Μια υπέροχη συνταγή που ταιριάζει απόλυτα με τις κρύες χειμωνιάτικες ημέρες.
ΥΛΙΚΑ
- Μισό πακέτο φασόλια μέτρια
- ¾ του φλιτζανιού λάδι
- 2 πράσινες πιπεριές
- 2 κόκκινες πιπεριές
- 1 κρεμμύδι μέτριο
- λίγα κλαράκια σέλινο
- ένα κομμάτι σελινόριζα
- ένα πρασο
- ½ κιλό λάχανο
- 2 καρότα μεγάλα
- αλάτι, πιπέρι, δυόσμο και λίγο μπούκοβο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε τα φασόλια και τα βράζουμε με 2 κιλά νερό.
- Τους δίνουμε δύο βράσεις και τα σουρώνουμε.
- Προσθέτουμε 4-5 κιλά νερό ζεστό και το μισό λάδι και τα αφήνουμε να βράζουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο λάδι, το κρεμμύδι κομμένο φέτες, το πράσο ,τις πιπεριές κομμένες κομματάκια, τα καρότα κομμένα κομματάκια, τη σελινόριζα και τα κλαδάκια του σέλινου.
- Τα γυρίζουμε αρκετές φορές στη φωτιά, προσθέτουμε το λάχανο κομμένο λωρίδες 1,5 εκ., το γυρίζουμε και αυτό αρκετά να μαραθεί.
- Προσθέτουμε το χυμό της ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, δυόσμο, λίγο μπούκοβο και ¾ του φλιτζανιού νερό.
- Τα αφήνουμε να βράσουν αρκετά και τα προσθέτουμε στα φασόλια που έχουν βράσει και αυτά αρκετά.
- Συνεχίζουμε τη βράση έως ότου φασόλια και λάχανο είναι εντελώς βρασμένα και είναι έτοιμο το φαγητό μας.
- Σερβίρουμε με τουρσιά, ελιές και παστά ψάρια.
Καλή σας όρεξη!
Πηγή:mageirikesdiadromes.gr