Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Παγωτό καραμέλα με καραμελωμένα αμύγδαλα

Παγωτό καραμέλα με καραμελωμένα αμύγδαλα

Είναι νόστιμα, έχουν  βελούδινη υφή και γίνονται χωρίς παγωτομηχανή! Τι άλλο ζητάει κανείς από ένα παγωτό;

Τρεις Υπέροχες  και Απολαυστικές Συνταγές!

Υλικά
1 φυτική σαντιγί 500 γρ.
1 ζαχαρούχο καραμέλας.
1 κουτί εβαπορέ.
1 κ.σ. μέλι.
2 βανίλιες.
μισό ποτήρι νερού αμύγδαλα καραμελωμένα

Εκτέλεση
Τα υλικά μου τα είχα παγωμένα.
Χτύπησα τη φυτική σαντιγί πρώτα να αφρατέψει, στη συνέχεια μέλι, βανίλιες, πρόσθεσα το ζαχαρούχο και τέλος το εβαπορέ.
Το έβαλα στην κατάψυξη για 1 ώρα.
Το έβγαλα, το ξαναχτύπησα, το έβαλα πάλι στην κατάψυξη.
Μετά από 2 ώρες το έβγαλα, ανακάτεψα ελαφριά με ένα κουτάλι και πρόσθεσα τα αμύγδαλα.
Το γαρνίρισα με αμύγδαλα και σιρόπι καραμέλας.

Αν όμως δεν έχετε χρόνο ή διάθεση να το φτιάξετε μόνοι σας ή μόνες σας , τα ωραιότερα παγωτά στην Κορινθία θα τα βρείτε στα  Αρτοζαχαροπλαστεία Ζώης

ΑΡΤΟΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΖΩΗΣ

Δείτε επίσης:

1 λίτρο γάλα, 3,5%
10 κρόκους
λοβό βανίλιας
500 γρ. ζάχαρη άχνη
400 γρ. dulce de leche
2 πρέζες αλάτι
90 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
Για το σερβίρισμα
100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
50 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει.
Ανοίγουμε τη βανίλια στη μέση με ένα μικρό μαχαίρι και αφαιρούμε τα σπόρια. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με τον λοβό.
Βάζουμε 400 γρ. ζάχαρη άχνη σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσει.
Μόλις βράσει το γάλα το μεταφέρουμε σταδιακά στο κατσαρολάκι με την καραμέλα.
Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους, 100 γρ. ζάχαρη άχνη, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα και την καραμέλα στο μείγμα με τους κρόκους ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα χειρός για να μην κόψει το μείγμα. Αν θέλουμε, μπορούμε να μεταφέρουμε το γάλα με μία κουτάλα.
Μεταφέρουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Μετράμε με ένα θερμόμετρο μέχρι να φτάσει η θερμοκρασία τους 85ο C.
Ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ για 3-5 λεπτά μέχρι να φτάσει στην ιδανική θερμοκρασία και να αρχίσει να πήζει.
Για να δούμε αν είναι έτοιμο το μείγμα, μπορούμε να βάλουμε σε ένα πιάτο λίγο από το μείγμα και να περάσουμε από πάνω το δάχτυλό μας. Αν αφήσει γραμμή τότε είναι έτοιμο.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος για να κρυώσει πιο γρήγορα το μείγμα μας.
Μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι 25×30 εκ., περνώντας το από ένα σύρμα ώστε να κρατήσει τον λοβό από τη βανίλια.
Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη φροντίζοντας να εφάπτεται με το μείγμα για να μην κάνει κρούστα και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες. Ιδανικά θα πρέπει να μείνει στο ψυγείο για 24 ώρες.
Βάζουμε σε δόσεις το μείγμα στην παγωτομηχανή. Δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τα 2/3 της μηχανής γιατί παίρνει όγκο.
Σερβίρουμε αμέσως ή βάζουμε στην κατάψυξη για να παγώσει περισσότερο.
Σερβίρουμε με τα μπισκότα σπασμένα με τα χέρια μας, τη σοκολάτα γάλακτος σε κομμάτια, στο ταψάκι ,σε κυπελλάκι ή χωνάκι.

Σχεδόν όλες οι συνταγές σπιτικού παγωτού απαιτούν τη χρήση παγωτομηχανής. Και αν δεν έχετε; Τότε τι κάνετε; 

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να φτιάξετε παγωτό στο σπίτι. Και μπορείτε να φτιάξετε και θα σας βγει πολύ νόστιμο και πολύ κρεμώδες.

Αυτά είναι τα 3 tips που πρέπει να ακολουθήσετε.

 

Το σπιτικό παγωτό θα γίνει τέλειο με τη βοήθεια λίγου αλατιού και πάγου Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε το παγωτό σας με το που το φτιάξετε σε ένα σακουλάκι και το σακουλάκι αυτό μέσα σε ένα δεύτερο μεγαλύτερο σακουλάκι στο οποίο θα έχετε ρίξει παγάκια και 1/2 φλ. αλάτι. Σφραγίστε και τα δύο σακουλάκια και ανακινήστε τα για περίπου 10 λεπτά. Το παγωτό σας θα γίνει απίστευτα μαλακό.

παγωτό

Η συνταγή που σας δίνουμε παρακάτω αφορά παγωτό βανίλια.

 

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα μεγάλο μπολ με πάγο και ένα μίξερ χειρός.

Σε αυτήν την περίπτωση βάλτε το παγωτό σας μέσα σε ένα μπολ και αυτό το μπολ μέσα σε ένα μεγαλύτερο μπολ με παγάκια και αλάτι. Όση ώρα το έχετε εκεί χτυπάτε με το μίξερ το παγωτό σας. Θα γίνει σούπερ κρεμώδες.

Το ευκολότερο κόλπο από όλα έχει να κάνει με τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε για να σας βγει το παγωτό μαλακό και αυτά είναι 2: κρέμα γάλακτος και συμπηκνωμένο γάλα.

Χρησιμοποιήστε ένα μίξερ για να χτυπήσετε την κρέμα γάλακτος. Προσθέστε συμπηκνωμένο γάλα και βάλτε το μείγμα σας στην κατάψυξη. Σε μερικές ώρες θα έχετε έτοιμο το πιο εύκολο και γρήγορο παγωτό.

 

παγωτό

Το πιο νόστιμο σπιτικό παγωτό έτοιμο με 2 υλικά.

Όσο για το πώς θα φτιάξετε το παγωτό θα χρειαστείτε:

1 κουτάκι γάλα εβαπορέ συμπυκνωμένο, 2 κ.σ. μπέρμπον, 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (για παγωτό με γεύση σοκολάτας θα χρησιμοποιήσετε 2 κ.γ. κακάο σε σκόνη αντί για βανίλια) και 2 φλ. κρύα κρέμα γάλακτος.

Ρίξτε σε ένα μεγάλο μπολ το γάλα.

Προσθέστε το αλκοόλ και ανακατέψτε.

Σε ένα άλλο μπολ ρίξτε την κρέμα γάλακτος και χτυπήστε τη με το μίξερ. Θέλετε να αποκτήσει στερεή μορφή. Μόλις γίνει αυτό, προσθέστε την σιγά-σιγά στο μείγμα με το γάλα. Ανακατέψτε απαλά. Το παγωτό σας είναι έτοιμο για κατάψυξη. Βάλτε το στην κατάψυξη για 2-3 ώρες και έπειτα κάντε ένα από πρώτα 2 κόλπα που σας είπαμε παραπάνω. Έπειτα βάλτε το και πάλι στην κατάψυξη για ακόμα 2-3 ώρες.

About Μαρία Νικολοπούλου