Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Παστιτσάδα : Ξεχασμένη συνταγή από το… σεντούκι της γιαγιάς

Παστιτσάδα : Ξεχασμένη συνταγή από το… σεντούκι της γιαγιάς
Συνταγές σπιτικές, αγαπημένες γεύσεις και μυρωδιές που νοσταλγώ. Τα φαγητά της Κυριακής όπως τα έφτιαχνε η καλαμαρού γιαγιά μου, οι αδελφές της, η κόρη της, οι φίλες της. Γιατί το τραπέζι της Κυριακής είναι μαγικό και δημιουργεί αναμνήσεις που κουβαλάμε μια ζωή. 

ΥΛΙΚΑ

(4-6 άτομα)
1,5 κιλό μοσχαράκι
5-6  σκελίδες σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε χοντρές φέτες
1 μεγάλο ποτήρι λευκό κρασί
4 μεγάλες τομάτες πολτοποιημένες ή 1 κονσέρβα των 800 γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα
1 κουταλιά ντοματοπολτό
1 κουταλιά έτοιμο μπαχαρικό παστιτσάδας(μοσκοκάρυδο, κανέλα, πιπέρι*)
750 γρ. μακαρόνια χοντρά

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Τρυπάμε το μοσχαράκι και βάζουμε μέσα στο ψαχνό τις σκελίδες του σκόρδο με αλατοπίπερο. Όπως είναι ολόκληρο το τσιγαρίζουμε με λάδι στην κατσαρόλα, αφού το πασπαλίσoυμε με αλατοπίπερο. Αφού ροδίσει ελαφρά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να τσιγαριστεί για 5 λεπτά μαζί με το κρέας (να μη ροδίσει). Προσθέτουμε το κρασί και το μαγειρεύουμε μέχρι να στύψει. Προσθέτουμε τις τομάτες ή τα ντοματάκια και τον ντοματοπολτό καθώς και το μίγμα μπαχαρικών και μαγειρεύουμε μέχρι η σάλτσα να γίνει παχύρρευστη.
Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το ρίχνουμε στη σάλτσα και το αφήνουμε για 15 λεπτά περίπου για να ρουφήξουν.

Καταπληκτικό κυριακάτικο φαγητό που απολαμβάνει ολόκληρη η οικογένεια. Καλή σας όρεξη!

About Μαρία Νικολοπούλου