Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Πατατάτο Κυκλαδίτικο με κατσίκι… λουκούμι!

webkorinthos.πατατατο

Ξέρετε ότι : Το πατατάτο φτιάχνεται σε αρκετά νησιά των Κυκλάδων, με διαφορετικές παραλλαγές από περιοχή σε περιοχή και σερβίρεται σε εκδηλώσεις χαράς. Στην Αμοργό, όπου θεωρείται τοπική σπεσιαλιτέ, χρησιμοποιούν ποικιλία κρεάτων (κατσίκι, αρνί, μοσχάρι) και το σερβίρουν παραδοσιακά στις 26 Ιουλίου, στην γιορτή της Αγίας Παρασκευής.Στη Σχοινούσα, το πατατάτο είναι πιο απλό, καρυκευμένο με σκόρδο και φύλλα δάφνης και φτιαγμένο με ένα είδος κρέατος, είτε κατσίκι είτε μοσχάρι. Ο τρόπος παρασκευής του όμως είναι κάθε φορά ο ίδιος. Σιγομαγειρεμένο κρέας σε σάλτσα ντομάτας και έντονη την μυρωδιά της κανέλας, συνοδευόμενο από πατάτες!

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κιλά κατσίκι
  • 2 κιλά πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 1 κιλό κρεμμύδια
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 3-4 φύλλα δάφνης
  • Κανέλα
  • Γαρύφαλλο
  • Μπαχάρι
  • 2 κ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και το πλένουμε καλά. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε 4 κομμάτια. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε καλά το κρέας. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τη δάφνη, το σκόρδο και τα υπόλοιπα μυρωδικά και ρίχνουμε στην κατσαρόλα νερό όσο χρειάζεται για να σκεπάσει τα υλικά.

Διαλύουμε τον πελτέ σε νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου μία ώρα. Όταν το κρέας έχει μισοβράσει, προσθέτουμε τις πατάτες και αφήνουμε για άλλα 20 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθούν. Προς το τέλος, όταν αρχίσουν να μαλακώνουν οι πατάτες, δυναμώνουμε τη φωτιά για να χυλώσει το φαγητό. Για παραπάνω γεύση, σε αυτή τη φάση μπορούμε να ρίξουμε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί και να το αφήσουμε να βράσει για λίγο ακόμη.                                                                                             www.topoikaitropoi.gr

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ «ΦΑΡΜΑ ΕΦΥΡΑ»

About Μαρία Νικολοπούλου