Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Παγωτό παρφέ τύπου Πολίτικο με άρωμα μαστίχας

Παγωτό παρφέ τύπου Πολίτικο με άρωμα μαστίχας

Το πιο λαχταριστό και απολαυστικό παγωτό με άρωμα μαστίχας που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Φτιάξτε το τώρα και μόνες σας μία συνταγή που εγγυάται σίγουρη επιτυχία και εντυπωσιάστε την οικογένεια και τους καλεσμένους σας! Αρκετά με τα έτοιμα παγωτά όταν μπορείς να φτιάξεις το δικό σου σπιτικό, νόστιμο και υγιεινό παγωτάκι!

Υλικά
Ένα κουτί φυτική σαντιγί στη χάρτινη πράσινη συσκευασία με το χωνί του ενός λίτρου
Ένα κουτί γάλα εβαπορέ μεγάλο
Δυο κρόκους αυγών
500ml νερό
300 γραμμάρια ζάχαρη ή 200 γραμμάρια φρουκτόζη που βάζω εγώ επειδή αποφεύγω τη ζάχαρη
Ένα κουταλάκι του γλυκού μαστίχα σκόνη
Γλυκό του κουταλιού κεράσι για σερβίρισμα

 

foyrnoi 2

Αρτοποιεία – Ζαχαροπλαστεία τα καλύτερα της Κορινθίας

 

Εκτέλεση
Έβαλα στο νερό σε κατσαρολάκι τη φρουκτόζη να πάρει δυο τρεις βράσεις να λιώσει πρόσθεσα το γάλα εβαπορέ και τους κρόκους αυγών ανακάτεψα καλά άφησα να βράσει περίπου 20 λεπτά σε μέτρια 🔥 και άφησα να κρυώσει καλά. Χτύπησα τη φυτική σαντιγί με μίξερ χειρός και πρόσθεσα τη μαστίχα και το μείγμα από το κατσαρολάκι χτυπώντας συνεχώς. Έβαλα σε τάπερ στην κατάψυξη ( τα τάπερ ήταν περιεκτικότητας 4 λίτρα) και ανά δυο ώρες το ξαναχτύπησα τρεις φορές
Το άφησα 4 ώρες και σερβίρισα με γλυκό του κουταλιού κεράσι. Δεν έκανε κρυστάλλους και ήταν soft.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Η συνταγη είναι απο την Ελένη Γαρυφάλλου

 

 

About Μαρία Νικολοπούλου