Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Πανελλαδικές 2021: Αυτά είναι τα θέματα σε Αρχαία, Μαθηματικά, Βιολογία

Πανελλαδικές 2021: Αυτά είναι τα θέματα σε Αρχαία, Μαθηματικά, Βιολογία
Πανελλαδικές-πανελλήνιες 2021: Δείτε αναλυτικά τα θέματα σε Αρχαία, Μαθηματικά, Βιολογία – Εκτιμήσεις και απαντήσεις από το φροντιστήριο Διακρότημα

Με τα μαθήματα των Αρχαίων, των Μαθηματικών και της Βιολογία συνεχίστηκαν σήμερα, Τετάρτη, οι πανελλαδικές εξετάσεις 2021 για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων.

Τη σκυτάλη παίρνουν αύριο οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ με το μάθημα των Μαθηματικών (Άλγεβρα) ενώ οι υποψήφιοι των ΓΕΛ διαγωνίζονται την Παρασκευή σε Κοινωνιολογία, Χημεία, Πληροφορική.

Δείτε εδώ τα θέματα στα Αρχαία Ελληνικά:

Οι μαθητές των Γενικών Λυκείων εξετάστηκαν σήμερα στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών, ενώ αύριο παίρνουν τη σκυτάλη οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων που θα εξεταστούν στο μάθημα των Μαθηματικών (Άλγεβρα).

Για διδαγμένο κείμενο δόθηκε στους υποψηφίους κείμενο του Πλάτωνα «Πρωταγόρας», 322a-323a. 

Στο παράλληλο κείμενο, ο συνομιλητής του Σωκράτη Καλλικλής αντιπαραθέτει τους θετούς νόμους της κοινωνίας με το δίκαιο της φύσης.

Τέλος για άγνωστο δόθηκε η «Απολογία Σωκράτους» του Ξενοφώντα. Το άγνωστο κείμενο αποτελεί απόσπασμα από τον επίλογο του έργου, όπου ο Ξενοφών διατυπώνει κρίσεις για τη στάση του Σωκράτη στο δικαστήριο.

Οι φετινές εξετάσεις είναι οι πλέον ιδιαίτερες εξετάσεις αφού διεξάγονται σε μία χρονιά πανδημίας, τη δεύτερη κατά σειρά, με τα σχολεία να έχουν λειτουργήσει κατά κόρον με τηλεκπαίδευση. Επιπρόσθετα, στο μέσοn της χρονιάς, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αποφάσισε να αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού και να εισάγει το μέτρο της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, που βάσει εκτιμήσεων εκπαιδευτικών ομοσπονδιών αλλά και της αντιπολίτευσης αφήνει εκτός τριτοβάθμιας δεκάδες χιλιάδες υποψηφίους.

Μετά τη σημερινή εξέταση, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα εξεταστούν την Παρασκευή 18/06 στα μαθήματα προσανατολισμού Κοινωνιολογία, Χημεία και Πληροφορική και την Τρίτη 22/06 στην Ιστορία, τη Φυσική και την Οικονομία.

Το πρόγραμμα των πανελλαδικών Εξετάσεων

ΗΜΕΡΑ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ ΜΑΘΗΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
(Ο.Π.= Ομάδα Προσανατολισμού)
ΔΕΥΤΕΡΑ 14-6-2021 – ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 16-6-2021 – ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

– ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

 

 

 

– ΒΙΟΛΟΓΙΑ

Ο.Π. ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Ο.Π. ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

+ Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΠΛΗΡ/ΚΗΣ

 

Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18-6-2021 – ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ

 

– χημεια

 

 

– πληροφορικη

Ο.Π. ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

 

Ο.Π. ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

+ Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

 

Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΠΛΗΡ/ΚΗΣ

ΤΡΙΤΗ 22-6-2021 – ιστορια

 

-ΦΥΣΙΚΗ

 

– οικονομια

Ο.Π. ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

 

Ο.Π. ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

+ Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΠΛΗΡ/ΚΗΣ

 

 

 

.alfavita.gr

 

About Μαρία Νικολοπούλου