Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Πλατείες που γεννιόνται στον Δήμος Κορινθίων χωρίς φυσική σκίαση, ελάχιστα δέντρα,γεμάτες κυβόλιθους-φωτο

Πλατείες που γεννιόνται στον Δήμος Κορινθίων χωρίς φυσική σκίαση, ελάχιστα δέντρα,γεμάτες κυβόλιθους-φωτο
Κλασικό πρόβλημα στους Δήμους της Πελοποννήσου – αναθέσεις σε πλατείες χωρίς καμία πρόβλεψη για τη λειτουργικότητά τους.
Παραθέτουμε εδώ σαν παράδειγμα τις αντιδράσεις κατοίκων και φορέων στις φαστ τρακ πλατείες που γεννιόνται στον Δήμος Κορινθίων οι οποίες δεν έχουν καμία λειτουργικότητα, χωρίς φυσική σκίαση σε δομημένο περιβάλλον (ελάχιστα δέντρα σε μεγάλο χώρο κυβόλιθων), χωρίς να βοηθούν το μικροκλίμα της περιοχής και φυσικά χωρίς να έχουν λειτουργικότητα.
Το εύλογο ερώτημα είναι αν ερωτήθηκαν οι κάτοικοι για τέτοιου είδους πλατείες και γιατί προκρίθηκαν αυτές έναντι εναλλακτικών που θα είχαν έντονη δενδροφύτευση και θα είχαν και ανοιχτούς λειτουργικούς χώρους σκίασης.
Όπως αναφέρει και η αρχική δημοσίευση “Είναι δυνατόν 5.500 μ2 δηλαδή 5,5 στρέμματα στην καρδιά του σχεδίου πόλης να είναι τσιμεντοστρωμένα και με κυβόλιθους ,με παγκάκια από μπετόν και χώρους στάθμευσης, με μόλις 20 με 25 δένδρα περίπου;;” (Δημήτρης Πρωτοπαπάς ).
Δυστυχώς ελέω εκλογών παρουσιάζεται η ίδια εικόνα γρήγορης τσιμεντοποίησης πολλών κοινόχρηστων χώρων χωρίς καμία προοπτική και χωρίς φυσικά να ερωτούνται πουθενά πολίτες.
Είναι γνωστή η τύχη αυτών των πλατειών σε λίγα χρόνια όπου μετά απλά σταματάει πλήρως η χρήση τους…
Σημαντικό να έχουν άποψη οι πολίτες γιατί όλα αυτά είναι από δημόσια χρηματοδότηση.
    

About Μαρία Νικολοπούλου