Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Πάτρα: «Σκιές» πάνω από τον Μάνο Δασκαλάκη – Τι λέει ο δικηγόρος του

Πάτρα: «Σκιές» πάνω από τον Μάνο Δασκαλάκη – Τι λέει ο δικηγόρος του

Ο πατέρας των τριών αδικοχαμένων παιδιών στην Πάτρα, Μάνος Δασκαλάκης καταθέτει μηνύσεις μετά τις αναφορές πως γνώριζε για τις υποψίες που είχαν οι γιατροί περί εγκληματικής ενέργειας. Πώς σχεδιάζει να αντιδράσει μετά τις υπόνοιες που αφήνει εις βάρος του η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΠΑΝΑΝΟΥ

Στο επίκεντρο έρχεται και πάλι ο Μάνος Δασκαλάκης μετά τις τελευταίες δημόσιες δηλώσεις του διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, Ανδρέα Ηλιάδη, ότι ο πατέρας των τριών αδικοχαμένων παιδιών από την Πάτρα ήταν ενήμερος πως ο γιατρός είχε σοβαρές υπόνοιες για εγκληματική ενέργεια σε βάρος της εννιάχρονης Τζωρτζίνας.

Παράλληλα, και η κατηγορούμενη, εν διαστάσει σύζυγός του, Ρούλα Πισπιρίγκου, μέσα από το 17σέλιδο υπόμνημα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, φαίνεται, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, να αφήνει υπαινιγμούς και αιχμές προς το πρόσωπό του χωρίς, ωστόσο, να τον κατηγορεί για κάτι συγκεκριμένο.

Ο ίδιος ο Μ. Δασκαλάκης, πάντως, εμφανίζεται αποφασισμένος να προστατέψει με κάθε τρόπο την υπόληψή του μετά και την τελευταία μήνυση που κατέθεσε εις βάρος του ιατρού της εννιάχρονης κόρης του Τζωρτζίνας, Ανδρέα Ηλιάδη, που έχει προκαλέσει την οργή και το ξέσπασμα του 30χρονου, αλλά και εναντίον ακόμη δύο προσώπων, για συκοφαντική δυσφήμηση.

Ο Δημήτρης Καράμπελας, δικηγόρος του Μ. Δασκαλάκη, μιλώντας στη Realnews κάνει λόγο για «αποκυήματα της φαντασίας» του εν λόγω γιατρού και εκφράζοντας τη θέση του πελάτη του τον καλεί να ανασκευάσει.

«Ο κ. Ηλιάδης ισχυρίστηκε στην εκπομπή επί λέξει ότι ο πελάτης μου ήταν ενήμερος ότι ο γιατρός έχει σοβαρές υπόνοιες ότι υπάρχει εγκληματική ενέργεια. Δηλαδή, είτε το είπε ο ίδιος απευθείας στον Μάνο είτε κάποιος άλλος. Δεν λέει ενημέρωσα τον κ. Δασκαλάκη. Ουδείς, ούτε ο κ. Ηλιάδης ούτε κάποιος άλλος εκ του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού όλων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, δεν του ανέφερε ποτέ κάτι τέτοιο. Ότι ο Ηλιάδης έχει σοβαρές υπόνοιες. Πρώτη φορά το άκουσε πριν από λίγες ημέρες, όταν είδε το σχετικό βίντεο στο Twitter», λέει ο Δ. Καράμπελας.

«Να ανασκευάσει»

Ο δικηγόρος του Μ. Δασκαλάκη τονίζει ότι στο άκουσμα των δηλώσεων ο πελάτης του «έπεσε από τα σύννεφα». «Αν δεν χειρίζεται σωστά την ελληνική γλώσσα ο κ. Ηλιάδης, πολύ απλά μπορεί να βγει πάλι δημοσίως και να ανασκευάσει τη διατύπωση που έχει κάνει.

Απόδειξη, δε, ότι αυτό που είπε, πριν από λίγες ημέρες, είναι προφανώς αποκύημα της φαντασίας του είναι το γεγονός ότι, όταν εκλήθη από την κα Σαλάπα, την ανακρίτρια που διερευνούσε τον θάνατο της Τζωρτζίνας, δεν ανέφερε κάτι τέτοιο. Και έρχεται μετά από τρεις ολόκληρους μήνες σε μια διαδικτυακή εκπομπή και κάνει τέτοια δήλωση.

Δεν τα είπε στην επίσημη πολιτεία που τον κάλεσε, στην κατάθεση των εννέα σελίδων, και τα είπε στο διαδίκτυο. Αυτός είναι ο λόγος που υποβάλαμε τη μήνυση. Αν εννοούσε κάτι άλλο ο κ. Ηλιάδης, να βγει να το ανασκευάσει και θα πράξουμε αναλόγως», τονίζει με νόημα.

Σε ό,τι αφορά, μάλιστα, τους δύο άλλους μηνυόμενους, ο Δ. Καράμπελας σχολιάζει ότι «είναι επιθυμία του Μάνου να μην διαρρεύσουν τα άλλα δύο ονόματα. Οι άλλοι δύο μηνυόμενοι, προ των δηλώσεων Ηλιάδη, επίσης είχαν κάνει δημόσιες τοποθετήσεις, εξυβριστικές και συκοφαντικές.

enikos.gr

About Μαρία Νικολοπούλου