Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Πέντε σοβαρές ασθένειες οφείλονται στις τοξίνες του παχέος εντέρου – Δείτε 5 συνταγές με αποτοξινωτικές σαλάτες σαλάτες

Πέντε σοβαρές ασθένειες οφείλονται στις τοξίνες του παχέος  εντέρου – Δείτε 5 συνταγές  με αποτοξινωτικές σαλάτες σαλάτες

Οι αποτοξινωτικές σαλάτες αποτελούν μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για τον καθαρισμό του παχέος εντέρου. Οι παρακάτω συνταγές είναι υγιεινές, θρεπτικές και πεντανόστιμες.

Το επακόλουθο ενός πεπτικού συστήματος που δεν λειτουργεί σωστά είναι πολλές τοξίνες και λιγοστές θρεπτικές ουσίες. Οι παρακάτω πέντε συνταγές για αποτοξινωτικές σαλάτες που καθαρίζουν το παχύ έντεροκαταπολεμούν αυτό το πρόβλημα. Αυτό σημαίνει ότι τελικά βελτιώνουν τη σωματική επίδοση και τη διάθεση. Όταν το σώμα δεν αποβάλλει τις άχρηστες ουσίες όπως πρέπει, υπάρχει κίνδυνος για τοξικό μεγάκολο.

Ακολουθούν μερικά προβλήματα που προκαλεί η συγκεκριμένη πάθηση:

  • Παχυσαρκία ή υπερβολικό βάρος
  • Κόπωση
  • Αλλεργίες
  • Πρόωρη γήρανση
  • Δυσκοιλιότητα
  • Χρόνια νοσήματα

Ως αποτέλεσμα της διατροφικής διαταραχής, το πεπτικό σύστημα δεν μπορεί να διασπάσει την τροφή, η απορρόφηση θρεπτικών συστατικών μειώνεται και αρχίζουν να συσσωρεύονται τοξίνες. Ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης περιλαμβάνει τον καθαρισμό του οργανισμού μέσω της τροφής.

Μια αποτοξινωτική δίαιτα βοηθάει τα όργανα να καθαριστούν. Τα μήλα, τα μύρτιλα, τα καρύδια, η καρύδα, οι σπόροι chia, το λάχανο και το μπρόκολο είναι ιδανικά συστατικά για αποτοξινωτικές σαλάτες. Ο σκοπός είναι η ενίσχυση της ισορροπίας του pH στο σώμα, η αποβολή των βλαβερών ουσιών και ο καθαρισμός του παχέος εντέρου και άλλων οργάνων.

Αποτοξινωτική σαλάτα για τον καθαρισμό του παχέος εντέρου

Υλικά

  • ελαιόλαδο
  • 1 παντζάρι
  • μισό λάχανο
  • 1 καρότο
  • 1 λεμόνι
  • βότανα (μαϊντανός, βασιλικός, ρίγανη) (προαιρετικά)
  • αλάτι

Προετοιμασία

  • Ψιλοκόψτε το παντζάρι, το καρότο και το λάχανο.
  • Καρυκεύστε με τα βότανα.
  • Προσθέστε τον χυμό λεμονιού και μετά το ελαιόλαδο.
  • Προσθέστε μια πρέζα αλάτι και σερβίρετε.
Καλάθι με πράσινα μήλα

Σαλάτα με καρότα και μήλα

Υλικά

  • 4 μεγάλα καρότα
  • 1 κλωνάρι σέλινο με τα φύλλα
  • 2 μικρά κόκκινα μήλα
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 κλωνάρι κόλιανδρο
  • μισό φλιτζάνι σταφίδες (60 γραμμάρια)
  • 5 ολόκληρα καρύδια

Συστατικά για το ντρέσινγκ

  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού (45 ml)
  • 2 κουταλιές της σούπας λινέλαιο ή ηλιέλαιο (30 ml)
  • 1 κουταλάκι του τσαγιού μέλι (7,5 γραμμάρια)
  • 1/4 κουταλάκι του τσαγιού πικάντικο κάρυ (2 γραμμάρια)
  • 1 κουταλάκι του τσαγιού τριμμένο τζίντζερ (5 γραμμάρια)

Οι καλύτεροι γιατροί της Κορινθίας εδώ

Οδηγίες

  • Καθαρίστε και τρίψτε τα καρότα, αφού τα πλύνετε.
  • Πλύντε τα μήλα, κόψτε τα σε τέταρτα και αφαιρέστε τους σπόρους. Τρίψτε τα με χοντρό τρίφτη.
  • Προσθέστε το κλωνάρι του σέλινου ψιλοκομμένο μαζί με μερικά φύλλα.
  • Προσθέστε το κόλιανδρο ψιλοκομμένο, το κρεμμύδι σε φέτες, τους ξηρούς καρπούς ψιλοκομμένους και τις σταφίδες. Αναμείξτε όλα τα συστατικά σε ένα μπολ.
  • Ετοιμάστε το ντρέσινγκ αναμειγνύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
  • Περιλούστε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακατέψτε τη καλά.

Σαλάτα με σπανάκι και πορτοκάλι

Υλικά

  • 4 φλιτζάνια σπανάκι (120 γραμμάρια)
  • 4 πορτοκάλια
  • φύτρα αλφάλφα
Μπολ με σπανάκι

Συστατικά για το ντρέσινγκ

  • 1 πορτοκάλι
  • μισή κόκκινη πιπεριά
  • 1 κλωνάρι σέλινο

Οδηγίες

  • Πλύντε το σπανάκι, τα πορτοκάλια και τους σπόρους αλφάλφα και ψιλοκόψτε τα. Βάλτε τα στην άκρη.
  • Για το ντρέσινγκ, πολτοποιήστε το καθαρισμένο πορτοκάλι και την κόκκινη πιπεριά μαζί με το ψιλοκομμένο σέλινο.
  • Περιλούστε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακατέψτε τη καλά.

Σαλάτα ρόκα

Υλικά

  • 1 πορτοκάλι
  • 1 ματσάκι ρόκα (80 γραμμάρια)
  • 2 μικρά γλυκά αχλάδια
  • μισό ρόδι
  • καβουρδισμένα αμύγδαλα

Συστατικά για το ντρέσινγκ

  • τον χυμό από μισό λεμόνι
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι (25 γραμμάρια)
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (45 ml)

Οδηγίες

  • Πλύντε τη ρόκα, αφαιρέστε τους χοντρούς βλαστούς και αφήστε τη να στραγγίσει.
  • Καβουρδίστε ελαφρά τα αμύγδαλα σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι (σε χαμηλή θερμοκρασία). Βάλτε τα στην άκρη.
  • Πλύντε, καθαρίστε και ψιλοκόψτε το πορτοκάλι και τα γλυκά αχλάδια.
  • Βάλτε τη ρόκα σε ένα μπολ και προσθέστε τα πορτοκάλια, τα αχλάδια και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.
  • Για το ντρέσινγκ, βάλτε τον χυμό από μισό λεμόνι, το μέλι και το ελαιόλαδο σε ένα μπολ και αναμείξτε τα καλά.
  • Περιλούστε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακατέψτε τη καλά.

Σαλάτα με λαχανικά και φρούτα

Υλικά

  • σπανάκι, μαρούλι
  • μισό λάχανο
  • 1 καρδιά αγκινάρας (προαιρετικά)
  • Σπόρους καλαμποκιού
  • 1 μήλο
  • μισό μπρόκολο
  • 1 χούφτα αμύγδαλα
  • 2 φέτες αβοκάντο
  • τον χυμό από μισό λεμόνι
  • ελαιόλαδο

Οδηγίες

  • Ψιλοκόψτε τα λαχανικά, το μήλο και το αβοκάντο και βάλτε τα σε ένα μπολ.
  • Προσθέστε τους σπόρους καλαμποκιού και τα αμύγδαλα.
  • Προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού και λίγο ελαιόλαδο.
  • πηγή

 

 

About Μαρία Νικολοπούλου