Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Πολυτεχνείο 2021 / Μεγαλειώδης πορεία στη μνήμη της εξέγερσης

Πολυτεχνείο 2021 / Μεγαλειώδης πορεία στη μνήμη της εξέγερσης

Με μία τεράστια πορεία κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης για την φοιτητική εξέγερση του 1973.

Μεγαλειώδης ήταν η πορεία του λαού στην αμερικάνικη πρεσβεία που συγκλόνισε την Αθήνα τιμώντας αγωνιστικά την επέτειο του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου.

«Ο λαός μπορεί να διεκδικήσει το δίκιο του», «Το Πολυτεχνείο ζει, έξω οι Αμερικανοί», «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» ακούστηκαν από τις δεκάδες χιλιάδες λαού που διαδήλωσαν  δείχνοντας πως το «Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα» και θα συνεχίσει να ζει μέχρι τη δικαίωση των αιτημάτων για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία», «ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ», «ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ»!

 

Στην κεφαλή της μαζικής πορείας για τα 48 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου βρέθηκε το πανό του Συνδέσμου Φυλακισθέντων & Εξορισθέντων Αντιστασιακών, ενώ φορείς, κόμματα κι οργανώσεις της αριστεράς, εργατικά σωματεία και συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν και ξεκίνησαν από την Πλατεία Κλαυθμώνος.

«Μέτρα για την υγεία κι όχι για τις τράπεζες και την αστυνομία» και «Το Πολυτεχνείο ζει, σε αγώνες μας καλεί», ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν,

Στο Σύνταγμα η αστυνομία έστησε, όπως κάθε χρόνο τα τελευταία έτη, ισχυρό φραγμό με 9 κλούβες.

Στις 18:30 η κεφαλή της πορείας με το πανό του ΣΦΕΑ βρισκόταν έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, ενώ λίγο νωρίτερα το πανό του ΕΜΠ έφτανε στο ύψος του ξενοδοχείου Hilton.

Ο Δ. Κουτσούμπας βρέθηκε στην πορεία όπου  δήλωσε : Τo Πολυτεχνείο επιβεβαιώνει ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό

Τη δική της ξεχωριστή νότα έδωσε στη φετινή πορεία και η «ανοιχτή ορχήστρα».

Στην πορεία βρέθηκε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

Τσίπρας
Τσίπρας
Πορεία για το Πολυτεχνείο

Νωρίτερα ως είθισται τα μέλη της ΠΑΣΠ ξεκίνησαν με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου στα χέρια και πραγματοποίησαν ξεχωριστή πορεία.

σημαία πολυτεχνείο

About Μαρία Νικολοπούλου