Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Πανακότα -Αφράτη -Σπιτική-Γευστική & Γλυκό Κυδώνι!!!

Πανακότα -Αφράτη -Σπιτική-Γευστική & Γλυκό Κυδώνι!!!

Η πανακότα είναι ένα δροσιστικό και ελαφρύ γλυκό. Η διαδικασία παρασκευής της είναι εύκολη, αλλά χρειάζεται αρκετό χρόνο στο ψυγείο. Για αυτό αν θέλετε να το σερβίρετε σε κάποιο τραπέζι φροντίστε να έχετε προετοιμάσει το γλυκό από το προηγούμενο βράδυ.

Υλικά
700 ml γάλα
400 ml κρέμα γάλακτος
300 γραμμάρια ζάχαρη,
2 βανίλιες,
3 ζελατίνες

Βάζουμε το γάλα,την κρέμα γάλακτος, της βανίλιες,την ζάχαρη στην κατσαρόλα ανακατεύουμε μόλις.ζεσταθεί αρκετά,προσθέτουμε της ζελατίνες αφού της έχουμε μαλακώσει σε νερό.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και προσθέτουμε 6 κουταλιές της σούπας γλυκό κουταλιού.κυδώνι!
Το αδειάζουμε σε φόρμα ΄.
Τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει καλά!
Διακοσμούμε  με γλυκό κουταλιού.κυδώνι!

Γλυκό κουταλιού κυδώνι σπιτικό!
1 κιλό κυδώνια,
750, γραμμάρια ζάχαρη
1 ποτήρι τσαγιού νερό ,
2 βανίλιες,
1 λεμόνι το χυμό.του:

Καθορίζουμε τα.κυδώνια τα ψιλοκόβουμε τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με.την ζάχαρη και το νερό!
Τα βράζουμε.5 λεπτά και το αφήνουμε ενα24ωρο!
Την άλλη μέρα το δένουμε και ρίχνουμε στο τέλος.βανίλιες,χυμό!

Πηγή

About Μαρία Νικολοπούλου