανείς να μην ξεχάσει το θάνατο του Παύλου στα χέρια της καταδικασμένης ναζιστικής οργάνωσης, αλλά και για να παραμείνει ζωντανό το στίγμα του πάντα επίκαιρου και άγρυπνου αντιφασιστικού αγώνα, που δεν τελείωσε με την καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Στην πορεία συμμετέχουν πάνω από 5.000 άτομα με πλήθος φοιτητικών συλλόγων και εργατικών σωματείων, κομμάτων, οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, αντιφασιστικών συλλογικοτήτων, δημοτικών κινήσεων και συνελεύσεων γειτονιάς να την πλαισιώνουν με τα δικά τους πολιτικά συνθήματα και μηνύματα.

Ιδιαίτερα έντονο και μαζικό είναι το στοιχείο της νεολαίας στη φετινή διαδήλωση, απόρροια και των γεγονότων ακραίας αστυνομικής καταστολής που έλαβαν χώρα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη τις προηγούμενες μέρες, με το αντικατασταλτικό «άρωμα» να διοχετεύεται επίσης από τους διαδηλωτές ως απάντηση στην κυβερνητική αναλγησία.

Ξεχωρίζει με την παρουσία του και ο Γιάννης Μάγγος (πατέρας του αδικοχαμένου Βασίλη Μάγγου) με τον Γιάννη Ντουσάκη (φοιτητή θύμα αστυνομικής καταστολής στο ΑΠΘ).

Και οι δυο τους δίπλα στη Μάγδα Φύσσα, στην κεφαλή της πορείας, σε μια κίνηση γεμάτη ισχυρούς συμβολισμούς.

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
Ο Γιάννης Μάγγος, ο Γιάννης Ντουσάκης και η Μάγδα ΦύσσαΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Ξεχωρίζουν τα συνθήματα «Λευτεριά στον λαό, θάνατος στο φασισμό», «Και τώρα και πάντα και όπως το ’40, τη φτώχια και το φασισμό θα πολεμάμε πάντα», «Οργή και λύσσα για τον Παύλο Φύσσα», από το μαζικό μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων.

Η πορεία βρίσκεται στην Πέτρου Ράλλη και κατευθύνεται προς το Μπλόκο της Κοκκινιάς, περνώντας πρώτα μέσα από τις γειτονιές της Νίκαιας και του Πειραιά.

.efsyn.gr

About Μαρία Νικολοπούλου