Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Πλειστηριασμοί: Ποια “επώνυμα” σφυριά θα χτυπήσουν τις επόμενες ημέρες και στην Κορινθία

Πλειστηριασμοί: Ποια “επώνυμα” σφυριά θα χτυπήσουν τις επόμενες ημέρες και στην Κορινθία

“Καυτές” αναμένεται να είναι οι επόμενες ημέρες του Ιουνίου καθώς ανεβαίνει το θερμόμετρο στο μέτωπο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, που είναι προγραμματισμένοι να διενεργηθούν μέχρι τα τέλη του τρέχοντος μήνα.

Ο νέος πτωχευτικός κώδικας ολοκλήρωσε το έγκλημα, που μεθόδευσαν βήμα – βήμα όλες οι κυβερνήσεις, με τη σταδιακή άρση της προστασίας των λαϊκών κατοικιών, με την παράδοση των “κόκκινων” δανείων στα funds.

Στη λίστα των ακινήτων λοιπόν , που θα βρεθούν αντιμέτωπα με το σφυρί, φιγουράρουν από επαγγελματικά κτίρια και βιομηχανίες μέχρι ξενοδοχεία, οικόπεδα και κατοικίες.

Τον τίτλο του ακίνητου φιλέτου διεκδικεί επάξια το οικόπεδο, που βρίσκεται στην καρδιά του εμπορικού κέντρου της Γλυφάδας και βγαίνει σε πλειστηριασμό την Τετάρτη 22 Ιουνίου με την τιμή εκκίνησης να έχει τεθεί στα 7,761 εκατ. ευρώ.

Το συγκεκριμένο οικόπεδο, το οποίο εκτείνεται σε μια συνολική επιφάνεια 2.145,04 τ.μ., αποτελούσε ένα από τα πολλά κομμάτια του παζλ που συνέθεταν την πολύκροτη υπόθεση αγοραπωλησίας ακινήτων στο οποίο βασικοί πρωταγωνιστές υπήρξαν ο επιχειρηματίας Γιάννης Καρούζος και η πρώην σύζυγός του Ρεβέκκα Σκαφτούρα.

Πρόκειται για ένα  οικόπεδο, το οποίο βρίσκεται επί των οδών Κύπρου και Γρηγορίου Λαμπράκη στον αριθμό 29 και λαμβάνοντας υπόψη την προνομιακή τοποθεσία, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα προσελκύσει το ενδιαφέρον επίδοξων αγοραστών.

Άλλωστε, όλα τα ακίνητα, τα οποία ανήκαν σε εταιρείες που συνδέονταν με τον Γιάννη Καρούζο και την πρώην σύζυγό του και έχουν μέχρι στιγμή βγει σε πλειστηριασμό, έχουν γίνει ανάρπαστα ενώ σε αρκετές περιπτώσεις κατακυρώθηκαν με τίμημα αρκετά υψηλότερο σε σχέση με την τιμή εκκίνησης.

Με σχεδόν διπλάσια τιμή το ακίνητο του Τσαγκαράκη στην Βάρη

Την ίδια ημερομηνία θα γίνει προσπάθεια εκποίησης για δύο ακίνητα του γνωστού κοσμηματοπώλη Γιώργου Τσαγκαράκη, ο οποίος έχει δει τα περιουσιακά του στοιχεία να μπαίνουν στο στόχαστρο των πλειστηριασμών, μεταξύ των οποίων και το κατάστημα στο Κολωνάκι, το οποίο στεγάζει την Galerie Tsangarakis.

Την Τετάρτη, ωστόσο, θα χτυπήσει το ηλεκτρονικό σφυρί για δύο μεζονέτες στην Βάρη καθώς και για μια μεζονέτα στην Βούλα. Για το ακριβότερο εξ αυτών, o κ. Τσαγκαράκης κατέθεσε αίτημα ανακοπής, ζητώντας να αυξηθεί η τιμή πρώτης προσφοράς, κάτι που έγινε αποδεκτό από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Έτσι, η τιμή εκκίνησης διορθώθηκε προς τα πάνω στα 4,7 εκατ. ευρώ, σχεδόν διπλάσια σε σχέση με τα 2,6 εκατ. ευρώ που είχε οριστεί στην αρχική έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης.

Πρόκειται για ένα οικόπεδο έκτασης 5.174 τ.μ. στην Βάρη, στο οποίο κατασκευάστηκε με οικοδομική άδεια των 2005 και 2008 μια διώροφη κατοικία, η οποία περιλαμβάνει εσωτερική και εξωτερική πισίνα και στη συνέχεια με άδεια του 2014 κατασκευάστηκε μια ακόμη μεζονέτα.

Στην Βούλα εντοπίζεται το δεύτερο ακίνητο του γνωστού κοσμηματοπώλη, το οποίο αφορά σε ένα οικόπεδο έκτασης ενός στρέμματος, στο οποίο έχει ανεγερθεί μια κατοικία, επιφάνειας 157 τ.μ. κύριων χώρων και 87 τ.μ. βοηθητικών χώρων και αποτελεί μέρος ενός συγκροτήματος.

Αν και η οικοδομή κατασκευάστηκε το 1991, ωστόσο σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, βρίσκεται σε πολύ καλό βαθμό συντήρησης. Και σε αυτή την περίπτωση κατατέθηκε αίτημα διόρθωσης προς τα πάνω της τιμής πρώτης προσφοράς, με το Πρωτοδικείο τελικά να αποφασίζει ότι η τιμή εκκίνησης θα πρέπει να οριστεί στις 700.000 ευρώ έναντι του ποσού των 562.000 ευρώ που είχε αρχικά τεθεί.

Στις 24 η βίλα του Κοντομηνά στην Ύδρα

Στις 22 Ιουνίου θα αναμετρηθούν εκ νέου με το ηλεκτρονικό σφυρί, ελπίζοντας, αυτή την φορά να βρεθεί ενδιαφερόμενος πλειοδότης, οι εγκαταστάσεις στο Κορωπί της εταιρείας Ίρις, η οποία αποτελούσε τον εκτυπωτικό βραχίονα των κάποτε ισχυρών εκδοτικών ομίλων, ΔΟΛ του Σταύρου Ψυχάρη και Πήγασου του Φώτη Μπόμπολα. Από το 2018 έχουν γίνει αλλεπάλληλες προσπάθειες εκποίησης χωρίς κάποιο αποτέλεσμα ενώ η τιμή εκκίνησης έχει πέσει στα 16,834 εκατ. ευρώ.

Δύο μέρες αργότερα στις 24 Ιουνίου θα χτυπήσει το ηλεκτρονικό σφυρί για την πολυτελή κατοικία του Δημήτρη Κοντομηνά στο λιμάνι της Ύδρας. Ένα μεγάλο μέρος των περιουσιακών στοιχείων του επιχειρηματία, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν μερικούς μήνες, έχουν οδηγηθεί σε πλειστηριασμό τα τελευταία χρόνια.

Τον δρόμο της εκποίησης θα ακολουθήσει και η συγκεκριμένη βίλα, η οποία βρίσκεται σε ύψωμα, ακριβώς πάνω από το λιμάνι  με την τιμή εκκίνησης να ανέρχεται στα 2,055 εκατ. ευρώ ενώ επισπεύδουσα είναι η Eurobank.

Θυμίζουμε ότι το ακίνητο περιλαμβάνει ένα οικόπεδο επιφάνειας 363,14 τ.μ., στο οποίο έχει ανεγερθεί μια πολυτελής κατοικία, η οποία αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα και περιλαμβάνει έξι κύρια δωμάτια και βοηθητικούς χώρους

Με πληροφορίες :capital.gr

Η κρίση χτύπησε και την Κορινθία με μονοκατοικίες κυρίως να βγαίνουν στο σφυρί μέσα στο καλοκαίρι .

Δείτε μερικά από τα ακίνητα την Κορινθίας:

:

Μεζονέτα 167 τ.μ.

Τιμή Εκκίνησης: 206.338€

Πέλοπος 15, Κιάτο, Δήμος Σικυωνίων

  Μεζονέτα 223 τ.μ.
με πισίνα και θέσεις στάθμευσης .Τιμή Εκκίνησης: 125.000€
Γαζίας & Ευκαλύπτου , Σοφικό, Δήμος Κορινθίων
Κτήριο κατοικιών 380 τ.μ.
 Τιμή Εκκίνησης: 265.000€ | Ημ.
 Λεωφόρος Αθηνών 68 , Κόρινθος
Μεζονέτα 192 τ.μ. με πισίνα και θέσεις στάθμευσης
Τιμή Εκκίνησης: 121.000€ | Ημ. Διεξαγωγής: 29-06-2022
 Γαζίας & Ευκαλύπτου , Σοφικό, Δήμος Κορινθίων
Μονοκατοικία 339 τ.μ.
Μονοκατοικία 339 τ.μ.
Τιμή Εκκίνησης: 379.203€
 Μαύρα Λιθάρια, Δερβένι ,  Νομός Κορινθίας
Μονοκατοικία 244 τ.μ.
Τιμή Εκκίνησης: 80.000€
 Στιμάγκα , Βέλο, Δήμος Βέλου – Βόχας
Μεζονέτα 164 τ.μ
Τιμή Εκκίνησης: 38.500€
Ποσειδωνία , Κόρινθος, Δήμος Κορινθίων

About Μαρία Νικολοπούλου