Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Πελοπόννησος: Οι πιο hot προορισμοί για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά – Πού σχεδόν δεν υπάρχει διαθεσιμότητα

Πελοπόννησος: Οι πιο hot προορισμοί για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά – Πού σχεδόν δεν υπάρχει διαθεσιμότητα

Έτοιμοι να εξορμήσουν στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της Πελοποννήσου, για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, εμφανίζονται οι Έλληνες. Οι κρατήσεις στα Airbnb κυμαίνονται από τώρα σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, γεγονός που γεμίζει με αισιοδοξία τους παράγοντες του τουρισμού.

 

Τα ποσοστά προ-κρατήσεων στο σύνολο των δημοφιλών χειμερινών προορισμών είναι άκρως εντυπωσιακά καθώς ξεπερνούν ήδη το 80%, ενώ τις επόμενες ημέρες η κίνηση αναμένεται να ενταθεί και τα ποσοστά να φτάσουν στο 100%.

Οι ορεινοί προορισμοί της Πελοποννήσου

Στα Καλάβρυτα οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 92% για τα Χριστούγεννα, με τις ζητούμενες τιμές μίσθωσης για ολόκληρο διαμέρισμα ή/και αυτοτελή κατοικία να κυμαίνονται από 358€ έως 881€ Τα διαθέσιμα προς μίσθωση διαμερίσματα είναι κυρίως από 55τμ έως 75τμ. Διαμερίσματα που μπορούν να φιλοξενήσουν έως 6 άτομα, ανάλογα πάντα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη-διαχειριστή ακινήτου. Για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς το κόστος για τρεις διανυκτερεύσεις ξεκινά από 523€ και το ποσοστό προ-κρατήσεων αγγίζει το 82%.

Τα Τρίκαλα Κορινθίας αποτελούν προορισμό που αναδείχθηκε κυρίως στις αρχές των μνημονιακών χρόνων. Η κοντινή απόσταση και το καλό οδικό δίκτυο τόσο από την Αθήνα, όσο και από την Αχαϊκή πρωτεύουσα έχουν «τοποθετήσει» τα Τρίκαλα Κορινθίας στον χάρτη των δημοφιλών χειμερινών προορισμών της χώρας μας. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, οι προ-κρατήσεις για τα Χριστούγεννα αγγίζουν το 95%, με τις ζητούμενες τιμές μίσθωσης για ολόκληρο διαμέρισμα ή/και αυτοτελή κατοικία να ξεκινούν από 842€, ενώ για τη Πρωτοχρονιά από 729€ με ποσοστό προ-κρατήσεων 92%.

Έντονη κινητικότητα καταγράφεται και στους χειμερινούς προορισμούς της Αρκαδίας με τις προ-κρατήσεις στη Δημητσάνα, το Λεβίδι, τη Στεμνίτσα και τα Λαγκάδια να κυμαίνονται από 80% έως και 96% για τις ημέρες των Χριστουγέννων, ενώ για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς αγγίζουν ακόμη και το 100%. Το καλό οδικό δίκτυο που συνδέει την Αθήνα με τον Νομό Αρκαδίας έχει αναδείξει τους Αρκαδικούς χειμερινούς προορισμούς σε «must» προορισμούς τόσο για τις ημέρες των εορτών, όσο και για αποδράσεις διημέρων και τριημέρων τους χειμερινούς μήνες. Το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 449€ έως και 840€ για τις ημέρες των Χριστουγέννων, ενώ για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς από 564€ έως και άνω των 1.000€. Οι Αρκαδικοί προορισμοί διαθέτουν προς μίσθωση κυρίως ολόκληρα αρχοντικά 100τμ -120τμ.

Το Ναύπλιο και η Καλαμάτα

Εκτός από τους παραδοσιακούς χειμερινούς προορισμούς, υπάρχουν και οι κλασικές αστικές επιλογές που λόγω εύκολης προσβασιμότητας προτιμούν αρκετοί, κυρίως Αθηναίοι, για μερικές στιγμές ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης.

Στο Ναύπλιο οι τιμές για ολόκληρο διαμέρισμα την περίοδο των Χριστουγέννων κυμαίνονται μεταξύ 262 και 500 ευρώ. Αντίστοιχα για τις μέρες της Πρωτοχρονιάς οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 262 – 482 ευρώ. Οι προκρατήσεις Airbnb στην πρώτη περίπτωση είναι στο 70% και στη δεύτερη στο 75%, με τη διαθεσιμότητα σε σπίτια αυτή τη στιγμή να είναι στο 25-30%.

Στην Καλαμάτα οι αντίστοιχες τιμές για την περίοδο των γιορτών ξεκινούν από 182 ευρώ και δεν ξεπερνούν τα 400 ευρώ. Στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα η διαθεσιμότητα είναι κατά πολύ μεγαλύτερη και συγκεκριμένα κυμαίνεται μεταξύ 44-46%.

Αδειάζει η κλεψύδρα για επίδοξους εκδρομείς

«Τη φετινή χρονιά μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας φαίνεται να προγραμμάτισε νωρίς τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Μετά το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, όπου οι πληρότητες άγγιξαν το 100% στο σύνολο των δημοφιλών χειμερινών προορισμών και τις υψηλές πληρότητες που είδαμε στο σύνολο των Σαββατοκύριακων του Νοεμβρίου, συνεχίζουμε με αισιόδοξα μηνύματα», αναφέρει ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E- Real Estates.

Σύμφωνα με τον κ. Μπάκα, όσο πλησιάζουμε στην πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, οι προ-κρατήσεις θα αγγίξουν το 100%, ενώ οι τιμές θα καταγράψουν αυξητικές τάσεις όχι μόνο λόγω των ημέρων, αλλά, και του γεγονότος ότι διαθέσιμα θα έχουν απομείνει μόνο τα ακίνητα μεγαλύτερης επιφάνειας (άνω των 100-120τμ) που το κόστος διαμονής τους σε πολλές περιπτώσεις διαμορφώνεται άνω των 350€/διανυκτέρευση.

anagnostis.org

About Μαρία Νικολοπούλου