Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Πικάντικα ρεβίθια με χειροποίητα χωριάτικα λουκάνικα από το κρεοπωλείο “Κριεμπάρδης”

Πικάντικα ρεβίθια με χειροποίητα  χωριάτικα λουκάνικα από το κρεοπωλείο “Κριεμπάρδης”

“Παραμύθι, μύθι μύθι … το κουκί και το ρεβύθι” και ο λόγος στο σημερινό άρθρο στα αγαπητά ρεβύθια και τα οφέλη τους για τον οργανισμό. Ανήκουν στην κατηγορία των οσπρίων και ξεχωρίζουν για την ποιότητα των πρωτεϊνών τους, ισάξια αυτής του κρέατος και της σόγιας. Με καταγωγή από την Ασία, έχουν εξαπλωθεί πλέον σε χώρες τις νότιας Ευρώπης όπως και της κεντρικής και νότιας Αμερικής.

Εμείς σήμερα σας προτείνουμε μία από τις καλύτερες  εκδοχές τους.

Πικάντικα ρεβίθια με χειροποίητα χωριάτικα λουκάνικα από το κρεοπωλείο “Κριεμπάρδης”

Υλικά

  • 4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1-2 σκελίδες  σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 250 γρ. λουκάνικο Κριεμπάρδης ( Συνοικισμός Κορίνθου),τεμαχισμένο
  • 400 γρ. ρεβίθια
  • 230 γρ. κόκκινες καυτερές πιπεριές τσίλι, τεμαχισμένες
  • 6 μικρές γλυκές πιπεριές, ψημένες και τεμαχισμένες
  • 1 κ.γ. ξύδι σέρι
  • αλάτι, κατά βούληση
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • μαϊντανός, ψιλοκομμένος, για γαρνίρισμα
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, για γαρνίρισμα

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΚΡΙΕΜΠΑΡΔΗΣ

Διαδικασία

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από βραδύς για τουλάχιστον 12 ώρες, ώστε να είναι ελαφρώς μαλακά την επόμενη μέρα.

Τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε για 1 περίπου ώρα, μέχρι να μαλακώσουν.

Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε, ανακατευόντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε το λουκάνικο  και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να ροδίσει το λουκάνικο

Αδειάζουμε το μείγμα λουκάνικου σε ένα μπολ και το αναμιγνύουμε με τα ρεβίθια και τις πιπεριές.

Προσθέτουμε το ξύδι σέρι και αλατοπιπερώνουμε.

Πασπαλίζουμε με μαϊντανό, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

dimitrisskarmoutsos.gr

About Μαρία Νικολοπούλου