Υλικά για 7-8 άτομα:
1.200 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1/2 κούπα αρακά
1/2 κούπα καλαμπόκι
1 καρότο ψιλοκομμένο
200 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
2-3 μπαχάρια
200 γραμμάρια παρμεζάνα
1 μικρό φλυτζανάκι κόκκινο κρασί
1/2 κ.γ. θυμάρι
1/2 κ.γ. δεντρολίβανο
8-10 πατάτες βρασμένες
1/2 φλυτζάνι γάλα
50 γρ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ τηγάνι ή μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και
τσιγαρίζουμε το κιμά καλά, προσθέτουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί.
μας και το αφήνουμε να βράσει για 40 λεπτά περίπου.Αφού έχουμε βράσει τις πατάτες μας τις ξεφλουδίζουμε, τις λιώνουμε
σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ο πουρές μας λείος αλλά όχι μαλακός
πολύ. Να είναι λίγος σφιχτός.Αφού έχει μαγειρευτεί ο κιμάς με τα υπόλοιπα υλικά τον αδειάζουμε
σε ένα πυρέξ και από πάνω απλώνουμε τον πουρέ.
Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει.* Ο κιμάς δε πρέπει να έχει πολλά ζουμιά πρέπει να είναι σχεδόν στεγνός.
Επίσης αν θέλετε μπορείτε να το ψήσετε σε ατομικά πυρεξάκια και να το σερβίρετε.. Καλή Επιτυχία…