Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2022- Που αρχίζει η αλήθεια και που τελειώνει το ψέμα

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2022- Που αρχίζει η αλήθεια και που τελειώνει το ψέμα

Η 7η Απριλίου, γενέθλια ημέρα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο οποίος ιδρύθηκε το 1948, επικεντρώνεται στα σημαντικά προβλήματα της δημόσιας υγείας που απασχολούν σύσσωμο τον πλανήτη. Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας που άρχισε να εορτάζεται από το 1950, μας υπενθυμίζει πως το αγαθό της Δημόσιας Υγείας, το σημαντικότερο όλων και αποτελεί βασική προτεραιότητα η προάσπιση και η συνεχής αναβάθμισή του.

Το φετινό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας έχει ως στόχο να κατευθύνει την παγκόσμια προσοχή προς την ευημερία του πλανήτη και των ανθρώπων που ζουν σε αυτόν. «Εν μέσω της COVID-19 αυξάνονται οι ασθένειες όπως ο καρκίνος, το άσθμα και οι καρδιακές παθήσεις.

 

Ελλάδα : Που αρχίζει η αλήθεια και που τελειώνει το ψέμα 

Δύο χρόνια από το ξέσπασμα της πανδημίας , ας δούμε πως ερμηνεύεται στην πράξη η Παγκόσμια ημέρα της Υγείας στην χώρα μας.

«Παγκόσμια ημέρα Υγείας σήμερα. Ημέρα περισυλλογής για τους διοικούντες το σύστημα. Η πανδημία ανέδειξε με τον πιο τραγικό τρόπο την αναγκαιότητα παρεμβάσεων στο σύστημα. Στη πρόληψη, την κλινική νοσηλεία, την εντατική θεραπεία.

Δύο χρόνια από το ξέσπασμα της πανδημίας , ας δούμε πως ερμηνεύεται στην πράξη η Παγκόσμια ημέρα της Υγείας στην χώρα μας.

Οι γιατροί και οι υγειονομικοί του δημόσιου συστήματος Υγείας δίνουν καθημερινά διπλό αγώνα. Μέσα στα νοσοκομεία, στο πλευρό των ασθενών , στις δύσκολες στιγμές της αρρώστιάς τους.

Σε συνθήκες τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό, αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Έξω από τα νοσοκομεία, στο πλευρό του λαού μας που δοκιμάζεται, στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, για μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του.

Η κυβέρνηση κρατάει ερμητικά κλειστά τα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια, κρατάει ερμητικά κλειστές τις πόρτες των μεγάλων ιδιωτικών θεραπευτηρίων στους ασθενείς της επιδημίας για να μη “μολυνθούν” τα κέρδη τους από κορονοϊό, την ώρα που διασωληνωμένοι ασθενείς μας αφήνουν την τελευταία τους πνοή …

«Η φετινή Παγκόσμια Μέρα Υγείας είναι μέρα διεκδίκησης και αγώνα! Για μέτρα που θα ενισχύουν τα δημόσια νοσοκομεία και την ΠΦΥ, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με εξοπλισμό και υποδομές.

About Μαρία Νικολοπούλου