ΥΛΙΚΑ
- 2 κιλά κατσίκι
- 2 κιλά πατάτες κομμένες κυδωνάτες
- 1 κιλό κρεμμύδια
- 3-4 σκελίδες σκόρδο
- 3-4 φύλλα δάφνης
- Κανέλα
- Γαρύφαλλο
- Μπαχάρι
- 2 κ. σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και το πλένουμε καλά. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε 4 κομμάτια. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε καλά το κρέας. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τη δάφνη, το σκόρδο και τα υπόλοιπα μυρωδικά και ρίχνουμε στην κατσαρόλα νερό όσο χρειάζεται για να σκεπάσει τα υλικά.
Διαλύουμε τον πελτέ σε νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου μία ώρα. Όταν το κρέας έχει μισοβράσει, προσθέτουμε τις πατάτες και αφήνουμε για άλλα 20 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθούν. Προς το τέλος, όταν αρχίσουν να μαλακώνουν οι πατάτες, δυναμώνουμε τη φωτιά για να χυλώσει το φαγητό. Για παραπάνω γεύση, σε αυτή τη φάση μπορούμε να ρίξουμε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί και να το αφήσουμε να βράσει για λίγο ακόμη. www.topoikaitropoi.gr