Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με λαχταριστή πραλίνα

  • webkorinthos.gr40 μπισκότα σαβουαγιάρντι (ιταλικά), περίπου 400 γραμ.
  • Μισό λίτρο γάλα
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. κακάο
  • 3 συσκευασίες μόρφατ + 5-6 κ.σ. γεμάτες ζάχαρη άχνη
  • 1 συσκευασία τρούφα σοκολάτας 90 γρ.
  • 1 -2 κούπες αμύγδαλα με το φλούδι τους ανάλατα και καβουρντισμένα
  • 1 συσκευασία πραλίνα φουντουκιού με σοκολάτα 400 γρ ή 600 γρ.
  • Σιρόπι σοκολάτας έτοιμο ή σιρόπι σπιτικό, 5-6 κ.σ.
  • Λίγο κακάο για διακόσμηση
  • Οδηγίες

    1. Αρχικά φτιάχνετε το σιρόπι που θα βουτήξετε τα μπισκότα, ανακατεύοντας το γάλα, τη ζάχαρη και το κακάο, στη φωτιά 1 με 2 λεπτά να διαλυθεί η ζάχαρη. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να γίνει χλιαρό.
    2. Βάζουμε τα αμύγδαλα σε ταψί με λαδόκολλα και να ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου σε προθεσμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς. Τα βγάζουμε και τα σπάμε σε μεγάλα κομμάτια, βάζοντάς τα σε σακούλα. Τα χτυπάμε με ένα μπουκάλι ή ένα πλάστη, τα θέλουμε χοντροκομμένα και όχι σκόνη. Αποφεύγουμε το μούλτι ή μπλέντερ.
    3. Βάζουμε ανοικτό το βαζάκι της πραλίνας στο φούρνο μικροκυμάτων στη χαμηλότερη βαθμίδα (εμένα 270 βαθμούς) και το ζεσταίνουμε να αραιώσει για ΄1 λεπτό. Μπορείτε να το βάλετε σε ένα κατσαρολάκι και να το λιώσετε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να γίνει παχύρευστο αλλά να τρέχει από το κουτάλι.
    4. Βάζουμε εν τω μεταξύ τις μόρφατ να χτυπιούνται στο μίξερ περίπου 10 λεπτά , προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε για 3-4 λεπτά ακόμα το χτύπημα,(κρύες από το ψυγείο που θα τις έχετε αφήσει από το προηγούμενο βράδυ ή μέρα)
    5. Συναρμολόγηση: Παίρνουμε το μεγάλο πυρέξ και βουτάμε τα μπισκότα ένα ένα στο σιρόπι σοκολάτας και αμέσως τα στρώνουμε στο πυρέξ το ένα δίπλα στο άλλο. Βάζουμε μια στρώση , πάνω ραντίζουμε με πραλίνα φουντουκιού, αμύγδαλα, σιρόπι σοκολάτας και τρούφα. Απλώνουμε τη μισή σαντιγί και επάνω βάζουμε ένα 2ο στρώμα μπισκότων βουτηγμένων στο σιρόπι σοκολάτας. Πάνω από τα μπισκότα ξανά πραλίνα, τρούφα, την υπόλοιπη σαντιγί που τη στρώνουμε όμορφα. Τέλος πάνω στη σαντιγί ραντίζουμε 1-2 κ.σ. σκόνη κακάο, αμύγδαλα, τρούφα και σιρόπι σοκολάτας.
    6. Το αφήνουμε αρκετές ώρες να κρυώσει στο ψυγείο και κόβουμε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.

About Μαρία Νικολοπούλου