Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Πάσχα στο σπίτι: Οι 4 πιο νόστιμες συνταγές για αρνάκι στο φούρνο

Πάσχα στο σπίτι: Οι 4 πιο νόστιμες συνταγές για αρνάκι στο φούρνο
Τα περιοριστικά μέτρα λόγω συνθηκών αναμένεται αυτό το Πάσχα να κρατήσουν πολύ κόσμο μακριά από τα χωριά, όπως επίσης και πολλούς κατοίκους της πόλης μακριά από τις εξοχές στις οποίες θα σούβλιζαν αρνί με φίλους. Πολλά θα είναι διαφορετικά φέτος το Πάσχα για όλους μας αλλά δεν είναι ανάγκη να είναι και όλα πια τόσο διαφορετικά. Εξάλλου, όλοι θα μαγειρέψουμε ένα πασχαλινό γεύμα και θα μοιραστούμε με άλλη μία οικογένεια.

Τα φετινά συστατικά του Πάσχα θα είναι λίγο διαφορετικά. Θα κρατήσουμε το οικογενειακό τραπέζι αλλά θα είμαστε λιγότεροι και θα συνδεθούμε μέσω κινητών να δούμε τους αγαπημένους μας που θα γιορτάζουν και εκείνοι. Θα κρατήσουμε την ανταλλαγή ευχών, αλλά θα γίνει κι εκείνη ηλεκτρονικά.
Δείτε τρεις από τις καλύτερες και νόστιμες συνταγές  για το φετινό αρνάκι ή κατσικάκι  που θα μπει στο φούρνο.

Αρνί στο φούρνο:

Αρνί στο φούρνο: Πώς το φτιάχνει η Αργυρώ

Αρνί στο φούρνο: Το παραδοσιακό ελληνικό Πάσχα θέλει το αρνάκι του. Πολλοί του ψήνουν στη σούβλα, αλλά υπάρχουν άλλοι τόσοι που είτε δεν έχουν την δυνατότητα να κάνουν μια μεγάλη ψησταριά, είτε τους αρέσει καλύτερα να το φτιάχνουν στον φούρνο.

 

Υλικά συνταγής για το αρνί του Πάσχα

2-1/2 κιλά αρνί κατά προτίμηση από μικρό αρνάκι

12 πατάτες μεγάλες

αλάτι

ανάμεικτα πιπέρια

λεμονοπίπερο

2 λεμόνια χυμό και ξύσμα

1 κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη

2 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι

2 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο

3 κ.σ. μουστάρδα με βότανα

2 ολόκληρες σκ. σκόρδο

1 φλ. νερό

λαδόκολλα, αλουμινόχαρτο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC στις αντιστάσεις.
Μπορούμε να βάλουμε ολόκληρο το κομμάτι ή να κόψουμε το αρνί σε μερίδες.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, χυμό και ξύσμα τη ρίγανη, τη μουστάρδα και αλατοπίπερο. Τα χτυπάμε με σύρμα, να γίνουν σαν κρέμα. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε κυδωνάτες τις πατάτες. Τις ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε τις πατάτες σε βαθύ ταψί. Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα και τα κλαδάκια θυμάρι και δεντρολίβανο.
Κάνουμε χαρακιές στη σπάλα του κατσικιού και μπήγουμε με τα δάχτυλα μπόλικο αλατοπίπερο και λεμονοπίπερο.
Τοποθετούμε το αρνί πάνω στο στρώμα πατάτας. Περιχύνουμε με το μείγμα που αλείψαμε τις πατάτες. Το αλείφουμε να πάει παντού Τέλος, προσθέτουμε στο ταψί το νερό.
Καλύπτουμε το ταψί ,σκεπάζουμε µε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο, κλείνοντας γύρω γύρω το ταψί για να σφραγίσουμε καλά. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 200ºC. Ξεσκεπάζουμε το ταψί, χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 180ºC και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 1 ώρα και κάτι μέχρι να ψηθεί το κρέας, να ροδίσει η πέτσα και να μελώσουν οι πατάτες πίνοντας όλα τα άγρα του αρνιού. Στο τέλος πρέπει να μείνει με το λάδι του.

Ντόπιο κατσικάκι στο φούρνο!!!

Υλικά

  1. 2 σπαλακια κατσικακι
  2. 1 1/2κ πατατες περιπου
  3. 2 κρεμυδια
  4. 2 καρότα
  5. 2 πιπεριες πράσινες
  6. 1 γιαουρτι
  7. 2 κ.σ μαγιονεζα
  8. 1 κύβο λαχανικών
  9. 1 κ.γ κυμινο
  10. Αλάτι
  11. Ρίγανη – θρυμπη
  12. Λιγο ελαιοαδο
  13. 3 σκ σκορδο
 

Εκτέλεση

  1. Πλενουμε καλα το κατσικι μας,κοβουμε τις πατατες,τις πιπέριες τα καρότα κρεμμύδια,σκορδο τα βαζπυμέ σε λαδωμενο ταψι φουρνου μεγαλο,ανακατεύουμε μαγιονεζα,γιαούρτι μπαχαρικα και αλοιφουμε το κατσίκι και τις πατατες,σκεπάζουμε με αλουμινοχαρτο,ψηνουμε στους 200 για 1 ωρα 1 /30 μεχρι μαλακωσει το κρέας

    Ντόπιο κατσικάκι στο φούρνο!!! φωτογραφία βήματος 1Ντόπιο κατσικάκι στο φούρνο!!! φωτογραφία βήματος 1
  2. Το πιο κλασικό ελληνικό, κυριακάτικο φαγητό κατάλληλο και για την Κυριακή του Πάσχα, είναι το κατσικάκι στο φούρνο με πατάτες. Το ετοιμάζετε, το βάζετε στο φούρνο και επιστρέφετε για το οικογενειακό τραπέζι. Συνοδέψτε το µε πράσινες σαλάτες και τραγανό ψωμάκι. Πρόκειται για ένα εύκολο φαγητό που κάθε μέλος της οικογένειας λατρεύει.
  3. kreopvleiaΚρεοπωλεία … τα καλυτερα της Κορινθίας

  4. Υλικά συνταγής

    • 1 ½ κιλό κατσικάκι χεράκι (μπροστινό πόδι) και παϊδάκια κομμένο σε μερίδες
    • 12 πατάτες
    • 2 κ.σ. μουστάρδα
    • 1 κ.γ. ρίγανη
    • 1 κ.γ. λεμονοθύμαρο (προαιρετικά)
    • 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
    • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
    • ¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
    • αλάτι και πιπέρι

    ασ

    Διαδικασία συνταγής

    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε και τις βάζουμε σε ταψί, αλατοπιπερώνουμε. Πλένουμε το αρνάκι και το αλατοπιπερώνουμε.
    • Ετοιμάζουμε σε μπολ ένα μείγμα με το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τα μυρωδικά, το σκόρδο.
    • Περιχύνουμε με το μισό μείγμα τις πατάτες. Βάζουμε από πάνω το αρνάκι και το περιχύνουμε κι αυτό με το μείγμα που ετοιμάσαμε. Περιχύνουμε το φαγητό με 1 ½ ποτήρι νερό και σκεπάζουμε με λαδόκολα και αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σκεπασμένο το φαγητό για μία ώρα.
    • Ξεσκεπάζουμε το φαγητό, περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 180οC. Ψήνουμε για περίπου ακόμη 1 ώρα, να πάρει χρώμα και να ψηθεί το αρνάκι.
    • Σερβίρουμε.

About Μαρία Νικολοπούλου