Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Πούτιν: Δεν μπλοφάρω για τα πυρηνικά – Επιστρατεύει 300.000 έφεδρους

Πούτιν: Δεν μπλοφάρω για τα πυρηνικά – Επιστρατεύει 300.000 έφεδρους

Στα 300.000 ανέρχονται τα άτομα που θα επιστρατευτούν από τις Ρωσικές ένοπλες δυνάμεις από σήμερα, ανακοίνωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκεί Σοιγκού, σε δηλώσεις του μετά το διάγγελμα του Βλ. Πούτιν.

Σύμφωνα με τα όσα δηλώνει ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, η επιστράτευση αφορά μόνο όσους έχουν εκπληρώσεις τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις. Είπε ότι δεν θα επιστρατευθούν φοιτητές και όσοι υπηρέτησαν ως κληρωτοί και ότι η πλειονότητα των ρώσων εφέδρων, που αριθμούν ένα εκατομμύριο, επίσης δεν θα στρατολογηθούν. Ενώ σύμφωνα με το διάταγμα της επιστράτευσης που δημοσιεύτηκε πριν από λίγο, μόνο όσοι έχουν αποδεδειγμένα προβλήματα υγείας και όσοι εργάζονται σε νευραλγικούς τομείς του δημόσιου εξαιρούνται.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Σεργκέι Σοιγκού, οι απώλειες της Ρωσίας στην «ειδική επιχείρηση» στην Ουκρανία (σ.σ. όπως χαρακτηρίζει η Μόσχα την εισβολή) ανέρχονται σε 5.937 άτομα, ενώ οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανήλθαν σε περίπου 100 χιλιάδες άτομα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κήρυξε σήμερα την πρώτη επιστράτευση στη χώρα του μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, προειδοποιώντας τη Δύση ότι, αν συνεχίσει τον “ πυρηνικό εκβιασμό” της, η Μόσχα θα απαντήσει με την ισχύ του τεράστιου οπλοστασίου της.

“ Αν απειληθεί η εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας, θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα μέσα για να προστατεύσουμε τη Ρωσία και τον λαό μας, αυτό δεν είναι μπλόφα”, υπογράμμισε ο Πούτιν σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην “ απειλή” που αποτελεί, σύμφωνα με τον ίδιο, “το ναζιστικό καθεστώς στο Κίεβο”, το οποίο στηρίζει οικονομικά η Δύση.

“ Στόχος της Δύσης είναι να αποδυναμώσει, να διχάσει και να καταστρέψει τη Ρωσία”, υπογράμμισε, εκτιμώντας ότι η Δύση επιθυμεί “ να εξαλείψει τα ανεξάρτητα και κυρίαρχα κέντρα ανάπτυξης” σε όλο τον κόσμο προκειμένου να ενισχυθεί η ίδια.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ «πραγματοποιούν αναγνωρίσεις σε όλη τη νότια Ρωσία» και ότι το Κίεβο διέκοψε τις διαπραγματεύσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά την έναρξη της ειδικής επιχείρησης, η ουκρανική πλευρά στις συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη αντέδρασε θετικά στις προτάσεις της Μόσχας, αλλά το καθεστώς του Κιέβου διέταξε να διακοπεί η διαδικασία.

«Προφανώς, η Δύση δεν άρεσε η ειρηνική λύση, οπότε μετά την επίτευξη ορισμένων συμβιβασμών, δόθηκε απευθείας εντολή στο Κίεβο να διαταράξει όλες τις συμφωνίες», είπε ο Πούτιν. Πρόσθεσε επίσης ότι μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων, το Κίεβο έστειλε νέες ομάδες μισθοφόρων και εθνικιστών στο μέτωπο, ενώ έλαβε δυτικά όπλα και ενέτεινε την εσωτερική καταστολή.

Παράλληλα, είπε ότι ο ουκρανικός στρατός εκπαιδεύεται από το ΝΑΤΟ «και στην πραγματικότητα διοικείται από ξένους επικεφαλής» προσθέτοντας ότι «οι τακτικές τρομοκρατίας και εκφοβισμού» κατά της Ρωσίας έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα.

Δείτε το διάγγελμα εδώ

imerodromos.gr

About Μαρία Νικολοπούλου