Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Πολύ σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει ο ηθοποιός Σπύρος Φωκάς – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου

Πολύ σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει ο ηθοποιός Σπύρος Φωκάς – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου

Ο άλλοτε γόης του ελληνικού σινεμά που έκανε και διεθνή καριέρα, πλέον είναι 83 ετών  και βρίσκεται αντιμέτωπος με πολύ σοβαρά προβλήματα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Espresso” ο Σπύρος Φωκάς, αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και ζητήματα όπως το κομμένο ρεύμα και οι οφειλές προς την εφορία, είχαν σαν αποτέλεσμα να αντιμετωπίσει και προβλήματα υγείας.

Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός, που πλέον ζει μόνιμα στο χωριό Καλαμάκι Κορινθίας, μαζί με τη σύζυγό του Λίλιαν, ένιωσε δυσφορία και έντονους πόνους στην καρδιά, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου νοσηλεύτηκε για προληπτικούς λόγους επί ένα εικοσιτετράωρο, με τους γιατρούς να του παρέχουν τις πρώτες βοήθειες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα μια μέρα μετά τα γενέθλια του Σπύρου Φωκά στις 16 Αυγούστου, η ΔΕΗ λόγω απλήρωτων λογαριασμών έκοψε την παροχή ρεύματος στο μικρό σπίτι που έχει αποκτήσει η σύζυγός του από την οικογένειά της. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο ηθοποιός πληροφορήθηκε ότι λόγω χρεών στην εφορία τα χρήματα των πνευματικών δικαιωμάτων του από τις ταινίες που έπαιξε στην Ιταλία παρακρατήθηκαν.

Η σύζυγός του Σπύρου Φωκά, Λίλιαν δήλωσε στην “Espresso” και στον Νίκο Νικόλιζα: «Περάσαμε μια τραγική κατάσταση όλο αυτό το διάστημα τόσο με την ΔΕΗ όσο και με την Εφορία. Ο Σπύρος πρώτη φορά στην ζωή του έπειτα από επίμονες προσπάθειες πήρε πνευματικά δικαιώματα από τις τόσες ταινίες που είχε παίξει στον ιταλικό κινηματογράφο. Ωστόσο, επειδή χρωστούσε στην Εφορία, όλα αυτά τα λεφτά παρακρατήθηκαν. Αποτέλεσμα, να μην έχουμε ούτε ένα ευρώ να ζήσουμε, αλλά και να πληρώσουμε το ρεύμα, οπότε η ΔΕΗ το έκοψε. Όλα αυτά δημιούργησαν στεναχώρια, δυσφορία και πόνους στην καρδιά στον Σπύρο μου, με αποτέλεσμα να εισαχθεί επειγόντως στο νοσοκομείο. Το ποσό που χρωστούσαμε ήταν 1.500 ευρώ, ωστόσο βάζαμε κάθε μήνα κάποια χρήματα. Όμως η υπηρεσία της ΔΕΗ θεώρησε σωστό να κόψει το ρεύμα. Δεν είχαμε ούτε φως, ούτε ψυγείο, ούτε έναν ανεμιστήρα για να αισθάνεται ο Σπύρος καλά».

Πηγή

About Μαρία Νικολοπούλου