Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Ποινική δίωξη στους δύο αστυνομικούς που κατηγορούνται για τον ομαδικό βιασμό της 19χρονης

Ποινική δίωξη στους δύο αστυνομικούς που κατηγορούνται για τον ομαδικό βιασμό της 19χρονης

Η 19χρονη κοπέλα έχει καταγγείλει ότι τη βίασαν μέσα στο ΑΤ Ομόνοιας.

Ποινική δίωξη για ομαδικό βιασμό και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων ασκήθηκε σε βάρος των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, τους οποίους κατήγγειλε μία 19χρονη ότι τη βίασαν στο ΑΤ Ομόνοιας.

Βιντεοσκόπησαν τις πράξεις τους;

Οι αστυνομικοί φέρονται επιπλέον να έχουν βιντεοσκοπήσει τις πράξεις τους. Οι δύο συλληφθέντες παραπέμπονται σε ανακριτή και αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να υποστηρίζουν ότι υπήρξε συναίνεση της καταγγέλλουσας.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την καταγγελία της, η σεξουαλική κακοποίηση της 19χρονης μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας έγινε το βράδυ της περασμένης Τρίτης από τους δύο αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. σε δωμάτιο του εν λόγω τμήματος.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικοί, οι οποίοι κλήθηκαν στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων για να εξεταστούν, αρνούνται κατηγορηματικά ότι υπήρξε βιασμός και ισχυρίζονται ότι η κοπέλα εμφανίστηκε μόνη της στο Τμήμα και έκλεισε ραντεβού με έναν από αυτούς μετά τη βάρδιά του.

Στο πλαίσιο της έρευνας για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, εξετάζονται και βίντεο από κάμερες, τις οποίες επικαλούνται οι αστυνομικοί, ενώ αναμένεται και το πόρισμα ιατροδικαστικής εξέτασης της 19χρονης, προκειμένου να ολοκληρωθεί η δικογραφία.

«Ο νόμος ισχύει για όλους»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τονίζει ότι έχει ζητήσει την άμεση και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλους», αναφέρει ο κ. Θεοδωρικάκος.

About Μαρία Νικολοπούλου