Θες να κάνεις σπιτικό ψωμί, αλλά βαριέσαι τη διαδικασία; Δε μπορείς να περιμένεις τη ζύμη να φουσκώσει με τη μαγιά και έπειτα να το ψήσεις; Αν, ναι τέλεια γιατί σήμερα σου έχω την πιο εύκολη συνταγή για σπιτικό ψωμί χωρίς μαγιά. Είμαι σίγουρη, ότι σου φαντάζει και εσένα όνειρο, όπως ακριβώς ήταν και για μένα όταν την ανακάλυψα και την δοκίμασα.
Το ζυμάρι είναι πανεύκολο, με λίγα υλικά και ακόμα πιο εύκολο τρόπο παρασκευής. Είναι τόσο εύκολο που θα γίνει καθημερινή συνήθεια και το σπίτι θα έχει πάντα φρέσκο και μοσχοβολιστό ψωμάκι. Πάμε γρήγορα να δούμε πως να φτιάξεις σπιτικό ψωμί χωρίς μαγιά! Δες επίσης την συνταγή για νόστιμο ελιόψωμο εύκολα και γρήγορα!
Υλικά:
375γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
125γρ. γάλα
125γρ. νερό
90γρ. βούτυρο (κατά προτίμηση σε θερμοκρασία δωματίου)
Εκτέλεση:
Πάρε όλα τα υλικά και βάλτα στο μίξερ. Ανακάτεψε τα καλά, μέχρι να γίνει ένα ζυμαράκι. Αν δεν έχεις μίξερ, τότε θα χρειαστείς να κάνεις λίγα μπράτσα για να ανακατέψεις τα υλικά όλα μαζί. Προσωπικά, όταν κάνω ζύμες, αυτό που κάνω είναι να βάζω πρώτα το αλεύρι,να κάνω μια μικρή λακκούβα στη μέση και εκεί ρίχνω τα υγρά. Εγώ βάλω πρώτα το αλεύρι με το μπέικιν, μετά το νερό, μετά το βούτυρο και τέλος το γάλα.
Tip: Μπορείς αν θέλεις να προσθέσεις μια πρέζα αλάτι και μια πρέζα ζάχαρη.
Αφού το ζυμαράκι σου είναι έτοιμο, αλεύρωσε καλά τα χέρια σου, πιάσε το ζυμάρι και με την παλάμη σου πίεσε το προς τα κάτω, σχηματίζοντας του μια διάμετρο περίπου 20εκ. Χάραξε το σταυρωτά στα έξι και άλειψε το με λίγο γάλα από πάνω. Βάλτο σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά στους 220 και έπειτα χαμήλωσε στους 180 και ψήσε για 30 λεπτά.
Το ψωμάκι σου είναι πανέτοιμο. Ιδανική επιλογή για πρωινό να το σερβίρεις έτσι ζεστό με βούτυρο, μαρμελάδα, αλλαντικά, μερέντα, φιλαδέλφια.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
www.ediva.gr