Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Παραλίες: Ποια είναι τα δικαιώματα των λουόμενων – Τι ορίζει ο νόμος

Παραλίες: Ποια είναι τα δικαιώματα των λουόμενων – Τι ορίζει ο νόμος

Η κατάσταση έχει φθάσει πλέον σε ένα σημείο που τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο σε μια παραλία, για έναν λουόμενο, που θέλει να απολαύσει ελεύθερα τη θάλασσα. Οι επιχειρηματίες έχουν κάνει κατάληψη με τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες, τις οποίες χρεώνουν με υπέρογκα ποσά (ακόμα και με 120 ευρώ) και τα σημεία που μπορούν οι λουόμενοι να απλώσουν τις πετσέτες τους και να μην πληρώσουν είναι ελάχιστα. Πολλές φορές ακόμα και στα βράχια.

Το “κίνημα της πετσέτας“, το οποίο πήρε την πρώτη του νίκη στη μικρή Σάντα Μαρία της Πάρου, γιγαντώνεται και δίνει τη μάχη του για ελεύθερες παραλίες. Η επέκταση του “κινήματος της πετσέτας”, είχε ως αποτέλεσμα μάλιστα την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη, η οποία, με εγκύκλιό της, ζητά από τους αρμόδιους εισαγγελείς να προχωρήσουν σε ελέγχους προκειμένου να διαπιστώσουν αν τηρείται η νομιμότητα και αν υπάρχει ελεύθερη και ακώλυτη πρόσβαση των πολιτών σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους στις παραλίες.

Τι ορίζει ο νόμος

Τι προβλέπει όμως ο νόμος; Αυτός, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, ορίζει πως μπορεί να παραχωρηθεί σε έναν ή πολλούς ιδιώτες το 50% μίας παραλίας που, σε κάθε περίπτωση, η έκταση αυτή δε θα πρέπει να ξεπερνά τα 500 τ.μ.

thetoc.gr

About Μαρία Νικολοπούλου