Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Ο Πούτιν κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι παρατείνουν τον πόλεμο και αποσταθεροποιούν όλο τον κόσμο

Ο Πούτιν κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι παρατείνουν τον πόλεμο και αποσταθεροποιούν όλο τον κόσμο

Στις γεωπολιτικές διαστάσεις της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης στην Ουκρανία στο πλαίσιο της συνολικής οξυμένης αντιπαράθεσης της Δύσης με τη Ρωσία, αλλά και την Κίνα για παγκόσμια πρωτοκαθεδρία, αναφέρθηκε ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλ. Πούτιν, μιλώντας σήμερα στη 10η Διάσκεψη της Μόσχας για τη Διεθνή Ασφάλεια.

Οπως σημείωσε, η Δύση χρειάζεται συγκρούσεις για να παραμείνει στην εξουσία, επομένως οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους «ανακατεύονται ενεργά στις υποθέσεις άλλων χωρών, πυροδοτώντας κάθε είδους προκλήσεις και εμφυλίους πολέμους».

Η ηγεμονία της Δύσης προμηνύει στασιμότητα για ολόκληρο τον κόσμο, είπε ο Πούτιν, ενώ ισχυρίστηκε πως η Ρωσία θα συνεχίζει να υπερασπίζεται τον λεγόμενο «πολυπολικό κόσμο», με αναβάθμιση της γεωπολιτικής της θέσης. «Η Δύση παραμέρισε τις προτάσεις της Ρωσίας για αμοιβαία μέτρα ασφαλείας. Στο μεταξύ, το ΝΑΤΟ επεκτείνεται προς τα ανατολικά, ενισχύοντας τη στρατιωτική του υποδομή», πρόσθεσε ο Ρώσος Πρόεδρος.

Ο Ρώσος Πρόεδρος κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι παρατείνουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία και ότι προσπαθούν να «αποσταθεροποιήσουν» τον κόσμο. «Η κατάσταση στην Ουκρανία δείχνει ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να παρατείνουν τη σύγκρουση. Και ενεργούν με τον ίδιο τρόπο, καλλιεργώντας το ενδεχόμενο μιας σύγκρουσης στην Ασία, στην Αφρική, στη Λατινική Αμερική», δήλωσε ο Πούτιν.

ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ «συνεχίζουν να πλημμυρίζουν το καθεστώς του Κιέβου με οπλισμό, συμπεριλαμβανομένων των βαρέων όπλων», είπε ο Ρώσος Πρόεδρος. Ο ίδιος είχε τονίσει προχτές ότι στόχος της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία είναι η κατάληψη «ολόκληρου του Ντονμπάς, της ανατολικής Ουκρανίας». Μάλιστα, ο Πούτιν ισχυρίστηκε πως «η γη του Ντονμπάς απελευθερώνεται βήμα – βήμα από τους Ουκρανούς εθνικιστές».

(Με πληροφορίες από: «Ria Novosti»)

About Μαρία Νικολοπούλου