Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Πάτρα – Καισαιριανή – Χαϊδάρι – Πετρούπολη – Τύρναβος – Ικαρία: Έξι κόκκινοι Δήμοι!

Πάτρα – Καισαιριανή – Χαϊδάρι – Πετρούπολη – Τύρναβος – Ικαρία: Έξι κόκκινοι Δήμοι!

Έξι δήμοι έγιναν κόκκινοι σε αυτές τις δημοτικές εκλογές! Οι συνδυασμοί της «Λαϊκής Συσπείρωσης» νίκησαν! Η νίκη της Πάτρας, η..

Έξι δήμοι έγιναν κόκκινοι σε αυτές τις δημοτικές εκλογές!

Οι συνδυασμοί της «Λαϊκής Συσπείρωσης» νίκησαν!

Η νίκη της Πάτρας, η επικράτηση σε τρεις δήμους της Αττικής, την Καισαριανή, το Χαϊδάρι και την Πετρούπολη, όπως και η νίκη στον Τύρναβο, δείχνουν τη μεγάλη ενίσχυση των δυνάμεων που πορεύτηκαν με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Πλέον έξι δήμοι, μαζί με τον δήμο Ικαρίας που η «Λαϊκή Συσπείρωση» κέρδισε στον πρώτο γύρο των εκλογών, δείχνουν το δρόμο!

Οι κομμουνιστές δήμαρχοι που εξελέγησαν:

Στην Πάτρα ο Κώστας Πελετίδης

Στην Καισαριανή ο Ηλίας Σταμέλος

Στο Χαϊδάρι ο Μιχάλης Σελέκος

Στην Πετρούπολη ο Ευάγγελος Σίμος

Στον Τύρναβο ο Στέλιος Τσικριτσής

Στην Ικαρία ο Φανούρης Καρούτσος από την πρώτη Κυριακή.

Στην Πάτρα, ο Κώστας Πελετίδης εκλέχθηκε για τρίτη συνεχόμενη εκλογική «μάχη» δήμαρχος της πόλης, αγγίζοντας το 57% με τον ίδιο, σε δήλωσή του, να αναφέρει μεταξύ άλλων πως «συνεχίζουμε όλοι μαζί, δεν μένουμε στην περιγραφή, οι ανάγκες της πόλης και τα βάσανα του λαού έχουν αιτίες».

Η Καισαριανή έγινε ξανά «κόκκινη» μετά τη νίκη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του Ηλία Σταμέλου που επικράτησε με 62%.

Στην Πετρούπολη ο Βαγγέλης Σίμος εκλέχθηκε ξανά δήμαρχος της πόλης, συγκεντρώνοντας 55,3%.

Νέος δήμαρχος Χαϊδαρίου, για δεύτερη φορά εκλέχθηκε ο Μιχάλης Σελέκος που συγκέντρωσε 55,23%.

Νέος δήμαρχος Τυρνάβου εκλέχθηκε ο Στέλιος Τσικριτσής. Ο υποψήφιος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κέρδισε το Δήμο με 50,17% δίνοντας μια πολύ μεγάλη μάχη.

Κ. Πελετίδης: Ο Πατραϊκός λαός υπερασπίστηκε τις κατακτήσεις του

Μέσα σε χειροκροτήματα, κλίμα ενθουσιασμού και χαράς οι δηλώσεις του Κώστα Πελετίδη, ο οποίος αναδείχθηκε δήμαρχος για τρίτη συνεχόμενη φορά στην Πάτρα.

Σε δήλωσή του, μεταξύ άλλων επισήμανε:

«Ο Πατραϊκός λαός υπερασπίστηκε τις κατακτήσεις του, το μέλλον των παιδιών μας, την πόλη μας. Η τεράστια προσπάθεια των συμφερόντων του συστήματος, των μηχανισμών της κυβέρνησης να απαλλαγούν από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν έγινε κατορθωτή.

Συνεχίζουμε όλοι μαζί, δεν μένουμε στην περιγραφή, οι ανάγκες της πόλης και τα βάσανα του λαού έχουν αιτίες. Μπορούμε και πρέπει να παραμερίσουμε τα εμπόδια, ό,τι χάνουμε εμείς, το κερδίζουν οι λίγοι. Η μαχητική διεκδίκηση των δίκιων μας από την κυβέρνηση, θα συνεχιστεί, οι στόχοι για την προκοπή της πόλης, μας χρειάζονται όλους.

Σήμερα λείπει από κοντά μας ένα γνήσιο τέκνο της εργατικής τάξης, ένας αγωνιστής, που παρά τη λαβωμένη του καρδιά έδωσε όλες του τις δυνάμεις στον αγώνα για τη σημερινή νίκη, ο Ανδρέας Αντωνόπουλος. Ανδρέα δεν κάνουμε βήμα πίσω!».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην Καισαριανή που πανηγυρίζει

Όλη η Καισαριανή δονήθηκε από το σύνθημα «ένας αιώνας αγώνας και θυσία το ΚΚΕ στη πρωτοπορία» όταν έφτασε στο περίπτερο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Τον υποδέχτηκε ο νέος δήμαρχος Ηλίας Σταμέλος.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε προς το κόσμο που έχει κατακλύσει την πλατεία  το δρόμο, το διάζωμα και όλο το χώρο.

Ανέφερε:

«Τώρα δεν είναι ώρα για λόγους. Είναι ώρα αυτή τη στιγμή για χαρές και πανηγύρια, γιατί πετύχατε μια μεγάλη νίκη. Είναι νίκη όλου του λαού της Καισαριανής, της αγωνίστριας Καισαριανής. Η “Λαϊκή Συσπείρωση”, το κόκκινο γαρύφαλλο, κέρδισε πολλές νίκες απόψε, συνέχεια της πρώτης επιτυχίας που είχαμε στον α’ γύρο και στις Περιφερειακές και σε Δημοτικές εκλογές, όπως το “κόκκινο νησί της Ικαριάς”, ήρθε απόψε η Καισαριανή με τον Ηλία τον Σταμέλο, ήρθε η Πάτρα ξανά με τον Κώστα τον Πελετίδη, η Πετρούπολη με τον Βαγγέλη τον Σίμο, το Χαϊδάρι με τον Μιχάλη τον Σελέκο. Κι αυτή την ώρα περιμένουμε ακόμα δύο εκλογικά τμήματα, ελπίζουμε να πανηγυρίσουμε τον Τύρναβο, γιατί είναι πολύ μικρή η διαφορά. Είμαστε πρώτοι, αλλά είναι πολύ κοντά ο άλλος ο συνδυασμός.

Άρα, λοιπόν, έχουμε δρόμο μπροστά μας, είναι μία πρώτη μεγάλη νίκη αυτή του λαού μας, του Κόμματος, της Λαϊκής Συσπείρωσης, των ανθρώπων που συμπορεύτηκαν μαζί μας όλα αυτά τα χρόνια. Τους ευχαριστούμε γι’ αυτό. Έδωσαν μία μεγάλη μάχη στο πλευρό του ΚΚΕ. Η αγκαλιά του Κόμματος είναι ανοιχτή, η αγκαλιά της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, πολύ περισσότερο τώρα πλέον, της δημοτικής αρχής, όπως ξέρετε θα είναι ανοιχτή για όλο τον λαό, τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα της Καισαριανής και θα πάμε ακόμη πιο μπροστά! Καλή δύναμη, καλή υγεία σε όλους και όλες!»

Ο Δ. Κουτσούμπας από το Χαϊδάρι: Γιορτάζουμε έξι αγωνιστές δημάρχους

Στο Χαϊδάρι ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Τον υποδέχθηκε ο νέος δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος που επανέρχεται στη διοίκηση του δήμου.

Μια μεγάλη συγκέντρωση έχει γίνει ο κόσμος στο εκλογικό περίπτερο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που πανηγυρίζει χωρίς σταματημό τη μεγάλη νίκη.

Μια μεγάλη γιορτή έχει το Χαϊδάρι, τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στον κόσμο. Πρόσθεσε ότι γιορτάζουμε έξι δημάρχους σε Πάτρα, Ικαρία, Καισαριανή, Πετρούπολη, Χαϊδάρι και Τύρναβο.

Μ. Σελέκος: Έχουμε δημοτική αρχή για το λαό, όχι για τους λίγους και τα συμφέροντα

«Δώσαμε μια μάχη, που ήταν νικηφόρα, και μάλιστα με μεγάλο ποσοστό, που μας φέρνει μπροστά σε νέα καθήκοντα σαν δημοτική αρχή, σε περισσότερες ευθύνες, για να ανταποκριθούμε στην επίλυση τόσο παλιών όσο οξυμένων προβλημάτων που έχει ο δήμος μας όσο και νέων», δήλωσε ο εκλεγμένος δήμαρχος Χαϊδαρίου με την «Λαϊκή Συσπείρωση», Μιχάλης Σελέκος, μετά την μεγάλη νίκη.

Όπως τόνισε: «Λέγαμε προεκλογικά, και το είπαμε και προχτές ότι απέναντι σε όλα αυτά τα συμφέροντα που τις τελευταίες μέρες αλώνιζαν στο Χαϊδάρι με εκβιασμούς, ότι εμείς απέναντι σε αυτό έχουμε την ψυχή και την καρδιά των Χαϊδαριωτών, που τελικά αυτά ήταν πολύ πιο ισχυρά από τα συμφέροντα. Θέλουμε απόψε να μοιραστούμε τη χαρά με όλους όσους δώσαμε μαζί την εκλογική μάχη, με όσους ξεκινήσαμε αυτό τον ωραίο αγώνα.

Εμείς δεν “σηκώνουμε τα μανίκια”, όπως λένε κάποιοι όταν κερδίζουν εκλογές, γιατί τον αγώνα τον δίναμε από κάθε θέση και σαν δημοτική αρχή και σαν αντιπολίτευση και μέσα από τους συλλόγους τους μαζικούς φορείς και οπουδήποτε μπορούσαμε. Συνεχίζουμε από άλλη θέση τώρα, και να ξέρουν όλοι ότι θα αντιμετωπίσουμε την κυβερνητική πολιτική, όλα αυτά που σχεδιάζουν για την τοπική διοίκηση από τις ίδιες θέσεις σαν αντιπολίτευση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική. Να ευχαριστήσουμε, εκτός από τους φίλους της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, υποψηφίους και συνεργαζόμενους που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, και όλους όσους μας βοήθησαν στον β’ γύρο των εκλογών που ήταν πάρα πολλοί. Να είναι σίγουροι όλοι οι Χαϊδαριώτες ότι ο δήμος θα είναι ανοιχτός για όλο τον κόσμο.

Εμείς δεν διαχωρίζουμε το λαό με βάση την πολιτική του θέση, θα παλέψουμε μαζί με το λαό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Στην πόλη είχαμε μια δημοτική αρχή που όχι μόνο δεν έλυσε αλλά δημιούργησε και καινούργια προβλήματα, όπως στον Σκαραμαγκά με το LNG, στο αποχετευτικό, στην κοινωνική πολιτική, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό, στην εκπαίδευση.

Το ξέρουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε δυσκολίες, δεν φτάνουν μόνο οι δημοτικοί σύμβουλοι, πρέπει όλοι να συμβάλουμε, και εμείς θα οργανώσουμε λαϊκές συνελεύσεις για να πάρουμε τη γνώμη του κόσμου, να γίνουν προτάσεις, να εντοπιστούν λάθη και δυσκολίες. Θα οργανώσουμε έτσι τη δουλειά μας ώστε να έχουμε δημοτική αρχή για το λαό, όχι των λίγων και των μεγάλων συμφερόντων.

Ο λαός είναι πανίσχυρος, μόνοι τους και όλοι μας, δεν πέρασαν οι μηχανισμοί τους! Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί πάμε με νέες δυνάμεις σε όλη την Ελλάδα, με τα αυξημένα ποσοστά που πήραμε στις περιφερειακές εκλογές, έχουμε τη χαρά να έχουμε κερδίσει 5 δήμους και περιμένουμε το αποτέλεσμα και στον Τύρναβο. Πάμε λοιπόν με ενθουσιασμό το επόμενο διάστημα, για έναν δήμο κοντά στο λαό».

Ο Δ. Κουτσούμπας στην Πετρούπολη που γιορτάζει με αγωνιστή δήμαρχο!

Με συνθήματα, πυρσούς, μουσική και χορό η Πετρούπολη γλέντησε για τα καλά το κόκκινο γαρύφαλλο που βγήκε ολάνθιστο απ’ τις κάλπες της.

Το αδιαχώρητο επικρατούσε στην 25ης Μαρτίου, μπροστά απ’ το εκλογικό περίπτερο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», εκεί όπου έφτασε αργά το βράδυ ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και έγινε θερμά δεκτός απ’ τους συγκεντρωμένους που ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και νέα συνθήματα.

Ο Δ. Κουτσούμπας είχε μια σύντομη εγκάρδια συζήτηση με το νέο δήμαρχο Βαγγέλη Σίμο και έπειτα απόλαυσε τη μουσική και τα τραγούδια απ’ το συγκρότημα του Ν. Φάκαρου, υπό τους ήχους του οποίου ξεφάντωσαν οι πετροπουλιώτες.

Μιλώντας στον κόσμο ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε μεταξύ άλλων πως «η Πετρούπολη δικαιολογημένα πανηγυρίζει απόψε» κι πρόσθεσε ότι «δυνατότεροι συνεχίζουμε τον αγώνα για τα δίκαια του λαού μας».

.

Τύρναβος: Η «Λαϊκή Συσπείρωση» κέρδισε το Δήμο: Νέος δήμαρχος ο Στ. Τσικριτσής

Νέος δήμαρχος Τυρνάβου εκλέχθηκε ο Στέλιος Τσικριτσής. Ο υποψήφιος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κέρδισε το Δήμο με 50,17% δίνοντας μια πολύ μεγάλη μάχη.

Τα πανηγύρια έχουν ξεκινήσει στην Κεντρική Πλατεία Τυρνάβου, με τον Στ. Τσικριτσή, να ευχαριστεί το λαό της περιοχής «που επιτέλους μετά από τόσα χρόνια έβγαλε αγωνιστική δημοτική αρχή».

«Χαιρετίζουμε και ευχαριστούμε θερμά τους χιλιάδες Τυρναβίτες και Τυρναβίτισσες, που έφτασαν στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο με το γαρίφαλο, στέλνοντας το μήνυμα ότι θέλουν μια αγωνιστική δημοτική αρχή», είπε, προσθέτοντας: 

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για όλο τον αγώνα που δώσαμε, μαζί, για το βήμα που κάναμε την πρώτη Κυριακή και το άλμα που έγινε σήμερα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους του υποψήφιους κι εκείνους που έδωσαν μαζί μας έναν καθαρό και τίμιο αγώνα.

Δίνουμε το χέρι σε όλους ανεξάρτητα από το αν μας στήριξαν σε αυτές τις εκλογές και λέμε ότι θα είμαστε εδώ για εσάς για να παλέψουμε, για να βάλουμε ένα λιθαράκι για να λυθούν τα προβλήματα που βασανίζουν το λαό μας.

Χαιρετίζουμε όσους πίστεψαν ότι ο δήμος Τυρνάβου πρέπει να αλλάξει χέρια και να έρθει στους ακούραστους αγωνιστές. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, από αυτή την θέση θα συνεχίσουμε μα στεκόμαστε στο πλάι του λαού και θα νικήσουμε».

imerodromos.gr

About Μαρία Νικολοπούλου