Μια νοστιμότατη πίτα cheeseburger για όλα τα μικρά και … μεγάλα παιδιά… Μια τόσο εύκολη στη παρασκευή της πίτα, τόσο νόστιμη στη γεύση της που θα γίνει το αγαπημένο σας πιάτο. Βασική ιδέα, προσαρμοσμένο σε συνταγή της Betty Crocker για να απολαύσετε τη μαγεία ενός cheeseburger σε μορφή πίτας.
Υλικά συνταγής
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 450 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- αλάτι πιπέρι
- 130 γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο
- 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κοφτή κ.σ. βούτυρο κρύο
- 1 φλ. τσαγιού γάλα
- 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα ταψάκι με διάμετρο βάσης 22 ή 23 εκ.
- Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο, ρίχνετε το κιμά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, αλατοπίπερο και τα σοτάρετε, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να αλλάξει χρώμα το κιμάς και μαλακώσει το κρεμμύδι.
- Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ κοσκινίζετε το 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις, προσθέτετε το 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, 1/2 κ.γ. αλάτι και το κρύο βούτυρο και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να διαλυθεί το βούτυρο και ενσωματωθεί με το αλεύρι.
- Προσθέτετε στο μπολ τη γάλα και τα 2 αυγά χτυπημένα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
- Ρίχνετε τον έτοιμο κιμά στη βάση του ταψιού, πασπαλίζετε από πάνω το τριμμένο τυρί και τέλος τα περιχύνετε με το μείγμα αλευριού-γάλακτος. Ανακινείτε ελαφρώς το ταψί και ψήνετε τη πίτα σας στο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λ ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του βγει στεγνή και καθαρή. Σερβίρετε τη πίτα σας ζεστή.
https://www.sintayes.gr