Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Πρόεδρος Ομοσπονδίας Αρτοποιών: Άνοδος 60% στην τιμή των σιτηρών

Πρόεδρος Ομοσπονδίας Αρτοποιών:  Άνοδος 60% στην τιμή των σιτηρών

Μόλις χθες γράψαμε εδώ για τον κίνδυνο να πούμε το ψωμί ψωμάκι και πριν ο “λέκτωρ λαλήσει ” , ο Πρόεδρος Ομοσπονδίας Αρτοποιών Μιχάλης Μούσιος δήλωσε εκτίναξη της τιμής στο ψωμί καθώς  αναμένεται τις επόμενες ημέρες άνοδο 60% στη τιμή των σιτηρών.

«Οι πρώτες παραλαβές την προηγούμενη εβδομάδα των μαλακών σιτηρών έχει φτάσει η τιμή τους 60% πάνω. Είχαμε το προηγούμενο διάστημα μέχρι και τον Γενάρη μία ανοδική τάση στα σκληρά σιτηρά που ξεκίνησαν από το καλοκαίρι και είχαν φτάσει στο 90%. Το μικρό τσουβάλι από 13 – 15 ευρώ που ήταν παλιά, ξεπέρασε τα 22 ευρώ», εξήγησε ο κ. Μούσιος μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο Mega.

«Το 20% των μαλακών σιτηρών το εισάγουμε από την Ουκρανία, το 10% από τη Ρωσία και το 5% από τη Μολδαβία», πρόσθεσε ο κ. Μούσιος, επισημαίνοντας ότι οι αυξήσεις σε βασικά είδη, όπως το ψωμί, θα είναι αναπόφευκτες. Εξήγησε ότι «υπάρχουν και εισαγωγές από άλλες χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Ρουμανία, η Σερβία, η Ουγγαρία, η Βουλγαρία, όλες αυτές όμως έχουν κλείσει τα σύνορά τους και δεν κάνουν εξαγωγές σιτηρών».

About Μαρία Νικολοπούλου