Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Πρωινό: Οι χειρότερες τροφές για το ανοσοποιητικό σου σύστημα

Πρωινό: Οι χειρότερες τροφές για το ανοσοποιητικό σου σύστημα

Για να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα ενόψει της εποχής της γρίπης, πρέπει να φροντίζεις να καταναλώνεις ένα πρωινό με τις τροφές που θα ενισχύουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα.

Όσο κρυώνει ο καιρός, πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά στην εποχή της γρίπης. Ακόμα και αν είσαι προσεκτικός με τις τροφές που καταναλώνεις για να κρατήσεις ισχυρό το ανοσοποιητικό σου σύστημα, ενδέχεται άθελα σου να το σαμποτάρεις. Υπάρχουν τροφές που σε καθιστούν πιο ευάλωτο σε ιούς. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται τροφές που καταναλώνεις στο πρωινό σου.

Το να ξεκινήσεις την ημέρα σου φορτώνοντας τον οργανισμό σου με θρεπτικά συστατικά είναι απαραίτητο για το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Γι αυτό το λόγο, η RD CEO του NY Nutrition Group, Lisa Moskovitz, σημειώνει ότι είναι σημαντικό να θέτεις προτεραιότητα σε μία σειρά από ομάδες φαγητών, συμπεριλαμβανομένων πρωτεϊνών, πλούσιες σε φυτικές ίνες υδατάνθρακες και αντιφλεγμονώδη λίπη.

Ποιες τροφές στο πρωινό σου πρέπει να αποφύγεις

Από την άλλη πλευρά, αν απουσιάζουν αυτές οι τροφές από το πρωϊνό σου μπορεί να αποδυναμωθεί το ανοσοποιητικό σου και αυτό να έχει επιπτώσεις στη συνολική σου υγεία.

«Οποιοσδήποτε συνδυασμός πρωϊνού που περιέχει αυξημένη ποσότητα πρόσθετων σακχάρων και αντιφλεγμονώδη κορεσμένα λίπη, συμπεριλαμβανομένων των σφολιατοειδών, των δημητριακών με ζάχαρη ή των επεξεργασμένων κρεάτων, μπορεί να οδηγήσει σε ένα ρόλερκόστερ των επιπέδων ενέργειας, όρεξης, συγκέντρωσης και ακόμη και εναλλαγές της διάθεσης καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας», αναφέρει η Moskovitz.

Ποιες τροφές πρέπει να επιλέξεις

Η Moskovitz επισημαίνει ότι η προσθήκη πρωτεΐνης, υδατανθράκων πλούσιων σε φυτικές ίνες και υγιών λιπών στο γεύμα σου αντί για τροφές με υψηλών σε ζάχαρη και λίπη, είναι το κλειδί για να κρατήσεις υγιές το ανοσοποιητικό σου σύστημα

«Είναι εντάξει να καταναλώνεις ένα μάφιν ή ένα κομμάτι μπέικον περιστασιακά αλλά αν θες να κρατήσεις το σώμα σου δυνατό, φτιάξε ένα ισχυρό πρωινό σε θρεπτικά συστατικά» εξηγεί η Moskovitz.

Επομένως, ελαχιστοποίησε τις τροφές με ζάχαρη και λίπος στο πρωινό σου, γιατί δε θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις τις ασθένειες που κυκλοφορούν του χειμωνιάτικους μήνες. Αντ΄ αυτού επέλεξε ένα αβοκάντο με αυγά ή ομελέτα σε συνδυασμό με φρούτα.

 

ΠΗΓΗ: eatthis

About Μαρία Νικολοπούλου