Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Πρεμιέρα την Τρίτη για τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα – Για ποιους θα διαγραφούν οι οφειλές

Πρεμιέρα την Τρίτη για τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα – Για ποιους θα διαγραφούν οι οφειλές

Ενεργοποιείται την Τρίτη, 1η Ιουνίου, ο νέος νόμος για την εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών και την παροχή δεύτερης ευκαιρίας.

Ο νέος κώδικας προβλέπει τον διακανονισμό χρεών προς το Δημόσιο και τις τράπεζες σε έως και 240 δόσεις ή την πτώχευση του οφειλέτη με δυνατότητα διαγραφής οφειλών.

Δύο δυνατότητες έχουν οι οφειλέτες προς το Δημόσιο (εφορία – ασφαλιστικά ταμεία) και τις τράπεζες. Από την 1η Ιουνίου και μετά μπορούν να μπουν στη σελίδα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (www.keyd.gov.gr) και υποβάλλουν αίτηση. Επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα που αδυνατούν να εξοφλήσουν τις οφειλές τους μπορούν να ζητήσουν ρύθμιση και να πετύχουν έως και 240 δόσεις.

Σε περίπτωση που δεν μπορεί να επιτευχθεί μία βιώσιμη λύση με δόσεις, η δεύτερη επιλογή είναι να ζητήσουν να γίνει πτώχευση. Σε αυτή την περίπτωση μπορούν να πετύχουν διαγραφή οφειλών μέσα σε 1-3 χρόνια. Σε ό, τι αφορά στην α’ κατοικία υπάρχει δυνατότητα ο φορέας που θα δημιουργηθεί θα αγοράσει το ακίνητο και θα το επαναμισθώσει έως 12 χρόνια στον οφειλέτη ενώ μετά το πέρας της δωδεκαετίας μπορεί να την ξαναγοράσει. Ο οφειλέτης αν ανήκει στις ευάλωτες ομάδες μπορεί να έχει και επιδότηση ενοικίου για το ακίνητο που θα του επαναμισθώσει ο φορέας.

About Μαρία Νικολοπούλου