Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Η 2η μέρα της μάχης για τη δημοκρατική νομιμότητα – Τα ονόματα όσων παρακολουθούσε η ΕΥΠ σύμφωνα με τον φάκελο της ΑΔΑΕ

Η 2η μέρα της μάχης για τη δημοκρατική νομιμότητα  – Τα ονόματα όσων παρακολουθούσε η ΕΥΠ σύμφωνα με τον φάκελο της ΑΔΑΕ

Η δεύτερη ημέρα της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο  πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ , αναδεικνύει πως πρόκειται για τη μάχη της δημοκρατικής νομιμότητας κόντρα στην παρακρατική δυσοσμία που περικλείει το τόπο.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, με βάση το φάκελο που έλαβε από την ΑΔΑΕ,  υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ ήταν ο νυν υπουργός Εργασίας και πρώην υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός του ΓΕΣ, κ. Λαλουσης, ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας, κ. Διακόπουλος, καθώς και ο πρώην και ο νυν επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης εξοπλισμών κ.κ. Λάγιος και Αλεξόπουλος.

Τα ονόματα αυτά έρχονται να συμπληρώσουν εκείνα των Ν. Ανδρουλάκη, προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Θ. Κουκάκη, δημοσιογράφου, Γ. Κύρτσου, ευρωβουλευτή, Τ. Τέλογλου, δημοσιογράφου.

Το σκεπτικό της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εξηγούν από την Κουμουνδούρου, επισημαίνοντας ότι «Μητσοτάκης και κυβέρνηση αναγκάζονται να έρθουν και για τρεις μέρες να υπερασπίζονται το παρακράτος και τα ρυπαρά δίκτυα, ενώ, έως τώρα, προσπαθούσαν απλά να περάσουν τις αποκαλύψεις ως «κανονικότητα», να τις υποβαθμίσουν με σιωπητήριο μέσα από την μιντιακή τους υπεροπλία και να προχωρήσουν παρακάτω στη λογική ότι «δεν έγινε και τίποτα»».

Εξάλλου, τονίζουν ότι θα είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός που «θα αναγκαστεί μετά από έξι μήνες ψεμάτων και υπεκφυγών να απαντήσει για το σκάνδαλο στο οποίο είναι πρωταγωνιστής με αποδείξεις πλέον», εκτιμώντας πως την ίδια ώρα που «η προϊούσα φθορά του εντείνεται από την παταγώδη αποτυχία του στην στήριξη της κοινωνίας απέναντι στην αισχροκέρδεια».

Υπογραμμίζουν λοιπόν, πως μετά από έξι μήνες θεσμικής αντιμετώπισης του σκανδάλου, έρχεται η κορύφωση με το υπέρτατο θεσμικό όπλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την πρόταση μομφής και μάλιστα λίγους μήνες πριν τις εκλογές.

Πως αντιμετώπισαν  τα κόμματα της αντιπολίτευσης το νομοσχέδιο για την  προστασία των προσωπικών δεδομένων; Υπάρχουν ευθύνες ;

Ειδικά για το θέμα των υποκλοπών, σε ένα από τα πρώτα νομοσχέδια της κυβερνητικής θητείας της ΝΔ, αυτό για την δήθεν προστασία των προσωπικών δεδομένων, όλα τα άλλα κόμματα -ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Μέρα 25, Ελληνική Λύση- όχι μόνο δεν άσκησαν κάποια μομφή αλλά το υπερψήφισαν!

Όλοι τους με διακυμάνσεις μάλιστα έλεγαν ότι είναι πολύ καλό το νομοσχέδιο γιατί εναρμόνιζε την ελληνική νομοθεσία με τις κατευθύνσεις της ΕΕ!

Ψήφισαν “ΝΑΙ” δηλαδή σε ένα νομοσχέδιο που οι αστερίσκοι και οι παραπομπές όχι απλά ακυρώνουν τις όποιες διακηρύξεις προστασίας των προσωπικών δεδομένων, αλλά καθιστούν τον καθένα και την καθεμιά πολύτιμη πηγή πληροφορίας για κάθε πτυχή της ζωής του και ασφαλώς για κάθε “πρακτορείο”…

Πάντα στο όνομα της “εθνικής ασφάλειας”!

Ειδικότερα   για τη στάση του ΠΑΣΟΚ.

Ενδεικτικό είναι και μόνο το γεγονός ότι την τροπολογία της ΝΔ που απαγόρευε στους παρακολουθούμενους να ενημερώνονται για το αν έχουν υπάρξει στόχοι παρακολούθησης, τροπολογία που την “λούστηκε” ολόκληρη το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρος του, μιας και την είχε ψηφίσει!

Στην υπόθεση των υποκλοπών όμως ,υπάρχει μία τραγική φιγούρα ή το μοιραίο πρόσωπο αν θέλετε με τον κωδικό   στόχο 5046c της ΕΥΠ, που ακούει στο όνομα    Κωστής Χατζηδάκης υπουργός Εργασίας .

Απίστευτο και όμως αληθινό.

Τσιμουδιά από τον Κωστή Χατζηδάκη,  τον τότε υπουργό Ενέργειας που και τον παρακολουθούσαν και δεν απαντά με τίποτε. Αναρωτιέμαι, δεν έχει  αξιοπρέπεια πάνω του ώστε να αντιδράσει ; Να διαμαρτυρηθεί , να εξοργιστεί, να ζητήσει εξηγήσεις; Τίποτε!

Επιπλέον  άκουσον, άκουσον ,   χαρακτηρίζει «δυσώδη» την υπόθεση των υποκλοπών, κάνοντας λόγο για «ακατάσχετη σεναριολογία και ονοματολογία, η απίστευτη πολιτική εμπάθεια και οι απροκάλυπτες σκοπιμότητες επιδεινώνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση»!!!

Συνεχίζοντας δηλώνει:

” Για μένα είναι προφανές ότι υπήρχαν κάποιοι ‘Κλουζό’ που εξάντλησαν το κατασκοπικό τους ενδιαφέρον σε μένα”.

Το να  μιλήσει ο άνθρωπος να μας πει γιατί τον παρακολουθούσαν ;

Να μας πει τι έχουν μάθει γι αυτόν, για όσα έλεγε και όσα έπραττε. Τα κρυφά και τα απόκρυφα…

Να μας πει και αν για κάποιο λόγο αποτελεί κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια.

Να μας πει τέλος πάντων αν τον εκβιάζουν με κάτι και γι αυτό δεν βγάζει άχνα για την επίσημη πλέον παρακολούθησή του από την ΕΥΠ. Ξέρουν κάτι περίεργο και τον κρατούν στο χέρι; Πρέπει να απαντήσει. Όχι τίποτε άλλο αλλά επειδή δεν δικαιολογείται η στάση που κρατάει τώρα, δεν είναι έντιμη στάση, δεν είναι θαρραλέα, είναι ντροπιαστική!

Όλα αυτά όμως για το θύμα των υποκλοπών είναι φωνή βοώντως εν τη ερήμω !

About Μαρία Νικολοπούλου