Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Πέντε φαγητά για τις Κυριακές σας

Πέντε φαγητά για τις Κυριακές σας

Μέχρι και λίγα χρόνια πριν το τραπέζι της Κυριακής ήταν ιερό. Το μενού αποφασιζόταν τουλάχιστον μία ημέρα πριν και…

Σήμερα εξακολουθεί κάθε Σάββατο πρωί η ίδια ερώτηση. Τι να ψωνίσω για να μαγειρέψω την Κυριακή; Κάτι ωραίο, εντυπωσιακό και πρωτότυπο; Να μη χρειάζεται μια περιουσία στα υλικά ούτε και πάρα πολλές ώρες μαγειρέματος. Ιδού οι 5 συνταγές

Τα παρακάτω είναι οι καλύτερες γευστικές προτάσεις  τις οικογενειακές Κυριακές και όχι μόνο .

Κατσαρολάτο γιουβέτσι με κοτόπουλο, σπανάκι και μυρωδικά

Ένα πραγματικά εύκολο φαγητό, το μόνο χρονοβόρο ήταν να καθαρίσουμε το σπανάκι και τα μυρώνια. Επίσης, αρκετά ελαφρύ, όποτε δεν νιώσαμε καθόλου τύψεις για το παγωτό σοκολάτα που ακολούθησε.

Λαζάνια με κιμά κοτόπουλου και ελαφριά κρούστα τυριού

Παραλείψαμε το σκόρδο, καθώς καμιά από τις 2 μας δεν είναι φαν, βάλαμε μπούκοβο αντί για πιπεριά τσίλι και προσθέσαμε και λίγο παρμεζάνα στο πασπάλισμα. Το φαγητό βγήκε ζουμερό, η επικάλυψη αφράτη και το ταψί είχε αδειάσει μέχρι το βράδυ…

ΚΑΒΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ

Μπριζόλες με κρούστα πιπεριών και σπιτικά πατατάκια

Εγώ ανέλαβα τα πατατάκια και η Ντόροθυ τις μπριζόλες. Ίσως το ωραιότερο κυριακάτικο γεύμα που μαγειρέψαμε μαζί. Έχει λίγο κόπο παραπάνω, να κοπανίσεις τους κόκκους πιπεριών, να τηγανίσεις σε 2 δόσεις τα πατατάκια αλλά άξιζε όλη τη φασαρία.

Καλαμαράκια «γεμιστά» με αρωματικά, ψητά στο φούρνο με πατάτες

Τόσο μυρωδάτο αυτό το φαγητό, ευωδίασε το σπίτι. Διπλασιάσαμε το κουκουνάρι στη γέμιση για να είναι πιο τραγανή, αντικαταστήσαμε το δυόσμο που δεν συμπαθούμε με μυρώνια και απολαύσαμε ένα μαλακό καλαμάρι με μια πεντανόστιμη γέμιση.

Σερραϊκό μπορτς χωρίς παντζάρι

Ξεκινήσαμε την προετοιμασία με το πλύσιμο και το κόψιμο των λαχανικών. Αφού είχε περάσει μισή ώρα και δεν είχαμε τελειώσει ακόμα (υπολογίστε ότι εγώ είμαι γενικά υπερβολικά σχολαστική στο πλύσιμο) αποφασίσαμε και οι 2 να χρησιμοποιήσουμε χύτρα. Το κόλπο με τη λιωμένη πατάτα στη σάλτσα ντομάτας είναι που δένει το όλον και το κάνει να μην είναι ούτε σούπα ακριβώς ούτε κοκκινιστό. Εξαιρετικό φαγητό, το διαλέξαμε για μια πολύ κρύα μέρα, η οποία μέχρι το βράδυ είχε και χιόνι!

About Μαρία Νικολοπούλου