Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Παγωτό παρφέ κρέμα σε δύο εκδοχές

Παγωτό παρφέ κρέμα σε δύο εκδοχές

Παγωτό παρφέ κρέμα

Υπέροχο παγωτό παρφέ κρέμα, χωρίς παγωτομηχανή. Μια συνταγή για να γευτείτε την απόλαυση που προσφέρουν τα παγωτά παρφέ με τη πλούσια γεύση τους που είναι ασυναγώνιστη. Μια συνταγή δοκιμασμένη του Ν. Τσελεμεντέ με σίγουρη επιτυχία. Απλά δοκιμάστε το!

 

Υλικά συνταγής

 

  • 2 κ.σ. νερό
  • 5 κ.σ. ζάχαρη
  • 5 κ.σ. μέλι
  • 6 ασπράδια αυγών
  • 70 γρ. φουντούκια ψιλοκομμένα
  • 70 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. φρούτα γλασέ επιλογής σας, ψιλοκομμένα
  • 400 ml κρέμα γάλακτος πλήρης (35-36% λιπαρά) κρύα
  • σιρόπι καραμέλας, ή άλλο αρεσκείας σας, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

 

Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε το νερό, τη ζάχαρη και το μέλι και τα σιγοβράζετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς, στην αρχή για να διαλυθούν και ενσωματωθούν τα υλικά και μετά για να δέσουν και έχετε ένα πυκνό σιρόπι. Το αποσύρετε από τη φωτιά.

  1. Χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια αυγών μέχρι να έχετε μια πηχτή μαρέγκα. Ρίχνετε λίγο λίγο το καυτό σιρόπι, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και έχετε ένα μείγμα σαν κρέμα.
  2. Σε ένα άλλο, μεγάλο, καθαρό σκεύος χτυπάτε με καθαρό μίξερ τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Προσθέτετε τους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς και τα κομματάκια φρούτων και ανακατεύετε με μια μαρίζ να ενσωματωθούν. Τέλος ρίχνετε και τη μαρέγκα και συνεχίζετε το ανακάτεμα με τη μαρίζ, απαλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  3. Για ψύξη με παγωτομηχανή: Ρίχνετε το μείγμα στη παγωτομηχανή και το παγώνετε σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης της παγωτομηχανής σας.
  4. Για ψύξη χωρίς παγωτομηχανή: Ρίχνετε το μείγμα σε μεταλλικό σκεύος και το βάζετε στη κατάψυξη. Μετά από 1 ώρα το βγάζετε από τη κατάψυξη και το χτυπάτε με το μίξερ να αφρατέψει. Το ξαναβάζετε στη κατάψυξη, το αφήνετε για άλλη 1 ώρα και μετά το ξαναχτυπάτε με το μίξερ. Τέλος το βάζετε πάλι στη κατάψυξη και το αφήνετε για 6-8 ώρες να παγώσει καλά.
  5. Πριν σερβίρετε το παγωτό το αφήνετε εκτός ψυγείου για 5-10 λ και μετά το σερβίρετε σε φέτες ή σε μπάλες γαρνιρισμένο με σιρόπι επιλογής σας και πασπαλισμένο, προαιρετικά, με έξτρα ξηρούς καρπούς.

 

 

Tip: Προαιρετικά μετά το δεύτερο χτύπημα από τη κατάψυξη και πριν το τελικό πάγωμα, μπορείτε να στρώσετε πλαστική μεμβράνη σε μακρόστενη φόρμα του κέικ, να το μεταφέρετε εκεί για να παγώσει και να έχετε ένα κορμό παγωτό παρφέ. Το ξεφορμάρετε με τη βοήθεια της μεμβράνης, το κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.

sintayes.gr

Δείτε επίσης :

Συνταγή για παγωτό παρφέ κρέμα με διάφορα γλυκά του κουταλιού. Παγωτό παρφέ με τυρί κρέμα, ζαχαρούχο γάλα, κομματάκια από διάφορα γλυκά του κουταλιού, γαρνιρισμένο με καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ. Ένα πεντενόστιμο παγωτό με βελούδινη υφή και υπεροχή γεύση.

Υλικά

  • Κρεμα Γαλακτος 500 γρ 35% λιπαρά
  • Τυρί Κρέμα 250 γρ με χαμηλά λιπαρά (light)
  • Ζαχαρούχο Γάλα 350 γρ ( λίγο λιγότερο από ένα κουτάκι)
  • Γάλα 100 γρ φρέσκο
  • Βανίλια 1
  • Αλατι μια πρέζα
  • Φρουί Γλασέ 150 γρ (ή διάφορα γλυκά του κουταλιού με το σιροπάκι τους)
  • Φιλέ Αμυγδάλου 50 γρ

Parfait, στα γαλλικά σημαίνει τέλειο και πραγματικά αυτό το παγωτό αξίζει τον τίτλο του! Ουσιαστικά είναι ένα Γαλλικό βαρύ παγωμένο γλυκό με φρουί γλασέ και ξηρούς καρπούς του οποίου η υφή μοιάζει με αυτή του παγωτού. Γι αυτό και το έχουμε ταυτίσει με το παγωτό.

Η συγκεκριμένη συνταγή δεν είναι η αυθεντική του παρφέ, καθώς το γνήσιο παρφέ περιέχει και αυγά.

Δοκιμάστε το! Είναι πραγματικά πεντανόστιμο και πιστεύω ότι θα ενθουσιαστειτε τόσο πολύ που θα το φτιάχνετε συνέχεια!

Εκτέλεση

Αρχικά κόβουμε σε μικρά καρέ τα γλυκά του κουταλιου (ή το φρουί γλασέ), τα οποία δεν τα στραγγίζω ιδιαίτερα από το σιρόπι. Το θέλουμε το σιροπάκι τους. Εγώ έβαλα δικά μου γλυκά του κουταλιού σύκο , νερατζι , περγαμόντο και κεράσι (έτοιμο). Αφού τα κόψουμε τα αφήνουμε στην άκρη.

Μετά βάζουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και το χτυπάμε να αφρατέψει ελαφρώς ( να σπάσουν η σβόλοι του). Προσθέτω την κρέμα γάλακτος βροχηδόν συνεχίζοντας το χτύπημα, σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνει το μείγμα σαν πηχτό γιαούρτι.

Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα βροχηδόν, το αλάτι , τη βανίλια και τέλος το φρέσκο γάλα λίγο λίγο. Θα πρέπει να έχουμε μια αφράτη κρέμα όχι όμως πάρα πολύ σφιχτή όπως η σαντιγί. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα κομμένα γλυκάκια ή φρουί γλασέ μαζί με το σιροπάκι τους και με μια μαριζ ανακατεύουμε απαλά.

Σε ένα μεταλλικό μπολ βάζουμε το παγωτό μας πασπαλίζουμε με καβουρδισμένο αμύγδαλο κλείνουμε το μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη. Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε και το αφήνουμε για 4-5 λεπτά εκτός κατάψυξης και μετά σερβίρουμε με επιπλέον αμύγδαλο καβουρδισμένο και μπισκοτάκια παγωτού.

Εσείς αν θέλετε μπορείτε να βάλετε το αμύγδαλο μέσα στο παγωτό (ψιλοκομμένο). Εγώ προτιμώ στο σερβίρισμα για να διατηρείτε τραγανό!

Καλή επιτυχία!

daddy-cool.gr

About Μαρία Νικολοπούλου